Magasinet M!

Har du stadig dit Coca-Cola merchandise? Sådan finder du ud af, om det er mange penge værd

Coca-cola køleskab?

Du husker uden tvivl Coca Cola-æraen, hvor man bare skulle have alt merchandise med det brand på - køleskabe, håndklæder, flasker, sengetøj og meget mere.

Og som med alt muligt andet samlergøgl, så kan det faktisk være penge værd idag!

En gammel aluminiumsflaske kan f.eks koste helt op til 1.000 kr. Her får du en samlers tips til, hvordan du vurderer, om dine Coca-Cola-ting har værdi.

Det giver Anders Nikolajsen dig et par tips til, skriver DBA Guide. Anders Nikolajsen samler selv på produkter lavet af Coca-Cola, og de fleste ting har han købt brugt. Derfor har han et stort kendskab til, hvad du skal gå efter, hvis du er på jagt efter Coca-Cola-guld, som du vil sælge videre og score en god handel på. Han ved også, hvor meget de enkelte ting kan - og bør - koste.

Står der dette på dit merchendise, er det et no go

Coca-Cola blev opfundet tilbage i 1885 i en trebenet messinggryde af den amerikanske apoteker Dr. John Stith Pemberton, som var i færd med at finde en kur mod hovedpine.

Han blandede kulsyre med vand, og det gav en sirup, som blev til den læskedrik, der i dag er kendt verden over.

Siden da har Coca-Cola udvidet sortimentet, og i dag laver de alt fra powerbanks til tøj. Og ligesom med så mange andre populære ting og mærker, har Kina produceret tonsvis af kopivarer af det rød/hvide mærke.

- Når man skal sætte prisen på sine Coca-Cola-ting, skal man først og fremmest tjekke, om den enkelte ting er original. Kina har lavet rigtig mange kopier af deres merchandises, og de er selvfølgelig ikke så meget værd, lyder det fra Anders Nikolajsen.

Ifølge Anders Nikolajsen er det især skilte og tøj, som bliver stemplet med ”made in China”.

- På Coca-Cola-tingene skal man se efter, om det originale logo er der, og ofte er der også et årstal på. Det er nemmere at tjekke, om tøjet er af den ægte vare, da logoet står i mærket, siger Anders Nikolajsen.

ANNONCE
Har du stadig dit Coca-Cola merchandise? Sådan finder du ud af, om det er mange penge værd

Dette stempel fortæller dig, at du har fat i den ægte vare

Anders Nikolajsen understreger også, at der er lavet massevis af Coca-Cola-produkter, som firmaet ikke selv står bag, men det betyder nødvendigvis ikke, at der er tale om kopivarer.

- Der er flere virksomheder, som får tilladelse til at lave ting, hvor de bruger Coca-Cola-logoet. Hvis der står ’The Coca-Cola Company, all rights reserved’ på produktet, ved man, at virksomheden har fået tilladelse til det, og det er den ægte vare, siger Anders Nikolajsen.

Det kan være alt fra tøj til glas, som andre firmaer producerer med Coca-Colas logo. Prisen på disse produkter svinger i samme grad, som det merchandises det verdenskendte brand selv har produceret. Hvis du vil videresælge et produkt, er det ifølge Anders Nikolajsen allerbedst at tjekke op på markedsprisen for at se, hvad den typiske pris er for lige præcis det produkt, du vil sælge.

 Kig efter dette årstal

Det er rimelige simpelt et tjekke alderen på Coca-Cola-tingene. På de fleste produkter står der nemlig årstal, og på dåser og aluminiumsflasker er der ofte en udløbsdato, hvor der står ’best before’. Hvis du vil tjene penge på dine aflagte Coca-Cola-flasker, skal du holde øje med et helt bestemt årstal.

- Der er rigtig mange flasker fra 1990’erne, og de er forholdsvis nemme at få fat i, men der er næsten ingen flasker tilbage fra 1980’erne, og derfor er de langt dyre, siger Anders Nikolajsen.

ANNONCE
Har du stadig dit Coca-Cola merchandise? Sådan finder du ud af, om det er mange penge værd

Disse ting kan du dog ikke tjene gode penge på

Der kan være penge at hente ved at kigge ned i kælderen og tjekke, om du har noget gammelt mechandises liggende, men det er ikke alle Coca-Cola-ting, du kan tjene gode penge på.

Der bliver f.eks. solgt en del Coca-Cola-tøj, og hvis du køber en hel ny sweatshirt, kan den nemt koste 400 kr., men ifølge Anders Nikolajsen er det begrænset, hvor mange penge, du kan tjene på at videresælge brugt Coca-Cola-tøj.

- Det er fedt at samle på, fordi produkterne oftest ikke er så dyre, siger Anders Nikolajsen. Ifølge ham koster en brugt Coca-Cola-T-shirt typisk omkring 30 kr., mens en brugt taske af mærket koster omkring 60 kr.

Skal du hjem og kigge i gemmeren?

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce