Magasinet M!

Har videnskaben endelig fundet kuren mod skaldethed?

Høje tindinger, vigende hårgrænse, måne. Hvis alt går vel, er det ikke begreber, vi kender til om fem år. Forskerne mener at have fundet kuren mod skaldethed.

Endelig ser det ud som om, at forskerne har fundet ud af, hvordan mysteriet om hårtab hænger sammen. I en række forsøg har de fået hårløse mus til at få hår igen ved at sprøjte stoffet Janus kinase ind i hårsækkene. Og det sker på bare ti dage.

Det er forskeren Angela Christiano fra Columbia University i New York, der står bag forsøgene, og hun udtaler: "Det vi har fundet ud af er lovende, selv om vi endnu ikke ved om det er kuren for skaldethed. Vi har brug for mere tid, før vi ved, om Janus kinase kan forårsage groende hår hos mennesker," siger hun.

ANNONCE
Har videnskaben endelig fundet kuren mod skaldethed?

Forsker-teamet har fundet ud af, at hår ikke fungerer helt på den måde, som videnskaben hidtil har troet. Hårsækkene producerer nemlig ikke hår hele tiden, men er faktisk passiv i perioder. Og det er disse passive perioder, som forskerne mener at have fundet metoden til at gøre aktive. 

Forsøgene viste, at mus, der fik sprøjtet stoffet ind, begyndte at gro hår inden for 10 dage og havde en fuld hårvækst efter bare tre uger. Så hvis du render rundt med en vigende hårgrænse er der snart håb.

ANNONCE
Del

Seneste nyt