Magasinet M!

HBOs første nordiske serie - fortsættelse af dansk Oscarvinder

Dét her bliver spændende!

HBOs første nordiske serie - fortsættelse af dansk Oscarvinder

Under titlen 'Erobreren' fortsætter Per Fly filmatiseringen af Martin Andersen Nexøs klassiske serie, der hvor Bille Augusts Oscarvindende film stoppede. Serien skal være en filmatisering af bind II til IV af af Nexøs bogklassiker 'Pelle Erobreren'. Det skriver Soundvenue.

Fortsættelsen af Bille August-film

Første del af bogen blev i 1987 filmatiseret af Bille August med Pelle Hvenegaard og Max von Sydow i hovedrollerne som Pelle og Lassefar. Filmen vandt både en Oscar for bedste udenlandske film og Guldpalmen i Cannes.

Allerede i 2012 købte produktionsselskabet Meta ledet af en af Danmarks førende producere Meta Louise Foldager rettighederne til bøgerne med henblik på at lave dem til film med Per Fly ('Arven', 'Bænken') som instruktør.

Skrinlagte filmplaner

Men nu er filmplanerne skrinlagt til fordel for otte afsnit af en times varighed. Stadig med Per Fly som hovedinstruktør. Så sent som 2015 sagde Meta Louise Foldager, at man ville starte optagelserne til filmen i Prag i efteråret 2016 efter et manuskript af Peter Birro, men nu er de planer altså droppet.

Hovedforfatteren på tv-versionen bliver Rasmus Heisterberg der har skrevet 'Kongekabale', 'En kongelig affære' og 'Mænd der hader kvinder' sammen med Nikolaj Arcel, og sidste år havde sin instruktørdebut med filmen 'I blodet', der fik en Bodil for årets bedste film.

Tidligst premiere i 2018

Serien bliver HBO's første nordiske sats, selv om HBO Nordic længe har varslet, at de ligesom konkurrenterne fra Netflix og Viaplay var på vej med deres første skandinaviske serier. 'Erobreren' bliver udviklet med støtte fra Det Danske Filminstitut og er stadig i udviklingsfasen, så den ser nok ikke dagens lys før i 2018.

ANNONCE
Del

Seneste nyt