M!

Her æder journalist menneske-hjerne - nu er han kommet i strid modvind

Advarsel: Afskyelige billeder

Her æder journalist menneske-hjerne - nu er han kommet i strid modvind

Der findes de journalister, der vil gå langt for den gode historie. Og så findes der bare de journalister, der overskrider enhver grænse for, hvad der er etisk rigtigt og forsvarligt. Og som bagefter fortryder det. CNN-journalist Reza Aslan hører til sidstnævnte kategori.

Han er nu blevet heftigt kritiseret for sin dækning af Aghori-sekten i en serie ved navn Believer. I episoden, der gik i luften forrige søndag, ser du Aslan, hvis ansigt er dækket til i aske fra jordiske rester af et menneske. Han bliver her bedt om at bære et pandebånd lavet af mennesketænder, drikke af et menneske-kranium og formår endda et gøre Aghori-lederen virkelig sur, da han fortæller Aslan, at han vil skære hans hoved af, hvis han bliver ved med at snakke så meget.

Det skriver sitet The Lad Bible.

Herefter ser det ud som om, at Aslan begynder at få kolde fødder, da han henvender sig til instruktøren og siger:

- Jeg føler, at det her kan have været en fejl.

Men Aslan trækker sig ikke. For værst af alt er det, der sker bagefter. Her får Aslan stukket et stykke af en menneskehjerne i hånden. Et stykke, han bittert sluger for ikke at gøre lederen endnu mere pissed, end han allerede er.

Men hvem er denne Aghori-sekt? Jo, de hengiver sig til Hindu-guden Shiva og baserer deres tro på to principper: At Shiva er perfekt, og at Shiva er ansvarlig for alt, hvad der sker. De tror, at alle er født perfekte, men at der findes otte store bånd, som deres religiøse liv fokuserer på at udrydde. Fælder, der inkluderer sensuel nydelse, vrede, grådighed, besættelse, frygt og had. De fokuserer alt deres virke på lig, og i modsætning til den almindelige hinduist er en Aghori fuldstændig besat af kannibalisme og nekrofili. Egentlig burde det, de udfører, slet ikke finde sted - alt fra at bryde ind på gravpladser og sove på lig til at spise og parre sig med de døde. Men det er altså det, som Aslan her i klippet forsøger at afdække.

Nogle har hædret hans arbejde, men andre har også rettet stor kritik imod programmet. Eksempelvis har Tulsi Gabbard, en demokrat og den eneste hindu i den amerikanske Kongres, tweetet:

- Jeg er meget stødt over, at CNN bruger deres magt og indflydelse til at øge folks misforståelse og frygt for hinduismen. Aslan søger angiveligt efter sensationelle og absurde måder at portrættere hinduismen på.

Hinduer i USA har også været hurtige til at forsvare deres tro og har understreget, at Aghori-sekten kun er en lille kult - sandsynligvis med færre end 100 medlemmer.

Efter at have fået den uhyrlige episode på afstand virker det dog alligevel ikke til, at Aslan fortryder det. For han har efterfølgende retweetet en overskrift med teksten: "Hvorfor CNNs Reza Aslan ikke burde æde menneske-hjerner:

- Du arbejder hele dit liv for en overskrift som denne, skriver han i tweetet.

Del