Magasinet M!

Her er årsagen til at mænd får morgen-stivert

Forklaringen bag fuld flagstang fra morgenstunden!Har du også af og til tænkt tanken; hvorfor vågner jeg så tit op om morgenen med en ordentlig stivert på?

Morgenstivert er et velkendt fænomen hos mænd, hvor man lige vågner op og gør honnør på kommando som en anden soldat i tjeneste.

Du har måske tænkt, at du nok bare havde en fræk drøm om hende kassedamen, der smilede sødt til dig, mens du forsøgte ikke at sige i lige måde, når hun sagde ‘bonnen med?’.

Men det er rent faktisk mere et tegn på, om din krop har det godt.

Morgenstivert eller generelt bare erektion i løbet af natten er en velkendt og naturlig ting - du kan få mellem 3-5 erektioner om natten, som foregår i REM-søvnen, som også er der, hvor vi drømmer.

Selvom det ikke er slået helt biologisk fast, hvorfor vi præcis får disse autonome erektioner, så er der en række læger, der mener, at det er kroppens måde at holde dit vedhæng i tiptop stand.

Ved at få en erektion, sendes der blod ud i din penis, som svulmer op, bliver oxideret og hjælper på at holde funktionerne i vævet og musklerne intakte.

Det er faktisk lidt kroppens måde at træne med din penis på, så den er kampklar, når du får din Tinder-date med hjem!

Forskere mener også, det kan spille sammen med de tre forskellige ting:

Uventet fysisk stimulering

Selvom øjnene er lukket, er kroppen jo stadig ‘vågen’ og opmærksom på ting omkring dig - det kan være dynen har rørt området omkring din penis, eller din partners berøring i søvne kan aktivere stimulansen i kroppen.

Testosteronniveauet

Dit testosteron-niveau er højest om morgenen, når du lige er vågnet. Forøgelsen i hormonniveauerne på dette tidspunkt er alene nok til at forårsage en mandig stivert uden berøring.

Hormonskifte fra dag til nat

I dine vågne timer kan hjernen ofte være designet til at undertrykke hormoner - med hormoner! - der giver dig en erektion - det er jo nemlig super upraktisk, hvis det kommer du af det blå! Disse hormoner bliver frigivet mindre i søvne, og kampen mod stiverten er sværere!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce