Magasinet M!

Her er de 10 farligste dyr i verden

Blake Lively bliver angrebet af en haj i den nye thriller The Shallows. Men selvom hajer er frygtindgydende, er de ikke engang at finde på listen over verdens farligste dræbere.

Her er de 10 farligste dyr i verden
10: Krokodillen

Antal årlige drab: 1.000

Det oldgamle reptil er måske Moder Naturs mest frygtindgydende skabning - i hvert fald hvad angår udseende. De befinder sig i toppen af fødekæden og er kendt for at æde alt fra vandbøfler til hajer (!). Når krokodillen skal dræbe, benytter den sig af noget, der hedder "death roll"-teknikken. Ubarmhjertigt vender den sit bytte utallige gange i vandet, indtil det drukner, og flår det så fra hinanden. Kært!

ANNONCE
Her er de 10 farligste dyr i verden
9: Bændelormen

Antal årlige drab: 2.000

Læg venligst det mad, du har i hænderne. Bare for en stund. Bændelormen kan leve inden i din krop i måneder - ja, i nogle tilfælde år - før du oplever, at noget er, som det måske ikke skal være. Nogle af de ubehagelige symptomer kan være alt fra slagtilfælde til beskadigelse af dit nervesystem. Nå ja, disse parasitter kan også ødelægge nogle af dine vigtigste organer. Så! Spis bare videre.

ANNONCE
Her er de 10 farligste dyr i verden
8: Spolormen

Antal årlige drab: 2.500

Du behøver ikke frygte denne i lige så høj grad som folk, der bor i udviklingslande, hvor de ikke har let adgang til rent drikkevand som os. Men spolormen kan virkelig smadre dig indvendigt, hvis ikke du opdager det i tide. Den får som regel adgang til din krop gennem æg fra rundorme, som kan være på mad- eller drikkevarer. Når først den er trængt ind, lever den i din tyndtarm. Hvis ikke du kommer i behandling kan den blokere din tarm, lever og lave et hul i din mavesæk.

ANNONCE
Her er de 10 farligste dyr i verden
7: Ferskvandssneglen

Antal årlige drab: 10.000

De kan smitte dig med infektionen bilharziose - også kaldet sneglefeber - hvis de bærer på parasitten. Du skal dog ikke være bange, da den lever i søer og floder i tropiske og suptropiske klimaer. Den graver sig ind i din hud, bevæger sig tættere på dit underliv og lægger så sine æg (vi brækkede os lige lidt i munden der). Sygdommen kan lamme dine ben og få dig til at kaste blod op, lige som den i mildere grad også bare kan give dig milde influenzalignende symptomer.

ANNONCE
Her er de 10 farligste dyr i verden
6 : Triatoma-rovtægen

Antal årlige drab: 10.000

Dette klamme insekt finder du steder som ude på landet i det sydlige Amerika. Den er kendt for at have et af de mest smertefulde insektbid overhovedet. Og det bliver værre. Deres bid kan dødeligt for mennesker og smitter normalt med en parasit, der kan giver dig den frygtede Chagas Sygdom. En sygdom, der oftest medfører hjertesvigt.

ANNONCE
Her er de 10 farligste dyr i verden
5: Tsetse-fluen

Antal årlige drab: 10.000

Det kan godt være, du synes, at husfluer er en bitch, men i det mindste skal du ikke bekymre dig om tsetsefluen, som lever i Afrika. De ligner lidt den lille sorte, der vækker dig klokken 5 om morgenen ved at flyve for tæt på dit øre, men disse elsker i modsætning til førnævnte at suge blod. Også på mennesker. De kan herefter smitte dig med den grimme sygdom sovesyge, som kan invalidere dig og få din hjerne til at svulme op. Yikes!

ANNONCE
Her er de 10 farligste dyr i verden
4: Hunden

Antal årlige drab: 25.000

Ja, den havde du nok ikke set komme. Menneskets bedste ven. Du skal dog ikke skaffe dig af med din lille franske bulldog lige med det samme, for det er mere i de fattigere lande så som Indien, hunden kan være en pest. Her bærer masser af de firebenede venner nemlig på sygdommen rabies, som 90 procent af alle mennesker, der rammes af sygdommen, får gennem et hundebid. Sygdommen medfører betændelse i hjernen og har næsten 100 procent dødelighed, hvis først symptomerne rammer dig.

ANNONCE
Her er de 10 farligste dyr i verden
3: Slangen

Antal årlige drab: 50.000

Et af de dyr, du sikkert havde set komme. De har de kyniske, kolde øjne som en morder, og de kan nærmest stirre dig til døde. Men som altid er det ikke størrelsen, men gørelsen. For faktisk er Efan-slangen den farligste, selvom den højst bliver en meter lang. Andre slanger, du helst ikke vil møde på din ferie, er den australske Taipan-slange, hvis bid kan slå dig ihjel på mindre end en halv time, og den sorte mamba, som er en af de hurtigste og den giftigste slange i Afrika.

ANNONCE
Her er de 10 farligste dyr i verden
2: Mennesket

Antal årlige drab: 475.000

Det er måske lidt af en kliché, men mennesket er næsten det farligste "dyr" på planeten. Dog kun næsten. Ingen yderligere forklaring behøves her, men hvad end det er via krigsførelse eller blot ved at myrde en anden person koldblodigt, så slår mennesket altså ca. en halv million af samme art ihjel årligt.

ANNONCE
Her er de 10 farligste dyr i verden
1: Myggen

Antal årlige drab: 725.000

Mange af os ser blot myggen som røvirriterende, men tænker du nogensinde på, at den rent faktisk med længder er det farligste dyr i verden? Udover, at WHO vurderer, at myggen slår 725.000 ihjel årligt, rammes 200.000 millioner af malaria, hvoraf 600.000 dør. Dengue-feber, gul feber og hjernebetændelse er nogle af de andre dødelige sygdomme, myggen kan overføre til mennesker. Og for at gøre det værre er intet malaria-medicin 100 procent effektivt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt