Magasinet M!

Her er de 5 bedste serier i 2016 (indtil nu)

Shit, hvor har der været meget fedt tv i år indtil nu. Nye såvel som gamle kendinge. Alligevel har vi udvalgt fem, som var lidt bedre end alle de andre.

Her er de 5 bedste serier i 2016 (indtil nu)

2016 har været et rigtig fint serieår indtil videre, og med igangværende sæsoner af The Night Of og Mr. Robot, udsigt til nye sæsoner af The Walking Dead, Rectify, Rick & Morty, Arrow, The Flash, South Park, The Simpsons, Modern Family, Family Guy, The Affair, Ash vs. Evil Dead og anden halvdel af Fear of the Walking Dead samt spritnye serier som The Get Down, Westworld, Luke Cage og Supergirl- ja, vi kunne blive ved - så går vi en yderst spændende tid i møde.

Både House of Cards, It's Always Sunny in Philadelphia, Silicon Valley, BoJack Horseman, The Americans, Penny Dreadful, Roots, Veep, Orange is the New Black, American Crime Story: The People v O.J. Simpson, 11/22/63, Daredevil, The Path, Viking, Peaky Blinders, The Night Manager og anden halvdel af The Walking Dead gjorde det alle yderst acceptabelt, hvilket dog desværre ikke var nok til at nå vores top 5.

ANNONCE
Her er de 5 bedste serier i 2016 (indtil nu)
5: Horace and Pete

Hvorfor: Efter det desværre ser ud som om, at der ikke kommer flere sæsoner af Louis C.K.s fremragende komedieserie Louie, kunne vi dog tidligere på året glæde os over Horace and Pete. En serie, han selv skrev, instruerede og producerede, og som kun blev udgivet på Louis C.K.s egen hjemmeside. Den amerikanske komiker har selv en af hovedrollerne som Horace, mens Pete spilles af en genial Steve Buscemi.

Serien bestod af 10 afsnit og drog referencer til Sams Bar - bare mørkere og bedre. I Horace and Pete, der handler om Horace og hans fætter Pete, som driver en familiedrevet pub på 100. år. Og heri finder du uden tvivl det bedste ensemble-cast i år. Udover C.K. og Buscemi, spiller Alan Alda (M*A*S*H, Bridge of Spies) Petes homofobiske, racistiske og sexistiske onkel, også ved navn Pete, der som de fleste af seriens personer gemmer på en mørk hemmelighed. Edie Falco (The Sopranos) spiller Horaces søster, der forsøger at sælge baren, så hun kan få råd til sin kræftbehandling, mens også Jessica Lange (Big Fish), Tom Noonan (Heat), Steven Wright (Reservoir Dogs) og Kurt Metzger (Inside Amy Schumer) har roller i serien.

Horace and Pete blev optaget fra uge til uge på en lille scene i New York, hvilket gjorde, at den hev fat i flere aktuelle emner - blandt andet fra den amerikanske præsidentkamp - fra gang til gang. Det er en akavet, passioneret, tragisk, sjov og i det hele taget bare eminent omgang.

ANNONCE
Her er de 5 bedste serier i 2016 (indtil nu)
4: Preacher - sæson 1

Hvorfor: AMCs nye satsning er et bombardement af hypervoldelig tegneserie-splat, gotisk horror og yderst sort, satirisk komik - alt sammen med himmel og helvede som omdrejningspunkt. Bag Preacher, der bygger på en tegneserie fra slut-90'erne, står flere kendte navne som Seth Rogen, Evan Goldberg (This is the End) og Sam Catlin (Breaking Bad-producer) og har nok The Walking Dead og Game of Thrones at takke for, at der i det hele taget er plads til sådan en serie.

Preacher handler om en præst i Texas, der pludselig får superkræfter. Kræfter, som et par udødelige engle fra Himmelen forlanger tilbage. Dominic Cooper (Captain America: The First Avenger) og Ruth Negga (World War Z) er gode som henholdsvis den halv-forstyrrede præst og hans rapkæftede ekskæreste, men det er Joseph Gilgun (This is England), der virkelig skinner igennem som vampyren Cassidy.

En ukonventionel og til tider pervers historie om håb og frygt, der fortjener at blive set - en ting, du blandt andet kan gøre på Viaplay.

ANNONCE
Her er de 5 bedste serier i 2016 (indtil nu)
3: Game of Thrones - sæson 6

Hvorfor: Det lakker imod enden for HBOs måske største succes nogensinde, Game of Thrones. Produktionsselskabet meldte for nyligt ud, at der kun er to sæsoner tilbage af den komplekse fantasy-serie, hvilket vi selvfølgelig her på redaktionen begræder, men som samtidig nok også er en god løsning, når man ser på, hvordan det tidligere er løbet af sporet for mange serier, der bare ikke ville stoppe.

I sæson 6 optrappedes konflikterne yderligere, og efter en forholdsvis langsom start fik du noget af det bedste TV i historien nogensinde med blandt andet Battle of the Bastards og den episke 67 minutter lange sæsonfinale, The Winds of Winter.

Game of Thrones er simpelthen bare mesterlig historiefortælling, der har så mange lag, at du kan se det igen og igen. Der er ingen tvivl om, at vi om 50 år vil se tilbage på serien som en vaskeægte, revolutionerende klassiker, når det kommer til TV-serier.

ANNONCE
Her er de 5 bedste serier i 2016 (indtil nu)
2: Better Call Saul - sæson 2

Hvorfor: Jimmy McGill er stadig Jimmy McGill i den langsommelige, men fantastiske beretning om, hvordan Breaking Bads Saul Goodman blev til den korrupte og pengegriske advokat, han nu engang er i AMCs hitserie - og vel nok også en af de bedste serier skrevet overhovedet. Men for helvede, hvor man drages af den måde, skaber Vince Gilligan formår at udvikle sine karakterer på. En ting, der dog ikke var muligt uden Bob Odenkirks fabelagtige timing og i det hele taget bare geniale performance som Jimmy McGill.

Better Call Saul er en serie, der kun lige er begyndt, men som du godt allerede kender slutningen på, hvis du selvfølgelig har set Breaking Bad (og det har du). Det er et mageløst portræt af, hvor skrøbelig en persons moral kan være, når der er store pengesummer involveret - og som vi bare vil have mere af? og mere? og mere?

ANNONCE
Her er de 5 bedste serier i 2016 (indtil nu)
1: Stranger Things - sæson 1

Hvorfor: Forestil dig, hvis man parrede Stand By Me, The Goonies og Poltergeist med hinaden. Så har du Stranger Things. Netflix' nye sats er indtil videre årets helt store åbenbaring. En mystisk sci-fi-serie, der går all-in på 80'er-æstetikken - fra det til tider karikerede (men på den gode måde) karaktergalleri og kostumerne til det dystre, geniale synthesizer-soundtrack og de forfærdelige, men charmerende frisurer.

Det er fortællingen om den enlige mor, Joyce, hvis søn, Will, pludselig forsvinder af uforklarlige årsager. Hun begynder at efterforske sagen på egen hånd og opdager en række uhyggelige hemmeligheder. For at få ham tilbage må hun konfronteres med en række rædselsvækkende og overnaturlige kræfter, hun ikke kan bekæmpe på egen hånd. Men kan hun overbevise omverdenen, at hun ikke er gået fra forstanden?

Udover moren, der spilles af Winona Ryder, følger du også Wills venner, en flok nørder, der med et finder ud af, at de brætspil, de tilbringer de fleste fridage og -aftener med at spille, måske ikke er så langt fra den virkelighed, de tvinges til at se i øjnene, en politimand, der ikke har noget at miste, Joyce's anden søn, Jonathan, og den lokale high schools pæne pige, Nancy.

Yderligere byder Stranger Things på en af de bedste børne-præstationer, vi har set i lang tid i form af Millie Bobby Browns portræt af Eleven, en lille pige med telepatiske kræfter. Stranger Things er klart det bedste, vi har set i år, og en hyldest til en, på det store lærred, glemt æra. Vi kan slet ikke vente på sæson 2.

Se også vores bud på første halvdels bedste film lige her

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce