Magasinet M!

Her er de ultasjældne Rolex-ure som penge ikke kan købe

Er du et supermenneske? Så er der mulighed for, at du kan få fingre i alle disse Rolex-ure. Hvis ikke, er det bare ærgerligt.

Uret er et af mændendes få og - hvis du spørger mig - eneste rigtige smykker. Rolex-uret er for de fleste et tegn på succes i et eller andet omfang. Prismæssigt strækker det sig nemlig fra omkring 30.000 kroner, hvorefter prisen fortsætter langt op i skyerne. Dykker vi længere ind i samlingen af Rolex-ure, findes der også nogle, der ikke kan købes for penge.

Disse ure vindes - ifølge sitet Maxim - i gentleman-sportsgrene såsom sejlads, motorløb og ridning. Uret fås altså kun, hvis du besidder særlige evner, der gør det muligt for dig at stå øverst på podiet i din yndlingsdisciplin. Med andre ord skal du altså være lidt af et supermenneske, hvis du vil have fingrene i alle disse sjældenheder.

ANNONCE
Rolex - Her er de ultasjældne Rolex-ure som penge ikke kan købe Rolex

Ser du på et af disse ure på afstand, vil du ikke kunne se den umiddelbare forskel. Magien sker først, når blikket vendes mod bagsiden, hvor du finder en speciel indgravering og ordet "Vinder". Urene bliver præsenteret i Rolex' genkendelige mørkegrønne læderboks skræddersyet med billeder fra den aktuelle sportsgren. Det, som giver uret værdien, er ejerens diskrete viden om, hvilket ord der sidder og presser mod håndleddet.

Urene er svære at værdisætte, men et eksemplar fra et racerløb i midt-40'erne er blevet set på en auktion, hvor værdien var estimeret til intet mindre end $1 million (små syv millioner kroner).

ANNONCE
Rolex - Her er de ultasjældne Rolex-ure som penge ikke kan købe Rolex

Rolex' rødder til sportsverdenen går historisk langt tilbage. Som verdens første sportsure blev de lanceret i 1905 med ordene: "individuel ekspertise og jagten på perfektion".

Jagten på perfektion eksisterer stadigvæk for Rolex, og det samme er gældende for de sportsgrene, hvor de er tilstede i. Kører du den vindende bil i det legendariske Rolex 24 Hours Daytona løb, vinder du et Rolex Daytona Cosmograph; det mest misundelsesværdige af alle sportsure - selvfølgelig med året og det famøse Rolex 24 at Daytona-logo indgraveret. 

Af andre ure kan nævnes Submariner Date, som kan vindes i New York Yacht Clubs årlige Regatta and Race Week i Newport, Rhode Island, mens det elegante Datejust-ur vindes ved at slutte på førstepladsen i det prestigefyldte Rolex Kentucky Three-Day Event, som foregår til hest.

Yderligere giver Rolex også et Explorer-ur væk til vinderen af Rolex National Geographic Explorer of the Year.

Min forudsigelse fortæller mig, at jeg nok ikke får fingrene i et af disse inden for nærmeste fremtid. I første omgang skulle jeg måske bare starte ur-kollektionen ud med et ganske almindeligt Daytona. Det er i hvert fald skrevet på ønskelisten nu?

ANNONCE
Rolex - Her er de ultasjældne Rolex-ure som penge ikke kan købe Rolex
Del

Seneste nyt