Magasinet M!

Her er flyselskabet der er blevet kåret som verdens dårligste for fjerde år i træk

Det nordkoreanske flyselskab, Air Koryo, er igen i år det absolut dårligste i verden. Se her hvorfor.

Hvis du gik rundt og troede, at Nordkorea ikke kan være dårligst til alt i hele verden, så tro om igen, for endnu engang er de diktatoriske kommunister at finde på en sidsteplads. Denne gang omhandler det flytrafik, og det er det britiske firma Skytrax, der placerer dem nederst i hierarkiet.

Det skriver Business.dk

Skytrax ved, hvad de taler om, for de driver en hjemmeside, hvor brugere fra hele verden kan kommentere og give karakterer til alverdens flyselskaber. Brugerne uddeler mellem 1 og 5 stjerner, og Air Koryo er det eneste af de i alt 180 flyselskaber, der har et gennemsnit på 1.

ANNONCE
Wikimedia - Her er flyselskabet der er blevet kåret som verdens dårligste for fjerde år i træk Wikimedia

Der er dog stadigvæk flere grund til det lave gennemsnit, end vi har plads til at opridse her, og vi vil derfor holde os til de mest bemærkelsesværdige. Blandt dem er, at det er strengt forbudt at tage billeder ombord, og hvis det sker, bliver dit kamera konfiskeret, indtil billederne er slettet. Det er dog ikke det værste, man kan gøre, for hvis du krøller en avis sammen med et billede af "den kære leder", Kim Jong-Un, får du en "alvorlig påtale eller det, der er værre" beretter Skytrax' brugere om. Og vi troede, at det ikke kunne blive værre end Ryan Air.

Muligheder for underholdning ombord er stærkt begrænsede, selvom flere Air Koryo-fly har indbyggede skærme i sæderne. For når du tænder dem, er det kun muligt at se videoer med det nordkoreanske pigeband Moranbong, der selvfølgelig kun synger om "den kære leders" fabelagtige evner. Temperatuen kan veksle under flyturen, fordi termostaten ikke fungerer, og det betyder, at der løber vand ud af blæserne, der ender på passagerene. Maden er elendig, selvom flere Skytrax-brugere fortæller, at de har oplevet værre hos andre flyselskaber, og på internettet kan man finde billeder, hvor der blandt andet serveres burgere uden bøf. 

Her kan nyde Moranbong, når de er bedst! Vi har ikke hørt andet på redaktionen, siden vi stødte på dem.

ANNONCE

Det skal dog nævnes, at sikkerheden ikke udgør et problem ombord. Air Koryos fire fly er alle fra 2008, og da de kun bruges til udenrigsflyvninger, skal sikkerheden godkendes af det internationale flyagentur, IATA. Selskabet har da heller ikke oplevet en ulykke med dødelig udgang siden 1983, skriver Business.dk. Dengang hed selskabet dog CAAK. 

Så det betyder, at du nok ikke dør under en flyvning til Nordkorea, men når du først er landet, er der stadig mange farer i vente. 

Se eksempelvis nedenstående video (det sjove starter ved 1:28), hvor en nordkoreaner fortæller, at hun ville skyde Obama, hvis hun fik chancen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE