Magasinet M!

Her er forklaringen på alle de ekstra Marvel-scener

Har du også undret dig over, hvad de mange klip i rulleteksterne egentlig betyder? Vi har fundet forklaringerne på alle Marvel-filmenes ekstrascener, så frem med læsebrillerne, og få styr på dit Marvel-univers.

Her er forklaringen på alle de ekstra Marvel-scener

Du har sikkert allerede fanget reglen om, at hvis du går i biografen for at se en Marvel-film, så skal du blive hængende, når rulleteksterne starter. Siden Iron Man udkom i 2008, har Marvel Studios nemlig placeret en lille ekstragave til de trofaste biografgængere, der vælger at blive hængende et par minutter mere. Den lille gave udgør et klip, der nogle gange er placeret sidst i rulleteksterne, nogle gange i midten og nogle gange begge dele. Scenerne har ofte stor betydning for en kommende film inden for samme Marvel-univers, og det kan derfor være spændende for de fans, der er meget hardcore tegneserieentusiaster. Men de af os, der ikke graver i tegneserier på daglig basis, har måske ikke altid helt kompetencerne til at kunne vurdere, hvad det lille filmklip egentlig betyder.

Så bare rolig. Vi har fundet forklaringerne på alle Marvel-klippene, der er udkommet indtil videre. Det inkluderer dog ikke alle film, der har Marvel-logoet på sig. X-Men: Days of Future Past har eksempelvis et klip i rulleteksterne, men eftersom filmen ikke er en del af det, der kaldes Marvel Cinematic Universe, så er det klip blevet sprunget over.

Iron Man

I det første klip har Robert Downey Jr.s Tony Stark afsløret over for offentligheden, at han er Iron Man. Han vender herefter tilbage til sit hjem i Malibu, hvor han finder en mystisk skygge hænge ud i hans stue. Det er ingen ringere end Samuel L. Jacksons karakter Nick Fury, direktøren for S.H.I.E.L.D., der fortæller ham, at han er "blevet en del af et større univers", og siger, at Stark ikke er den eneste superhelt i verden. Scenen slutter med Fury, der fortæller Stark, at han er der for at tale om "the Avenger Initiative," og vi ved jo allesammen, hvad det blev til.

ANNONCE
Her er forklaringen på alle de ekstra Marvel-scener

The Incredible Hulk

Klippet i The Incredible Hulk starter ud med General Ross (William Hurt), der sidder alene i en bar og drikker. Her mødes han med Tony Stark, som han kender i forvejen. Stark påminder Ross om, at supersoldat-programmet var "sat på is" af en årsag. Her refererer han til programmet, der skabte Captain America i 1940'erne, og som endte med at skabe den fjendtlige Abomination i The Incredible Hulk. Stark nævner efterfølgende, at "vi er ved at sammensætte et team," som henviser til the Avengers Initiative, der blev introduceret i Iron Mans rulletekstklip.

Marvel Studios CEO Kevin Feige har afsløret, at denne scene næsten ødelagde de kommende filmplaner, fordi der aldrig blev fulgt op på lige netop dette klip i nogen film. Det er desuden en af de mindst betydningsfulde post-credit-scener til dato. Men det er måske ikke så underligt, eftersom Iron Man og Incredible Hulk blev indspillet stort set samtidig.

ANNONCE
Her er forklaringen på alle de ekstra Marvel-scener

Iron Man 2

I klippet, du kan se i rulleteksterne til Iron Man 2, afsløres det, hvad der vil ske i den kommende Marvel-film Thor. Vi starter ud i ørkenen, hvor Agent Coulson (Clark Gregg) kører ud til et stort krater. Da han ankommer, finder han straks telefonen frem og siger: "Sir, vi har fundet den." Kameraet viser efterfølgende Thors hammer, der sidder midt i krateret.

Denne scene satte for alvor tonen for, hvordan Marvel ville komme til at bruge post-credit-scenerne i fremtiden. Det lille klip var instrueret af Kenneth Branagh, der også instruerede Thor. Klippet fungerer som en slags lille reklame for den kommende film, og denne formular skulle det vise sig, at Marvel ville følge trofast efterfølgende.

ANNONCE
Her er forklaringen på alle de ekstra Marvel-scener

Thor

Scenen, du kan se i rulleteksterne til Thor, starter ud med Dr. Selvig (Stellan Skarsgard), der går rundt nede i en form for bunker. Her kommer han i kontakt med Nick Fury, der roser Selvig for arbejdet, mens han også hentyder til de store events, der foregik i Thor (at der er liv på andre planeter) som "New Mexico-situationen." Fury viser derefter Selvig en kuffert og siger: "Legenden fortæller os én ting, historien noget andet. Men ind i mellem finder vi noget, der tilhører begge dele." Med disse ord åbner han kufferten, og vi ser the Tesseract. Kameraet viser derefter Loki, og det afsløres på den måde, at Loki nok ikke er helt død alligevel.

Vi finder i Captain America: The First Avenger ud af, at the Tesseract gik ned med Steve Rogers' fly, som efterfølgende blev fundet i havet. Denne scene sammenknytter Captain America med Thor, men eksperter vil vide, at det også har noget at gøre med The Avengers, hvor the Tesseract kommer til at spille en stor betydning.

ANNONCE
Her er forklaringen på alle de ekstra Marvel-scener

Captain America: The First Avenger

Captain America: The First Avenger blev den sidste film i Marvel-universet, der kunne stå alene, før filmstudiet begyndte at sammensætte karaktererne i ensamblefilmene The Avengers. Filmen finder sted langt tilbage i tiden sammenlignet med de forrige Marvel-film, så det var ganske naturligt, at klippet denne gang måtte introducere Captain America i en lidt mere moderne kontekst. Det gøres på en ganske god måde, eftersom scenen dukker op lige efter, publikum har set Steve Rogers vågne op i den moderne verden. Klippet starter ud med at vise Rogers, der er i fuld gang med at træne. Nick Fury dukker her op, og da Rogers spørger, om han prøver at få ham tilbage i den almindelige verden, svarer Fury: "Jeg prøver at redde den."

Dette er faktisk en scene fra The Avengers-filmen, så klippet er ganske naturligt instrueret af Joss Whedon. Der klippes til den første trailer til The Avengers, så scenen i sig selv blev i højere grad brugt til at sætte tonen for den kommende film, end den blev brugt til at tease for nogen decideret historie.

ANNONCE
Her er forklaringen på alle de ekstra Marvel-scener

The Avengers

Med klippene i The Avengers satte Joss Whedon gang i en helt ny trend, der bestod af, at nu var det ikke længere nok med bare et enkelt klip. Derfor kunne man finde hele to post-credit scener i rulleteksterne til The Avengers. Whedon teasede desuden ikke for en konkret kommende film, men legede i stedet nærmere med en idé. Den første scene finder sted et mystisk sted i rummet, hvor en alien, der kaldes "The Other", taler med sin mester om det fejlslåede angreb på Jorden. Det afsløres her, at den person, der har trukket i trådene, er ingen ringere end Thanos - en alien-karakter, der mildest talt er meget dårlige nyheder for Avengers-holdet. Scenen introducerer idéen om, at Thanos står bag det store angreb på jorden i et forsøg på at samle the Infinity Stones.

Klip nummer to, som man kan se, når rulleteksterne er helt færdige, har ikke noget med historien at gøre. I filmen nævner Tony Stark for teamet, at de burde gå ud og få en shawarma, efter kampen er overstået. Og klippet består derfor af noget så simpelt som hele teamet, der er ude og spise shawarma - i fulde kostumer.

Scenen blev faktisk indspillet den dag, filmen havde verdenspremiere, og blev tilføjet til filmen derefter. Chris Evans havde skæg, da klippet blev indspillet, hvilket er grunden til, at hans ansigt vender væk fra kameraet.

ANNONCE
Her er forklaringen på alle de ekstra Marvel-scener

Iron Man 3

Den Shane Black-instruerede film Iron Man 3 har kun en enkelt post-credit scene, og den er udelukkende lavet med henblik på at tilføje lidt humor. I scenen ser vi Tony Stark, der umiddelbart ser ud til at tale med en terapeut om hans PTSD. Vi finder dog ud af, at det er en noget uinteresseret Mark Ruffalo, der sidder ved siden af og kæmper med at holde sig vågen.

ANNONCE
Her er forklaringen på alle de ekstra Marvel-scener

Thor: The Dark World

I Thor: The Dark World finder man også to klip i rulleteksterne. Den første scene, som dukker op omkring midtvejs i rulleteksterne, var det første kig på den verden, vi oplever iGuardians of the Galaxy. Vi ser karaktererne Volstagg og Sif besøge The Collector (Benicio Del Toro), hvor de overrækker ham Aether - den mystiske substans, der sørgede for, at skurken Malekith fik sine kræfter. The Collector spørger, hvorfor de ikke beholder det i Asgard, hvorefter Volstagg påpeger, at de allerede har Tesseract at passe på. Herefter tilføjer han, at det ikke er klogt at have to Infinity Stones så tæt på hinanden. Da Volstagg og Sif tager afsted, hører vi the Collector sige: "One down. Five to go."

Det bekræfter, at både Tesseract og Aether er Infinity Stones, og at filmene langsomt leder mod en konfrontation med Thanos.

Det andet klip er lidt mere mærkeligt, eftersom det faktisk forklarer et vigtigt plot fra filmen. Efter at have besejret Malekith på jorden med hjælp fra Jane, tager Thor tilbage til Asgard for at håndtere Aether. Filmen slutter altså uden en decideret afslutning for forholdet mellem Thor og Jane, som havde en stor betydning for filmens udvikling.

I klippet ser man Jane sidde i lejligheden, og pludselig bryder lyn og torden ud, og Thor dukker op. Han griber straks fat i Jane og kysser hende og bekræfter på den måde, at de stadigvæk er sammen. Dette skulle dog vise sig at være sidste gang, Natalie Portman dukkede op i Marvel-universet, så det hele endte ikke helt godt alligevel.

ANNONCE
Her er forklaringen på alle de ekstra Marvel-scener

Captain America: The Winter Soldier

Den første scene i Captain America: The Winter Soldier dukker op midtvejs gennem rulleteksterne. Klippet teaser for Avengers: Age of Ultron. Vi ser skurken Baron von Strucker i en bunker. Strucker ser på Lokis scepter, som han har stjålet, og siger, at det, de har, "er mere værd, end nogen af dem havde forestillet sig." Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) og Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) ses derefter låst inde i hver deres rum, hvor de hver især fremviser deres kræfter.

Denne scene afslører meget for den kommende Age of Ultron. Den viser blandt andet, at selvom Captain America har slået Hydra, er der stadigvæk nogle huller. Baron von Strucker er i besiddelse af ny teknologi, som han har brugt til at eksperimentere på mennesker med. Mange er døde som resultat af dette, men Quicksilver og Scarlet Witch har overlevet, og det skal vise sig, at deres roller vil få stor betydning i Age of Ultron.

Den anden scene bekræfter, at Bucky (Sebastian Stan) stadigvæk er i live efter hans kamp med Captain America. Den scene lægger desuden små krummer ud, som skal lede til Captain America: Civil War, der dog først kommer et godt stykke tid senere.

ANNONCE
Her er forklaringen på alle de ekstra Marvel-scener

Guardians of the Galaxy

James Gunns succesfulde Guardians of the Galaxy havde ikke meget at gøre med resten af Marvel-universet, og klippet afslører ikke noget i forhold til kommende film. I stedet udgør klippet et lille sjovt guldæg. Vi vender tilbage til the Collectors ødelagte palads, hvor vi ser ham omfavne den kosmiske karakter Cosmo the Spacedog. Vi ser også en talende and, der viser sig at være Howard the Duck. Ingen ringere end Seth Green har lagt stemme til. Indtil videre er der ikke blevet fulgt op på noget fra denne scene, men hvem ved, hvad der kommer til at ske med Guardians of the Galaxy Vol. 3?

ANNONCE
Her er forklaringen på alle de ekstra Marvel-scener

Avengers: Age of Ultron

Thanos blev jo introduceret af Joss Whedon som en kæmpe Marvel-skurk, så naturligvis giver det mening at genbesøge ham i klippet, man finder efter Avengers: Age of Ultron. Vi ser den store Infinity Gauntlet, som er en stor handske med plads til de seks Infinity Stones. Vi ser Thanos samle handsken op og sige: "Fint, så gør jeg det selv."

Det hentyder til, at når man har formået at samle alle seks sten, sætter man dem i handsken, og man vil efterfølgende være i besiddelse af enorme kræfter. Scenen bekræfter, at Thanos har været på jagt efter stenene hele tiden og har brugt både Ronan og Loki til at finde dem. Nu er han dog træt af, at tingene ikke helt går, som de skal, og vil nu gå efter stenene på egen hånd. Der er endnu ikke blevet fulgt op på dette, men det er næsten sikkert, at det kommer til at ske på et eller andet tidspunkt.

ANNONCE
Her er forklaringen på alle de ekstra Marvel-scener

Ant-Man

Den første scene i rulleteksterne til Ant-Man teaser for filmens to'er. Vi ser Hank Pym (Michael Douglas) vise sin datter Hope van Dyne (Evangeline Lily) en ny prototype på en hvepsedragt. Pym siger, at det er tid til at færdiggøre prototypen og give den til Hope. Det giver rigtig god mening, eftersom den kommende Ant-Man-film har fået titlen Ant-Man and the Wasp.

Filmens andet klip er bare en scene fra Captain America: Civil War. Vi ser Cap og Falcon, der har fanget Bucky, diskutere, hvorvidt de skal alliere sig med Scott Lang (Paul Rudd).

ANNONCE
Her er forklaringen på alle de ekstra Marvel-scener

Captain America: Civil War

Har man set filmen, så ved man, at heltene er blevet ret så uvenner. Vi ser Cap og Bucky, der er taget afsted til Wakanda - hjemmet for Black Panther og avanceret teknologi. Her har Bucky besluttet at blive lagt i en slags koma, indtil de finder en måde at slette den hjernevask, som han blev påført takket være Hydra. Vi ser Black Panther (Chadwick Boseman) og Cap have en diskussion, hvor Black Panther ikke er afvisende overfor at fange the Winter Soldier endnu en gang.

Scenen slutter historien om vintersoldaten for nu, men introducerer samtidig publikum til Wakanda, hvor filmen Black Panther kommer til at foregå.

Det andet klip viser Tom Hollands Spider-Man i sit soveværelse, hvor han opdager, at Tony Stark har opgraderet hans spiderweb. Det hentyder til det forhold, der er mellem Peter Parker og Tony Stark i filmen Spider-Man: Homecoming, og gør det desuden også langt nemmere for Peter Parker at blive trukket med ind i resten af Marvel-universet.

ANNONCE
Her er forklaringen på alle de ekstra Marvel-scener

Doctor Strange

Den første scene i rulleteksterne til Doctor Strange er en teaser for den kommende film Thor: Ragnarok. Thor besøger Sanctum Santorum (Benedict Cumberbatch) sammen med sin bror Loki. De beder Doctor Strange om hjælp til at finde deres far Odin.

Den anden scene viser Baron Mordo (Chiwetel Ejiofor), der besøger Benjamin Bratts karakter. Mordo forklarer en troldmands oprindelige formål og siger, at Pangborn har fordrejet naturen ved at bruge magi til at kurere sin sygdom. Mordo tager derefter Pangborns kræfter fra ham.

Det betyder, at der er gode chancer for, at Baron Mordo er skurken i den kommende Doctor Strange 2, men det er endnu usikkert. Vi må vente og se.

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Filmen er stadigvæk så ny, at vi ikke vil afsløre betydningen af de forskellige klip her, men vi kan afsløre, at der er mange, så hvis du skal i biffen for at se Guardians, så husk at blive hængende - HELT til slut.

Leveret af KULTBOX.dk.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE