Magasinet M!

Her er grunden til at mange ikke-rødhårede mænd har rødt skæg

Mystery solved!

Her er grunden til at mange ikke-rødhårede mænd har rødt skæg

Dit hår er leverpostejfarvet, men efter du er nået op i alderen, har du undret dig over én ting: Hvorfor er dit skæg er rødt og ikke brunt?

Det svar har sitet The Lad Bible forsøgt at finde frem til. Og det viser sig som med alt muligt andet, at der er en ganske logisk forklaring på tingene.

En forklaring, der selvfølgelig skal findes i generne - og ikke fordi at Gud har set sig sur på dig (okay, det er måske mest amerikanerne, der kunne finde på at forklare det med det).

Sitet Motherboard talte for et års tid siden med Petra Haak-Bloem, en ekspert i gener. Hun sagde:

- Generne, som bestemmer din hårfarve, er såkaldte 'ufærdige, dominerende og arvelige træk' (på engelsk 'incomplete dominant hereditary traits'). Det betyder, at der her ikke er et eneste gen, som dominerer over resten, men at alle gener påvirker hinanden.

Generne, du ender op med, kommer ikke kun fra dine forældre, men også fra dine bedste-, olde- og tipoldeforældre og så videre. Så selv hvis der ikke er nogen rødhårede i din nærmeste familie, har du sikkert en eller anden fjern kusine af din oldemors tante Gertrud, som var rødhåret.

Som alternativ kan du også lige tjekke, hvad farve hår din mors chef har. Er det rødt, kan det være, at din mor har lidt af et forklaringsproblem.

Teorien dækker også over, hvorfor dine pubeshår eller dit hår på brystet kan have en anden farve end dit hår på issen. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt