Magasinet M!

Her er Huaweis første foldbare smartphone

Huawei Mate X 5G

Verdens største mobilmesse: Mobile World Congress 2019 er netop skudt i gang i Barcelona, og det betyder at vi i den kommende uge kommer til at se et væld af nyheder fra smartphone-producenterne. 

Den første og helt store afsløring, byder Samsung op til kampen om foldbare smartphones. 

Her er der tale om Huawei, der netop har afsløret deres Huawei Mate X 5G, en foldbar smartphone der gør tingene en anelse anderledes end Samsung. 

ANNONCE
Her er Huaweis første foldbare smartphone

Den nye foldbare sag fra Huawei er har en ret vild størrelsesfaktor. I foldet tilstand viser den en standard stor 6.6" skærm, men når den foldes ud er der til gengæld 8" tablet at lege med - og i udfoldet tilstand er den ikke mere end 5.4 mm tyk. 

Modsat Galaxy Foldable, der holder den foldbare skærm på indersiden og en ekstra skærm på fronten, så har Huawei altså valgt at benytte den foldbare skærm på ydersiden. Det er interessant, men det gode spørgsmål er, hvor udsat for stød og slag sådan en skærm er. OLED-dispaly selvfølgelig.

Den nye smartphone bliver udstyret med Huaweis nye chipset Balong 5000, der er udstyret med 5G modem, der giver downloadhastigheder på op til 4.6 Gbps. 

På batterisiden er smartphonen udstyret med et 4500 mAh batteri der understøttes af "verdens hurtigste opladning", Huaweis imponerende 55 Watts supercharge. 

Mate X er som de øvrige top-huaweis udstyret med Leica-kamera, og fordi telefonen er foldbar fra fronten, er det kun nødvendigt med et enkelt triple-kamera setup på bagside-forsiden af enheden. Når man skyder som bagkamera gør man det fra foldet tilstand, og når man vil skyde selfies folder man simpelthen skærmen ud, og benytter det primære kamera setup til dette også. Det kommer til at betyde væsentligt bedre selfies fra ejere af sådan en sag. 

ANNONCE
Her er Huaweis første foldbare smartphone

Det mest spændende ved denne sag, er hvad prisen bliver. Og selvom der ikke er fastsat danske priser, så er Huawei altså gået ud med europæiske priser.

For en Huawei Mate X med 8GB RAM og 512 GB lager lyder den europæiske salgspris på 2.299 euro - altså godt over 17.000 danske kroner, vel at mærke uden moms. Det bliver interessant at se, hvad det danske salgskontor sætter sig på prismæssigt, men det bliver uden tvivl en dyr sag at være first-mover på! 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce