Magasinet M!

Her er jobsamtalens værste brølere

Se de ting, du aldrig må gøre til en jobsamtale - ifølge eksperterne på Penge & Privatøkonomi

De færreste af os er til så mange jobsamtaler i løbet af vores liv, som HR-folk er. De oplever masser af mennesker i den stressfulde situation, jobsamtalen er, og de ser også, hvilke fejl folk laver.

Derfor har Lifehacker spurgt to HR-direktører om, hvad du helt sikkert ikke skal gøre, når du er til jobsamtale.

På de næste sider kan du blive klogere, så du ikke mister muligheden for at få drømmejobbet, næste gang du er til samtale.

ANNONCE

Du sjusker med ansøgningen

Selv om du har et fantastisk cv, skal du alligevel gøre noget ud af ansøgningen, for ellers kommer du slet ikke i betragtning til samtalen.

Det er din mulighed for at demonstrere, at du kender til virksomheden, at du tidligere har præsteret, og at du vil præstere for virksomheden i fremtiden.

ANNONCE

Du taler for meget

Hvis du er nervøs, er det nemt at komme til at tale for meget.

"At tale hen over intervieweren er den største fejl, kandidaterne ikke er klar over, at de laver," siger Stacey Hawley, der er karriere- og lederudviklingscoach.

Det er vigtigt, at du er god til at lytte, og at du ved, hvornår du skal holde op med at tale. Det kan for eksempel være, at du kan se på interviewerens kropssprog, at hun gerne vil stille et nyt spørgsmål.

ANNONCE

Du taler grimt om tidligere jobs

Selv om man burde vide det på forhånd, er der faktisk rigtig mange mennesker som alligevel gør det: De taler grimt om deres nuværende eller tidligere arbejdsgivere.

Det vidner ifølge de de to HR-folk om manglende modenhed, og det kan gøre interviewerne nervøse for, hvor god din situationsfornemmelse er.

Sørg i stedet for at forberede en god begrundelse for, hvorfor du gerne vil forlade dit nuværende job.

ANNONCE

Du anerkender ikke dine fejl

Et par tommelfingerregler er, at du skal være pænt klædt på og dukke op til tiden. Hvis det alligevel glipper, for det gør det sommetider i offentlig transport, er det vigtigt, at du siger undskyld for det.

Det behøver ikke at være afgørende for interviewerens indtryk af dig, at du kommer lidt for sent, men hvis du ikke står ved, at du har lavet en fejl, kan de stille spørgsmålstegn ved, om du så ville gøre det, når du var blevet ansat.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce