Magasinet M!

Her er landene, hvor der bliver taget flest stoffer

En ny undersøgelse viser, hvem der for eksempel indtager mest kokain, hash og heroin på verdensplan. Og du bliver helt sikkert overrasket over resultaterne

Mange mennesker har hang til hash, en lille bane julesne til snudeskaftet eller i værste tilfælde nål til armen. Men i hvilke lande bliver der egentligt indtaget flest stoffer?

Hvilke befolkninger fyrer for eksempel mest op for cannabissen, hvem tripper mest på kokain og ecstacy som stepdansende Duracell-kaniner, og hvem er gladest for de hårde, hårde stoffer som heroin, der blandt andet fyres ind i blodbanerne?

De spørgsmål kan man få svarene på ved at kigge nærmere på en ny undersøgelse foretaget the United Nations Office for Drug and Crime (De Forenede Nationers Ministeriet for Stoffer og Kriminalitet, red.) og Recovery Brands. Ministeriet har lavet en skarp oversigt over, hvor i verden der bliver indtaget euforiserende stoffer.

Og hvis du tror, at amerikanerne er dem, der hygger sig mest med hash og andre former for fjolletobak, kan du tro om igen. Den titel tager et andet og langt mindre land sig sikkert af.

Se oversigten herunder:

ANNONCE
Her er landene, hvor der bliver taget flest stoffer

Noget overraskende afslører den lysegrønne boks øverst til venstre, at vores sweaterklædte, islandske naboer mod nordvest er det folk, der indtager mest cannabis (hash, skunk og pot, der udvindes af hampplanten). Cirka 20 procent af den voksne, islandske befolkning fyrer op for en fed i forskellige former i ny og næ.

Her havde man måske troet, at de cannabis-glade amerikaneren ville toppe denne tvivlsomme liste, men her banker de islandske vikinger altså Obamas boys med længder. Så er der da noget islændinge gør vildere end amerikanere.

ANNONCE
Her er landene, hvor der bliver taget flest stoffer

Den gule boks øverst til højre afslører til gengæld, at skotterne er dem i verden, som sniffer mest kokain, coke, cola, drys, sne, eller hvad du vil kalde det. Op mod tre procent af den skotske voksne befolkning nyder de hvide krystaller fra tid til anden.

Den lyseblå boks viser, at australierne er dem, der er mest glade for tripper-stoffet ecstasy, da mere end tre procent af kængurulandets voksne befolkninger snupper en lille, hvid pille eller en gang MDMA-krystaller, der gør dig kærlig, men samtidig får kroppen til at hoppe. Så, hvis i møder en overgearet australier, kan det godt være, fordi han er glad for 'Emma', som ecstasy også kaldes.

I den hårdere afdeling har vi opium, hvorfra heroin og morfin blandt andet stammer. Her 'fører' USA omsider, selv om de nu nok var foruden den førsteplads. Flere end syv procent af den voksne, amerikanske befolkning indtager opium i en af dens former, hvad enten det er den livsfarlige heroin, der ryges eller stikkes direkte ind i blodbanerne eller indtages som morfin i form af en smertestillende tablet. Danmark figurerer ikke umiddelbart på denne frygtelige liste, men man ved, at cirka 250 danskere årligt dør som følge af en overdosis heroin. Så hold jer fra det skidt!

Læs mere om studiet her

ANNONCE
Her er landene, hvor der bliver taget flest stoffer
Her er landene, hvor der bliver taget flest stoffer
Del

Seneste nyt