Magasinet M!

Her er sandheden om sex og træning

Må du knalde før træning eller konkurrence? Mange store sportsfolk siger nej, men forskningen viser noget andet...

Her er sandheden om sex og træning

Muhammed Ali sværgede til afholdenhed før en boksekamp, fordi han mente, sex ville gøre ham blødsøden. Og han er langtfra den eneste, der har sagt nej til en hyrdetime før træning, med begrundelsen i, det skader træningen.

LÆS OGSÅ: OL-guldvinder: Sådan forbereder du dig perfekt til en konkurrence

I dag lever myten videre blandt mange træningsfreaks, og det er faktisk synd. Den er nemlig forkert.

Allerede i 2000 viste et schweizisk forsøg med elitesportsfolk publiceret i Journal of Sports Medicine and Physical Fitness, at sex 10 timer før en fysisk test ingen negativ effekt havde. Heller ikke da forsøgspersonerne skulle dyrke sex to timer før testen, kunne det ses på præstationen.

Faktisk tyder meget forskning i dag på at sex virker sundheds- og præstationsfremmende for både for mænd og kvinder. Forskning har vist, at der efter sex sker en øget udskilning af bl.a. prolactin samt immunforsvarets soldater, de såkaldte dræberceller. Det mindsker risikoen for at blive syg.

LÆS OGSÅ: 10 måder, trapper gør dig sundere

Samtidig mener mange idrætspsykologer, at orgasmen for begge køn fremmer ydeevnen, fordi man efterfølgende er mindre anspændt.

Det er dog værd at pointere, at det kun er rolig sex, helst med partneren som den mest aktive, der øger ydeevnen. Er det dig, der knokler hele natten, er det nok tvivlsomt, at du vil kunne yde dit ypperste dagen derpå.

LÆS OGSÅ: Sådan booster du din træningslyst

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE