Magasinet M!

Her er trafikken helt blæst

Og så troede du, at der var mange biler på vejen i Danmark. Her er nogle af verdens vildeste trafikpropper

Her er trafikken helt blæst
Beijing gik i stå

I 2010 var trafikken i den kinesiske hovedstad fuldstændigt lammet. Køen begyndte 14. august, og der gik næsten to uger, før der begyndte at komme rigtigt gang i trafikken. Indtil da sneglede bilisterne sig fremad med beskedne en kilometer om dagen, og årsagen til det hele var faktisk ret komisk; Det var en gruppe lastbiler med materialer til vedligeholdelse af vejen, der forsinkede det hele. Det er da ironisk. China National Highway 110, som vejen hedder, var i forvejen belastet med 60% flere biler, end den var beregnet til, så det kunne næsten kun gå galt.

Se trafikproppen om natten på næste side.

ANNONCE
Her er trafikken helt blæst
Beijings sørgelige festfyrværkeri

Ja, selvom lysene ligner festligt fyrværkeri, så var det altså en mere sørgelig begivenhed. Fordi trafikproppen varede i næsten to uger, begyndte de lokale købmænd at levere varer til de ventende bilister - til pebrede priser, selvfølgelig!

Her er trafikken helt blæst
Ferie-køen

Den perfekte afslutning på skiferien er en mega bilkø, og køen bliver ikke meget større, end den var i februar 1980 på strækningen fra Lyon til Paris i Frankrig. Køen strakte sig imponerende 176 kilometer. Så næste gang trafikken kører lidt sløvt, når du er på vej hjem fra sneen i Alperne, skal du måske lige overveje, at det faktisk godt kan blive værre.

ANNONCE
Her er trafikken helt blæst
Bangkoks helvede

Den thailandske hovedstad, Bangkok, er berygtet for sin vilde trafik. Der er trafikpropper hver dag, og det helt store problem er, at byens gader kun udgør 4% af det samlede areal, og det tal skulle gerne ligge på mindst 10%. Tilfører man så lige det faktum, at der kører over 4,5 millioner biler i byen, samt et hav af scootere, så har man en rimeligt voldsom pladsmangel.

ANNONCE
Her er trafikken helt blæst
Egyptens idyl

Den moderne del af Cairo er beregnet til at huse fire millioner mennesker, men i dag bor der altså 17 millioner. Resultatet kan du se på det ovenstående billede. Trafikkaos på daglig basis. Det har fået myndighederne til at indføre strengere trafiklove, så man for eksempel skal ind og ruske tremmer for at spise eller drikke (også non-alkohol) ved rattet.

ANNONCE
Her er trafikken helt blæst
Jernbanen svigtede

Da en strejke blandt Jernbanearbejderne i Brasilien begyndte i maj 2012, blev Sao Paolos pendlere tvunget til at tage bilen i stedet. Og sådan ser det altså ud, når 20 millioner mennesker kæmper om den samme plads på vejen. Køen nåede helt op på 250 kilometer, og det medførte kaos i byen, fordi vigtige ambulancer og brandbiler ikke kunne komme nogen steder.

På næste side kan du se et af byens kluddermutter-lyskryds.

ANNONCE
Her er trafikken helt blæst
Så er der lukket

Højre vigepligten svigtede vist her i et lyskryds i Sao Paolo. De store trafikale problemer i den brasilianske by har desuden skabt en del debat omkring afholdelsen af VM i fodbold i 2014, der jo foregår i Brasilien. Det bliver rent kaos.

Her er trafikken helt blæst
Hvor skal vi parkere?

En gennemsnitlig trafikprop i Moskva varer to en halv time, og det er bare surt, når du allerede er for sent på den til arbejde. Eksperter har regnet sig frem til, at trafikpropperne i Ruslands hovedstad koster staten omkring 1,3 milliarder dollars om året, og problemerne opstår, fordi der selvfølgelig er for mange biler på vejene, men også fordi der er kritisk mangel på parkeringspladser. Derfor parkerer bilisterne nærmest, hvor de vil, hvilket så medfører flere problemer.

ANNONCE
Her er trafikken helt blæst
Indiens trafikkaos

Hver dag kommer der 1.000 nye biler til på vejene i den indiske by New Delhi. Det giver ikke overraskende pladsmangel på vejene, og problemerne vokser bare, når monsunen rammer med sine enorme vandmasser.

Her er trafikken helt blæst
New York, New York

Her er vi havnet direkte i kaoset i New York, hvor der er sket en mindre flaskehals i krydset mellem 1st Avenue og 57th Street. Byen er legendarisk for sin vilde trafik, men heldigvis er der jo rimeligt godt styr på den kollektive trafik med den smarte undergrundsbane. Billedet viser desuden en situation, der kaldes "Blocking the box", hvor trafikanter og fodgængere havner ude i krydset. Det giver en bøde på 90 dollars.

ANNONCE
Her er trafikken helt blæst
Houston, we have a problem

Her er vi i en anden amerikansk storby - nemlig Houston. I 2009 viste en undersøgelse, at bilisterne i byen i gennemsnit tilbragte 58 timer om året på at vente i trafikken, og det lyder måske ikke af så meget, men det er jo bare ventetiden. Så skal man tillægge den faktiske kørselstid. Med køer som den på billedet, kan det være, at de 71,7% af houstons befolkning, der tager bilen på arbejde skulle overveje den kollektive trafik i stedet.

ANNONCE
Her er trafikken helt blæst
Demonstrationen

Ja, nogle gange er der ikke så meget andet at gøre end at vente. Her valgte bilisterne i Nowshera i Pakistan at blokere vejene i 2010, fordi myndighederne ikke leverede støtte til ofrene for en enorm flodbølge i landet. Men det er helt sikkert ikke en trafikprop, vi har lyst til at havne i.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE