Magasinet M!

Herregod mandemad

Ingen herreaften eller julefrokost uden bordet fuld af mandemad. Vi bad derfor M!s huskok, Anders Karmark, om fem nemme bud på solid hankønsfoder, der giver fist bumps og high-fives fra gutterne. Velbekomme!

LUKSUS-PØLSEMIX - Herregod mandemad LUKSUS-PØLSEMIX

Artiklen blev bragt i M! magasinet nr. 168, november 2011

LUKSUS-PØLSEMIX

Pølsemix er helt genialt både til herremiddagen og til at tage tømmermændene næste dag.

Sådan gør du:

1. Vask og halvér kartoflerne, og smid dem i kogende vand i fem minutter.2. Hæld al olien i en gryde og lad det koge.3. Smid kartoflerne i olien, og lad dem koge i to-tre minutter. Tag dem op igen.4. Skær pølserne i passende stykker og smid dem i den kogende olie i to-tre minutter. Tag dem op igen.5. Skær dit løg i ringe, og smid ringene i den kogende olie i tre minutter.6. Smid til sidst det hele op i olien i et minuts tid. Så er det klart til tallerkenen.7. Server med bearnaisesovs, spejlæg og lidt agurkesalat. 

Du skal bruge (pr. person):

  • Minimum 250 g pølse - vælg en god, kødfuld pølse med masser af kraft i
  • 250 g små kartofler1 meget stort løg1 liter rapsolie
ANNONCE
TORTILLAS - Herregod mandemad TORTILLAS

TORTILLAS

Klassisk mexikansk manderet. Det er basalt set kød i en pandekage med masser af jalapeños. Og bliver det for stærkt, kan du jo altid slukke halsbranden med en kold øl.

Sådan gør du:

1. Brun løg og hvidløg på en pande.2. Tilsæt kød og lad det brune sammen med løgene.3. Tilsæt krydderier og vend det hele godt rundt på panden.4. Fordel det hele i varme tortilla-wraps med hvidløgsdressing. Så er der mad!

Du skal bruge (pr. person):

  • 2 tortilla-wraps
  • Minimum 250 g hakket oksekød
  • Minimum 100 g hakket løg
  • 1/2 spsk paprika
  • 1/2 spsk sød chili
  • 1 fed hvidløg (knust)
  • Rigeligt med jalapeños
  • Revet cheddar
  • Lidt salat, agurk, tomat, røde bønner, løgringe osv. efter smag
ANNONCE
PEPPERONI PITA - Herregod mandemad PEPPERONI PITA

PEPPERONI PITA

"Så bliver det altså ikke meget nemmere," postulerer vores kok, da han præsenterer denne simple ret. Så selvom du er en idiot i et køkken, burde du kunne være med her.

Sådan gør du:

1. Brun løgene på en varm pande med lidt rapsolie i to-tre minutter.2. Hak pepperonien groft.3. Læg pepperoni og jalapeños på panden sammen med de brune løg og lad det stege et par minutter.4. Smid hele herligheden i varme pitabrød, evt. sammen med lidt hvidløgsdressing. BUM! Mad!

Du skal bruge (pr. person):

pitabrød

Minimum 200 g pepperoni

Minimum 150 g hakket løg

Alt, hvad den overhovedet kan trække af jalapeños

Evt. lidt salat, hvis det er til din mor

ANNONCE
SPARERIBS - Herregod mandemad SPARERIBS

SPARERIBS

Hvis der er noget, der får os til at føle os som vikinger, så er det at hive kød af knogler med tænderne. Derfor elsker vi spareribs!

Sådan gør du:

1. Put ribbenene i en gryde og dæk dem med vand. Tilsæt to-tre spiseskefulde salt. Lad det koge i en time.2. Køl ribbenene af i fem minutter og gnid dem med olie, salt og peber.3. Læg ribbenene i ovnen i 40 minutter ved 150 grader. Tag dem ud og gnid dem med barbecuesovs.4. Gnid kartoflerne med olie, salt og peber og læg dem på en bageplade.5. Varm ovnen op til 220 grader og sæt kartoflerne ind i 15-20 minutter. Læg dine spareribs ind til kartoflerne de sidste fem minutter, og de er klar.6. Server med løgringe, chili-mayo og ekstra barbecuesovs. 

Du skal bruge (pr. person):

  • 1 kg rå ribben (kan købes hos slagteren)
  • Masser af barbecuesovs
  • 10 små kartofler
  • Salt, peber og olie
ANNONCE
BAD BOY BURGER - Herregod mandemad BAD BOY BURGER

BAD BOY BURGER

Intet herrebord uden en herreburger, og denne slemme dreng opfylder alle krav. Medmindre du er vegetar, selvfølgelig... Du er ikke vegetar, vel?

Sådan gør du:

1. Form kødet til en bøf (8-10 mm tyk).2. Drys salt og peber på begge sider, og steg den på en forvarmet pande i to-tre minutter på hver side.3. Læg bøffen på en tallerken, der kan tåle at gå i ovnen. Læg cheddar-osten ovenpå.4. Varm ovnen op til 180 grader, og læg bøffen ind i fem minutter. Læg bollen ind til bøffen det sidste minut.5. Steg bacon, mens du venter på bøffen. Smør chili-mayo på over- og underbollen. Læg lidt salat, så bøf med ost, så løgringe, syltet agurk og til sidst bacon. Så ligger fyldet mest stabilt i bollen. 

Du skal bruge (pr. person):

  • 1 stor, blød burgerbolle
  • Minimum 250 g hakket oksekød
  • Minimum 100 g bacon
  • Minimum 100 g orange cheddar-ost
  • 7-8 løgringe
  • 7-8 skiver syltet agurk
  • Chili-mayo
  • Et par salatblade
ANNONCE

Klassisk tilbehør

Det er detaljen, der gør forskellen. Derfor får du her fire simple opskrifter på tilbehør til retterne. Dem kan du ikke undvære.

AGURKESALAT - Herregod mandemad AGURKESALAT

Agurkesalat: Opskrift

Skær en agurk i skiver, og læg skiverne i en bøtte eller et glas med låg. Dæk agurkerne med lige dele eddike og sukker. Lad det stå en times tid.

ANNONCE
HVIDLØGSDRESSING - Herregod mandemad HVIDLØGSDRESSING

Hvidløgsdressing Opskrift

Knus et fed hvidløg og hak det fint. Rør det op i 2,5 l creme fraiche og tilsæt en teskefuld sennep og lidt salt og peber. Så er der dressing.

CHILI-MAYO - Herregod mandemad CHILI-MAYO

Chili-mayo Nem Opskrift

Rør en knivspids knust, tørret chili op i 100 g mayonnaise. Tilsæt en halv teskefuld knust hvidløg og lidt salt. Det er det hele.

ANNONCE
INDBAGTE LØGRINGE - Herregod mandemad INDBAGTE LØGRINGE

Indbagte løgringe Opskrift

Slå et æg ud i en halv liter vand, og rør det sammen. Tilsæt mel, mens du rører, indtil dejen er så tyk, at den dækker bagsiden af en ske uden at dryppe af. Tilsæt lidt salt og sukker. Skær et løg i ringe, og læg ringene i dejen. Kog en liter rapsolie i en gryde, og tag løgringene op af dejen og direkte ned i frituren. Lad dem koge dér, til de er gyldenbrune. Så er der indbagte løgringe!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce