Magasinet M!

Historiens vigtigste superheltefilm

Vi har kigget nærmere på de 5 superheltefilm, vi mener, var med til at gøre genren populær.

Historiens vigtigste superheltefilm
Historiens Vigtigste Superheltefilm

2011 og 2012 byder på hele 18 superheltefilm. Vi skal kun lidt over ti år tilbage, før de eneste superheltefilm, man så med jævne mellemrum, var forlaget DC Comics Batman og Superman. Desværre for Christopher Reeve, som spillede den ikoniske rolle som Superman, blev den tredje film i serien om helten fra krypton langt fra vellykket. Og derfra gik det stejlt ned ad bakke for den kappeklædte helt.

 

Samme skæbne led Batman-franchisen takket være instruktør Joel Schumacher, som med Batman & Robin fra 1997 formåede at lave en af de ringeste film i historien - og som åbentbart syntes, det var en god idé, at Robins dragt skulle have brystvorter. Intet under at mørkets fyrste blev lagt godt og grundigt i bat-graven efter det flop.

 

Bedst som man troede, at Hollywood var færdig med kappeklædte superhelte, fik genren en genfødsel af de helt store i 2000. Derfra er det kun gået én vej, og det er op. Vi har kigget nærmere på de superhelte-film, der har været med til at definere genren de sidste 10 år.

ANNONCE
Historiens vigtigste superheltefilm
New Yorks Elskede Netsvinger

5. Spider-man (2002)

På 5. pladsen finder vi verdens måske mest populære superhelt: Spider-man. På trods af netsvingerens popularitet kom det alligevel bag på filmes producenter, at filmen blev det gigantiske hit, som det var tilfældet. Faktisk er det den 2. mest populære superheltefilm nogensinde - kun overgået af Batman: The Dark Knight fra 2008. Vi har derfor valgt at tildele Spider-man den flotte 5. plads, da det var den første superheltefilm (i mange år), der markerede det enorme blockbuster-potentiale, der var - og er - i superheltefilm-genren. Filmen fokuserede primært på Spider-mans alias den nørdede teenager Peter Parker, som ud over sine superkræfter, kæmpede med alle de problemer, andre teenager gør. Og det var bl.a. denne menneskelige side af en superhelt, der var med til at gøre filmen til en kæmpe økonomisk succes.

ANNONCE
Historiens vigtigste superheltefilm
Mørkets Fyrste
4. Batman (1989)

Batman har altid været pissesej. Bare ikke på film. I hvert fald ikke før 1989. For inden Tim Burtons mørke Batman blev et kæmpe hit i biograferne, kendte de fleste den kappeklædte 'helt' fra den fesne 60'er serie. Det ændrede Michael Keaton som en plaget Batman og en genial Jack Nicholson som Jokeren på. Tim Burton instruerede også Batman Returns fra 1992 inden Joel Schumacher overtog franchisen i 1995 med den lidt mere fjollede Batman Forever og hamrede til sidst også selv det sidste søm i Batmans kiste med Batman & Robin fra 1997. Så var den franchise ligesom lagt i graven. Heldigvis har superhelte det jo med at genopstå...

ANNONCE
Historiens vigtigste superheltefilm
Genopstandelsen

3. Batman Begins

Batman Begins affødte en helt ny, realistisk type af superhelte-film. Glemt var fadæsen Batman & Robin, og med ét blev instruktør Christopher Nolan en levende legende blandt filmelskere. Faktisk er det lige før, han har flere tilhængere end selveste Apple, hvilket tydeligt fremgår på især filmsitet IMDB, hvor hele to af Nolans film ligger i top-10.

Batman Begins fortjener al den ros, den kan få: Lige fra den velfortalte historie til de helt igennem fantastiske skuespillere, der for første gang i Batmans karriere formår at skabe den indlevelse hos biografgængeren, der er nødvendig for at forstå, hvorfor Bruce Wayne vælger at påtage sig rollen som mørkets hævner og de uskyldiges beskytter. Der er ikke noget magisk over universet, og man føler derfor, at Batman sagtens kunne være en rigtig helt i den virkelige verden.

ANNONCE
Historiens vigtigste superheltefilm
Stort Tak Til Instruktøren Bag The Usual Suspects
2. X-men (2000)

På anden pladsen over historiens 5 vigtigste superheltefilm finder vi den første X-men-film. Denne film markerede nemlig hele to ting:

1) Superheltefilm-genren blev i den grad genfødt.

2) Forlaget Marvel skulle vise sig at brage igennem Hollywood med deres enorme portefølje af superhelte (Spider-man, Hulk, Iron Man, Thor, De Fantastiske Fire mm.)

 

X-men beviste, at superhelte-film ikke kun er stramme spandex-dragter, store eksplosioner og underlige gadgets. Nej, her var for første gang en anerkendt instruktør (The Usual Suspect) bag roret, der oven i købet tog genren seriøst. Og det var lige præcis det, den havde brug for. X-men blev et stort hit og markerer superheltefilmens genfødsel og fortjener derfor 2. pladsen på vores liste.

ANNONCE
Historiens vigtigste superheltefilm
Helten Over Dem Alle: Manden Af Stål
1: Superman: The Movie

Superman så dagens lys allerede i 1938, da han optrådte i bladet Action Comics #1. Han blev skabt af Joe Shuster og Jerry Siegel og er verdens første helt med superkræfter. Netop derfor var der et kæmpe pres på instruktør Richard Donner, da han skulle lave filmen om verdens største superhelt. Det lykkedes ham til fulde.

Med et klasse-cast bestående af Marlon Brando og Gene Hackman blev Superman et massivt hit. Men det er alligevel Superman, i skikkelse af den nu afdøde skuespiller Christopher Reeve, der løb med al opmærksomheden i rollen som den sympatiske og ikoniske superhelt. Superman var både verdens første superhelt på tryk og verdens første (succesfulde) superhelt på det hvide lærred. Derfor gør Superman: The Movie sig fuldt fortjent til førstepladsen. 
ANNONCE
Del

Seneste nyt