Magasinet M!

Hjemmetræning på budget

Vil du hoppe med på bølgen?

Styrketræning og bodybuilding har aldrig været så populært, som det er lige nu. Og du kan knap nok tage en hurtig tur på løbebåndet i dit lokale fitnesscenter, uden at støde ind i en håndfuld aspirerende fritidsatleter, der er i gang med at bulke eller cutte op til sæsonens mange stævner og konkurrencer. Vil du gerne med på bølgen? Eller vil du bare gerne have mulighed for at træne i fred og ro? Her får du gode råd til at flytte din træning hjem i garagen eller kælderen, uden det koster dig din højre arm.  

Læg et budget for dit homegym

Det første du bør gøre, når du skal foretage større indkøb, er at lægge et budget for dine indkøb. På den måde undgår du at sætte dig selv i en kedelig økonomisk situation. Hvis du allerede har en opsparing, som du kan trække på, så er du allerede godt på vej. Men hvis du starter fra bunden, er du nødt til at spænde livremmen ind en smule og måske give afkald på nogle af dine luksusgoder.
Når du skal lægge et budget for dit homegym, er det ikke kun vægtskiver, vægtstænger og andet træningsudstyr, du skal sætte penge af til. Du bør også sætte penge af til eventuelle forberedelser af garage eller kælderrum. Køb gerne nogle gummimåtter og eventuelt noget lydisolering, hvis du bor i et tætbeboet område – så slipper du for nabostridigheder.  

Køb brugt udstyr

Træningsudstyr kan være ret dyrt, og hvis du gerne vil have et større setup med både bænk og squatrack – samt en række af håndvægte, så bliver det hurtigt ret dyrt. Du kan dog med fordel udvide dit sortiment løbende og starte med det basale. Det er for eksempel et squatrack, du kan justere i højden og en justerbar bænk, så kan du både lave squats og bænkpres. 
Fordelen ved vægtudstyr er, at det er enormt robust og modstandsdygtigt, derfor kan du sagtens købe det brugt. Du bør dog sikre dig, at udstyret ikke har synlige skader eller er rusten ved kuglelejerne på vægtstængerne. Er der rust på selve vægtskiverne, kan du altid pudse det ned, så længe det ikke påvirker vægtskivernes vægt. Ellers risikerer du, at vægtforskellene bliver for store, og det kan have en negativ indflydelse på din træning. 

Finansier dit træningsudstyr

Er pengene små, og er der bare et godt tilbud lige nu og her, hvor du kan spare en god sum penge, så kan et finansieringstilbud være en hurtig løsning. Køber du nyt, er der ofte mulighed for et afdragstilbud, men køber du brugt på for eksempel DBA, kan et kortfristet online lån være løsningen. En sådan løsning bør dog kun bruges, hvis besparelsen på købet er større end renteomkostningerne forbundet ved lånet. Derudover anbefales det også, at du altid betaler dit lån eller afdragsordning ud hurtigst muligt. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce