Magasinet M!

Hobbitten: En Uventet God Rejse

9 år efter den sidste Ringenes Herre-film gik sin sejrsgang i biograferne, kommer den længe ventede prequel-trilogi, 'Hobbitten'.

SF-Film - Hobbitten: En Uventet God Rejse SF-Film

Foto @ SF-Film

 

Selvom Hobbitten først har premiere i dag, er der blevet sagt og skrevet rigtig meget om Hobbitten: En Uventet Rejse, der er første del af den nye trilogi. Naturligvis påvirkede det undertegnede anmelder, når man læser den ene skrækhistorie efter den anden, om hvordan filmen giver publikum kvalme på grund af den nye teknologi; filmen vises med 48 billeder i sekundet i stedet for de traditionelle 24. Efter at der blev vist 12 minutter af filmen til Comic-Con for et udvalgt publikum møntede kritikken sig især på, at billedet var for realistisk og detaljeret, hvilket eftersigende skulle bryde realismen.

 

ANNONCE
SF-Film - Hobbitten: En Uventet God Rejse SF-Film

Foto @ SF-Film

Nu hvor vi så endelig selv har fået set vidunderet, har vi kun én ting at sige til kritikerne: Tør øjnene.

 

Ja, du skal bruge cirka 10 minutter på at vende dig til det hidtil uset realistiske og skarpe billede. Men for pokker, hvor ser det fantastisk ud. Du føler bogstavelig talt, at du sidder rundt om bordet sammen med de 13 dværge og Bilbo i den lille Hobbit-landby Hobbitrup. Og så er det slut med hakkende panoreringsbilleder. Så med mindre du er typen, der stædigt holder fast i dit gamle billedrørs-tv, fordi du ikke bryder dig om at få brudt filmillusionen med ægte HD, har du virkelig noget at glæde dig til.

 

ANNONCE
SF-Film - Hobbitten: En Uventet God Rejse SF-Film

Foto @ SF-Film

 

Vi giver med andre ord topkarakter til de 48 billeder i sekundet og byder derved teknologien velkommen. Men hvad så med filmen? Igen var vi bekymrede, og en anelse kritiske. For hvordan kan Peter Jackson forsvare at dele en børnebog på sølle 300 sider ud over tre film af små tre timer stykket? Derfor frygtede vi en noget langtrukken affære. En frygt der så sandelig blev gjort til skamme. Peter Jackson har givet sig god til at introducere os for filmens persongalleri. Og hvor er det befriende med en blockbusterfilm, der ikke skipper over netop den del, men tør fordybe sig i de forskellige karakterer i stedet for at springe direkte ud i det. Filmen varer to timer og halvtreds minutter, men føles på altså ingen måde ét minut for lang. For da filmen for alvor kommer i gang, er der fuld tryk på. Actionsekvenserne er det absolut vildeste, vi nogensinde har set - takketvære den nye 48-HFR (High Frame Rate)-teknologi. Og med 3D-brillerne på, er det i sandheden som at være der selv. En sand nydelse.

 

Det er med andre ord en sand fornøjelse endnu engang at være tilbage i Tolkiens fantastiske univers.

 

ANNONCE
SF-Film - Hobbitten: En Uventet God Rejse SF-Film

Foto @ SF-Film

Det er mange år siden, vi har været så godt underholdt i biografen. Lever Hobbitten op til de tårnhøje forventninger? Svaret er et rungende JA! herfra. Og det kommer fra en kæmpe Ringenes Herre-fan og endnu større eventyr-nørd. Desværre føles det nu som om, der er endnu længere tid til næste jul, hvor 2. del udkommer.

 

 

6 ud af 6 stjerner



ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce