Magasinet M!

Højt at flyve, dybt af falde

Engang var de kongerne inden for deres felt. Det er der i den fra blevet vendt op og ned på.

Højt at flyve, dybt af falde
Jean Claude Van Damme

At kalde Van Dammes mindre skurkerolle i The Expendables 2 for et comeback ville nok være noget af en overdrivelse. Selv om han gør der fortrinligt.

Faktum er, at Van Damme er blevet for gammel og gammeldags til nogensinde at kunne slå igennem i Hollywood som actionhelt. For selvom han fysisk passer ind i kategorien med 80'er actionhelte som Sly og Schwarzenegger, dummede han sig gevaldigt i starten af sin karriere.

 

Efter sit store gennembrud i Bloodsport i 1988 steg berømmelsen (og kokainen) den belgiske skuespiller til hovedet. Således krævede han 20 millioner dollar pr. film. For det fik Arnold Schwarzenwegger jo. Han fik ikke 20 millioner pr. film. I stedet blev han blacklistet i Hollywood, hvilket betød, at Van Damme, med ganske få undtagelser, måtte tage til takke med tvivlsomme østeuropæiske og asiatiske low-budget film op igennem sin karriere.  

ANNONCE
Højt at flyve, dybt af falde
Haley Osment Joel

Fra: "I see dead people" til "I eat dead people".

Haley Osment Joel var rent faktisk noget så sjældent som en barneskuespiller, der rent faktisk kunne spille skuespil, hvilket han beviste i den formidable The Sixth Sense (1999). Han var derfor spået en stor og gloværdig karriere i Hollywood.

Men så skete der noget. Haley Osment Joel blev voksen. Og så var han pludselig ikke så sød at se på. Derfor kniber det for tiden også med de store roller. Måske hvis han tabte sig et par kilo?

ANNONCE
Højt at flyve, dybt af falde
Macaulay Culkin

En anden barneskuespiller, der ikke kunne spille skuespil, men som til gengæld kompenserede for det med en overdrevet høj cute-faktor var Macaulay Culkin. Læg mærke til, at vi skriver "var". For der er dælme ikke noget sødt over Culkin længere, som i 2010 blev droppet af sin hotte skuespillerkæreste Mila Kunis efter at de havde datet i otte år.

Til Culkins forsvar skal det nævnes, at han kommer fra vanvittig familie, hvor forældrene presser samtlige af deres 800 børn ud i showbiz.

ANNONCE
Højt at flyve, dybt af falde
  MC Hammer

"Can't touch this".

MC Hammer, eller Stanley Kirk Burrell som er hans borgerlige navn, var noget af det største inden for popmusik i slut 80'erne og start 90'erne, hvor han formåede at sælge 50 millioner albums. Men så gik det helt galt.

MC Hammer levede nemlig et liv i overdådig luksus, og da hans efterfølgende albums slet, slet ikke formåede at sælge, gik han konkurs i 1996 med en gæld på 13 millioner dollar.

Siden er Mc Hammer sprunget ud som både præst og deltager i et reality-show.

Hvem sagde højt at flyve, dybt at falde?

ANNONCE
Højt at flyve, dybt af falde
  Nickelback

Det er blevet umådeligt populært og hipt at hade de fire "drenge" fra Canada. I 2001 fik de et globalt kæmpehit med singlen How You Remind Me, som virkelig var en (forfærdelig) ørehænger. Siden formåede de faktisk at sælge 7-dobblet platin i USA i 2005 med albummet All The Right Reasons.

Der er gået syv år siden. Og hvis du fortæller nogen, at du er fan Nickelback, kan du nok godt regne med en lussing, eller det der er endnu værre.

ANNONCE
Højt at flyve, dybt af falde
Toni Braxton

Endnu en sangerinde der har levet over evne på trods af et forrygende pladesalg. I 90'erne storhittede Toni Braxton med albummet Sectres, hvor singlen Unbreak My Heart blev et kæmpe hit.

Men som man har set det så mange gange før, brugte den kære Braxton flere penge end hun tjente. Hvilket ellers ikke var så lidt. Derfor måtte hun også erklære sig konkurs i 1998. En konkurs, der stadig præger hende den dag i dag.

ANNONCE
Højt at flyve, dybt af falde
Villy Søvndal

Det er faktisk ikke mange år siden, at Villy Søvndal var Danmarks ubestridt mest populære politiker. Og grunden til at SF gik voldsomt frem i meningmålingerne. Det var blandt andet dengang han fik komiker Sebastian Dorset til at skrive hans jokes. Men så kom SF i regeringen, valgløfter blev brudt på stribe og Villy Søvndal kastede sig ud i engelsk. Det skulle han aldrig ha' gjort.

I dag er Villy Søvndal, eller Villy Sleepingdale som han også bliver kaldt, alt andet end populær.

ANNONCE
Højt at flyve, dybt af falde
Apple

Ja, ja. Vi ved godt, at det er aaaaaalt for tidligt at snakke om, at Apple skulle ha' ramt bunden. For deres salg indikerer jo noget helt andet. Men faktum er, at Apple-aktien er faldet fra 702,10 amerikanske dollars pr aktie i midten af september til 518,83 i skrivende stund.

Og flere analytikere mener, at Apple bliver nødt til at udvide deres produktportefølje til også at indebære tv, hvis de fortsat vil være ledende i elektronikbranchen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt