Hører sexlegetøj hjemme i supermarkeder?
Vi rykker konstant grænser, men er vi klar til at sælge sexlegetøj ved siden af Mars-baren i Føtex? Og endnu vigtigere - føler kvinder, at det kan erstatte sex?
Vi rykker konstant grænser, men er vi klar til at sælge sexlegetøj ved siden af Mars Baren i Føtex? Og endnu vigtigere – føler kvinder, at det kan erstatte sex?
Den britiske supermarked kæde Sainsbury har lige annonceret, at de vil begynde at sælge vibratoer, sexlegetøj og dildoer i deres butikker. Hvorfor? Fordi en ny research viser, at en tredjedel af os ikke er tilfreds med vores sexliv.
Selvom denne ”udvikling” ikke er nået til Danmark endnu, så er det sikkert spørgsmål om tid, før det også er det næste skridt for os. Vi har det med at følge efter England og USA, når vi ser de starte en ny trend. Det kan vi for eksempel se i tv-programmer som Love Island og Ex on the Beach. I England er Love Island blevet det mest succesfulde og kendte reality-program og fire år efter har Danmark fulgt efter med en dansk version, der kørte i efteråret.
Men hører sexlegetøj hjemme i supermarkeder?
Det har længe været (og er stadig for nogen) et tabu at købe en dildo. Jeg bestilte min første online af simple årsager.
Det er diskret, let og pakken kommer på samme måde som alle andre. Der er ikke nogens stor overskrift på pakken, hvor den annoncerer, at man lige har investeret i en (forhåbentligt) opgradering af sit sexliv. Men det er ikke kun selve købet af dildoen i sig selv, som der har været en vis diskrethed omkring. Der gik nemlig flere måneder, før jeg overhovedet fortalte mine venner, at jeg havde en.
Det er gennem årene blevet mere og mere normalt at eje en. Jeg kender efterhånden ikke nogen, der ikke har en eller anden form for sexlegetøj. Det gælder både singlepiger, kærestepar og for kort tid siden hørte jeg også en historie fra en single mandlig ven, der fortalte, at han havde købt en dildo, som han havde en fantasi om at bruge på piger, som han trak med hjem fra byen.
Det er derfor langt fra nyt at købe sexlegetøj, men hører de hjemme i supermarkeder?
En Mars-bar, en mælk og en dildo tak
I sidste måned købte jeg en dildo i en sexbutik, hvilket jeg for et par år siden ikke ville have gjort. På trods af dem der står i butikken lever af at sælge dem, så følte jeg mig alligevel tidligere udstillet og dømt, når jeg gik derind. Den linje krydser jeg dog uden problemer nu.
Når de kan fortælle dig om glidecreme og give dig vibrator anbefalinger, så er det ikke ligefrem fordi, at de kigger skævt på dig, når du lægger dildoen op disken og kører dankortet igennem maskinen.
Men når du står i et supermarked med en mælk i hånden, virker det måske en anelse mere opsigtsvækkende at tage fat i et sexlegetøj i den anden.
Den lille familie med far, mor og børn går måske forbi dig og sender et blik. Forældrene kan føle sig støt og barnet får et glimt et ukendt objekt og spørgsmål rejser sig i de små øjne: Hvad skal det bruges til? Det er ikke alle forældre, som har lyst til at forklare til eller finder det passende.
På den anden side er der også en afdeling i de fleste supermarkeder, hvor du kan købe kondomer og graviditetstester. De signalerer det samme som et sexlegetøj: Jeg har eller har haft et aktivt sexliv.
Sexlegetøj bør normaliseres
Personligt tror jeg ikke på, at særligt mange kommer til at gå ned i et supermarked og anskaffe sig en vibrator. Det er ikke fordi, at de ikke vil eje en, men fordi vi stadig lever i et samfund, der hurtigt stempler en.
Vi er van til, at kvinder stemples som lette på tråden, når de har en vis mængde sexpartnere, mens mænd blot bliver hyldet for det – eller er vi?
De sidste par år er normen begyndt at ændre sig og vores samfund bliver mere og mere frigjort. Samtidigt, har jeg også set det gå den anden vej. Jeg har hørt piger sige, at de ikke ser kærestepotentiale i en fyr, hvis han har haft en stor mængde sexpartnere, da de ikke finder det tiltrækkende, at han går mere op i kvantitet end kvalitet.
Opfattelsen af sex ændrer sig mere og mere hvert år, hvilket skal hyldes, da de endelig giver os friheden til at gøre, hvad vi vil. Selvfølgelig vil vi altid blive dømt og vejet, men jo mere vi accepterer, at vi alle udtrykker os på forskellige måder og opfører os anderledes, jo længere kommer vi.
Derfor bør sexlegetøj også normaliseres, da der ikke er noget galt i, at en kvinde indrømmer, at hun også har en lyst i sig og ikke har noget imod at tilfredsstille sig selv. En anden ting er om det kan intimidere mænd, da vi får mere og mere hjælp til at klare det hele selv.
En veninde udtalte, at hun kun havde fået orgasmer gennem sexlegetøj. Hun havde i mange år haft sex, men hun havde alligevel aldrig formået at komme med en mand. Da hun anskaffede sig en dildo fik hun sin første orgasme, men hun blev også bange for, at det betød, at hun aldrig ville kunne få det med en mand.
Jeg tror dog ikke, at vi skal frygte, at sexlegetøj erstatter den rigtige trang til sex. For sex handler om mere end vibration og lyster for kvinder. Et stykke plastik kommer aldrig til at erstatte følelsen af en mand ovenpå dig eller et kys på halsen, mens han hvisker dig noget frækt i øret.
Men det betyder ikke, at det ene skal udelukke det andet. Når vi normaliserer sexlegetøj, så bryder vi også endnu en generalisering af, at sex kun er noget mænd tænker på. Det er okay at indrømme, at vi har lyster og har flere sider til os selv, end det som omverdenen ser.