Magasinet M!

Høvdingebold: Nu værd at se på!

Bliver det bedre end babes, som leger med bolde?Der er fodbold, håndbold… og alt-muligt-andet-bold, at finde i vores tv. Igennem 2009 og 2010 har DR så fundet en ny måde at ødelægge vores kvalitetsunderholdning: Høvdingebold


 


Vi kender alle sammen høvdingebold, den usle sport, som blev spillet i folkeskoleklassernes idrætstimer, hvor klassens to mest populære personer blev valgt som høvdinge, og derefter valgte deres venner (som jo så også var en del af den ”populære” gruppe), og så endte man selv med at stå tilbage dér, som en af de sidste, sammen med resten af ”taber”-gruppen. Øv!


 


Hvad gjorde DR så? De tog og lavede en masse hold, med forskellige kendte og mindre kendte mennesker, og lod dem spille høvdingebold i bedste sendetid. Det var da også nogenlunde underholdende, der var jo trods alt det fine hold ”Coverbabes’ne”, som havde den dejlige Mascha Vang i front.


 


Men ser man i galleriet, er denne sport, nu blevet lidt mere interessant, i hvert fald at kigge på. Jeg ville da utælleligt mange gange hellere kigge på pigerne i galleriet spille, fremfor det der halvdårlige underholdningsprogram.


 


Lidt om reglerne til høvdingebold, der skal jo være noget at lave her i sommerferien. (dog må i selv lige finde på hvornår tøjet skal smides)


 


- Find en bane, den skal ca. være samme størrelse som en basketball bane (28 meter lang og 15 meter bred), men kan dog sagtens være mindre, alt efter antallet af deltagere, dog skal midterlinjen og hjørnerne markeres.
- Del jer op i to hold (det er lidt svært at konkurrere med sig selv?), og udvælg en spiller til at være ”høvding”, denne spiller går ned bag modstanderens baglinje.
- Spillet gælder om at ramme spillerne fra det andet hold med bolden, og bliver man ramt, skal man gå ned og holde ”høvdingen” med selvskab.
- Man er kun ramt, hvis man rammes direkte af bolden, ikke hvis den rammer gulvet eller væggen eller en anden spiller først. Rammes man i hovedet, så dør angriberen også… (dette er en regel jeg ville ønske også var gældende i folkeskoleklassernes idrætsundervisning)
- Hvis man griber en bold som modstanderen har kastet, dør modstanden, hvis man griber en bold, som modstanderens høvding har kastet, får man selv en spiller tilbage til sit hold.


Man må ikke gå over midterlinjen, og gør man det alligevel, så skal man overdrage bolden til det andet hold (og det er surt!)
Det eneste som er tilbage, må være at sige:


 


Go’ fornøjelse! Og Go’ sommer!

ANNONCE
Høvdingebold: Nu værd at se på!
Del

Seneste nyt