Magasinet M!

Homestyle Tokyo Teriyaki - Vi har prøvet den, så du slipper for det

McDonald's stjernekok-burger overrasker, men ikke som vi havde håbet på

2 ud af 6 stjerner

McDonald's Danmark fortsætter med at genslagte deres seneste guldko: Homestyle-burgeren feat. kendiskok. 

Med introduktionen af den nye Homestyle Tokyo Teriyaki, som kokken Henrik Jyrk lægger navn til, er vi nu på den tredje af slagsen. Først kom Paul Cunninghams Homestyle Bearnaise, derefter Paul Cunninghams Sticky Lemon Chicken, og nu har Henrik Jyrk overtaget med Homestyle Tokyo Teriyaki. 

Og på papiret lyder den som et homerun. McDonald's beskriver deres nye burger på følgende måde: 
"Homestyle Tokyo Teriyaki består af den velkendte brioche bolle, iceberg salat, hvide løg og en oksebøf." Dertil.. en teriyakisovs, en sennepsmayo og en coating til de friterede løgringe som tilfører burgeren det sprøde element. Burgeren har dermed en kombination af sødme og krydderi fra teriyakisovs, skarphed fra sennepsmayoen og sprødhed fra løgringene. Altså velkendte smagskomponenter fra det klassiske køkken kombineret med asiatiske smage, som Henrik Jyrk også dyrkede på den anmelderroste restaurant IBU på Vesterbro i København og viderefører på sin nye restaurant Iaji på Toldboden i København."

Det lyder jo fantastisk, og derfor skyndte vi os ud på den lokale McD, for at teste brugeren af... Hvad kan gå galt?

ANNONCE
Burger 1 - Homestyle Tokyo Teriyaki - Vi har prøvet den, så du slipper for det Burger 1
Burger 2 - Homestyle Tokyo Teriyaki - Vi har prøvet den, så du slipper for det Burger 2

Det viser sig, at der kan gå en helt del galt. Med en bestilling af to burgere, for lige at dobbelttjekke kvaliteten, er det indledende indtryk tabt - ret uvant, faktisk, for en McD burger, sejlede indholdet totalt i den lille matsorte papæske - og resulterede i en ekstrem dårlig præsentation af den nye burger. Den smagsgivende teryayaki-sauce sejlede ud over det meste af burgerbollens overflade, og gjorde som resultat burgeren klistret og klam at håndtere.

Vi formoder at det er meningen at saucen skal være inde i burgeren, og om det skyldes dårlig personalehåndtering eller bare en ekstremt flyvsk sauce, er svært at bedømme. 

Det er faktisk en smule pudsigt, at burgeren kan skride så meget i sin opbygning, for det plejer at være noget, der er forholdsvis ok styr på fra brugerkædens side. Vi mistænker de to løgringe placeret i bunden af burgeren, for at være medvirkende til at skabe så dårlig en fysisk balance i burgeren, at tårnet simpelthen falder sammen.

Man skal selvfølgelig være et skarn, hvis man lader madens præsentation stå i vejen for resten af oplevelsen, og derfor blev der forventningsfuldt sat tænder i Tokyo Teryiaki, uden harme følelser. 

Her opstår så det andet problem. For selvom både teriyaki-saucen og den velmente sennepsmayo hver især faktisk er utroligt velsmagende, er det som om, at de to saucer sammen med resten af burgerens elementer udligner hinanden. Det betyder at man lige får en meget hurtig spids af lidt sur/sød-smag, men at smagen af selve bollen og den meget tilberedte bøf, lynhurtigt overtager - og betyder at burgeren mest af alt ender med et overraskende fladt og fedtet smagsindtryk, der absolut ikke er et genbesøg værd. 

Selve idéen om at smække en smule asiatisk fusion i Homestyle-burgeren er faktisk gevaldig god, men vi kan være i tvivl om, om restauranternes slutresultat af Tokyo Teriyaki, er det samme som Henrik Jyrk har drømt, skulle kunne opleves af McDonald's 200.000 daglige gæster. 

Det er en ommer! Eller hvad mener du?

ANNONCE
Homestyle Tokyo Teriyaki - Vi har prøvet den, så du slipper for det
Del

Seneste nyt

Annonce