Magasinet M!

Hooligan på DR3: Ny dansk fiktionsserie dykker ned i skovboksning og hooligankultur

Nordens Paris danner rammerne for en dramatisk og regulær omgang tæsk!

5 ud af 6 stjerner

Hooligan: En fiktionsserie med et voldeligt og halvkriminelt hooligan-fællesskab i Aalborg som omdrejningspunkt, har netop ramt DR streaming - som en del af DR3's indholdsflade. Og hvis du er nået hertil, er det formentlig noget du bør tjekke ud. 

Hooligan er en forholdsvis gritty fiktions-produktion, der står i skarp kontrast til platformens meget roste - og nok mere feminint afrettede - Doggystyle fra 2018. 

I Hooligan følger man det unge fodboldtalent Mads (August Carter) der helt fra start løber sig til en stor stopklods: En slem knæskade, som kræver en dyr operation fra et tysk privathospital, for at fodboldspilleren kan genoptage karrieren. 
I jagten på at spare op til operationen, der kan bringe drømmen til live igen, snupper Mads et job i Jomfru Ane Gade, hvor han møder Lasse (Frederik Emil Mathiasen), der introducerer ham til et hooliganfællesskab, som også kæmper for klubben - blot udenfor banen. 

Det er settingen for Hooligan, der gennem seks afsnit dykker dybere ned i de mere ekstreme aspekter af klubkulturen, der ikke ligger alt for fjernt fra virkeligheden. 

Serien bæres af fællesskabet i drengeflokken, der selvfølgelig ikke er rent uproblematisk, med aktiviteter som skovboksning på skemaet. 

ANNONCE
Hooligan - DR3 - Hooligan på DR3: Ny dansk fiktionsserie dykker ned i skovboksning og hooligankultur Hooligan - DR3

Skovboksningen er på ingen måder et påfund der stammer fra fri fantasi - flere danske hooligangrupperinger i virkelighedens Danmark, organiserer såkaldt skovboksning: Her er slåskampene flyttet fra byens hektiske rammer og ud i mere menneskeforladte områder, hvor grupperingerne hverken forstyrres af ordensmagten - eller generer alt for mange ufrivillige tilskuere. Reglerne er der ikke mange af: Man slås firt, indtil folk ikke længere kan rejse sig - og den tilbagestående gruppering vinder. 

Hooligan formår langt hen af vejen at holde en meget jordnær tilgang til både slåskampene og skildringen af fællesskabet, og mens størstedelen af seerne formentlig vil være stærkt forundrede af de voldelige scener, som ikke lægger for mange fingre i mellem - vil andre kunne genkende store dele af fortællingen - der også dykker ned i tætte kammeratskaber, festkultur - og ja, kærlighed, selvfølgelig. 

Hooligan vinder på at være en rå, ærlig fiktiv fortælling, der hverken har fine fornemmelser eller for højt løftede pegefingre. 

DR3 blev lukket ned som gammeldags flow-kanal i 2020, men lever stadig i et pænt leveringsflow, hvor du altså blandt andet kan streame Hooligan-serien i sin helhed fra DR.dk/tv. Hooligan er produceret af Drive Studios.

ANNONCE
Hooligan - Trailer
Del

Seneste nyt