Magasinet M!

Hun droppede studierne i København: Nu udlover IS angiveligt $1 million til den der dræber hende

23-årige Joanna Palani har angiveligt slået 100 IS-krigere ihjel.

Hun er 23 år gammel, af iransk/kurdisk afstamning, og så er hun for nyligt vendt tilbage til Danmark efter at have kæmpet mod Islamisk Stat i Irak og Syrien. Sig hej til Joanna Palani, der hævder, at IS har udlovet en dusør på $1 million (7 millioner kroner) til den, der dræber hende. Hvorfor? Jo, fordi hun hævder at have slået i omegnen af 100 IS-krigere ihjel.

Det skriver avisen The Mirror.

Palani blev født i en FN-flygtningelejr, før hun som spæd flyttede til København. Hun lærte at skyde med pistol som ni-årig, og både hendes far og bedstefar var Peshmerga-krigere (militærstyrkerne i det autonome Kurdistan). Som 22-årig besluttede Palani at droppe sit politik- og filosofi-studie og gå i faren og bedstefarens fodspor. Hun rejste til Kurdistan for at kæmpe mod IS.

Udover de 100 drab hævder Palani også at have befriet en gruppe kvinder og børn, som blev holdt som sexslaver af IS. Hun skulle efterfølgende have lært dem, hvordan man skulle kæmpe imod den berygtede terrororganisation.

ANNONCE
YouTube screendump / InformOverload - Hun droppede studierne i København: Nu udlover IS angiveligt $1 million til den der dræber hende YouTube screendump / InformOverload

Alligevel fortæller Palani ifølge The Mirror, at livet har været en kamp, efter hun er vendt tilbage til hverdagen i Danmark.

- Jeg var villig til at opgive mit liv og min frihed for at stoppe IS' fremmarch, så alle i Europa kan føle sig sikre. Det var mit valg. Men folk i mit eget land (Danmark, red.) ser mig som en terrorist nu, siger hun.

- Jeg bor i et af de bedste lande i verden, men jeg er sulten og hjemløs og fryser vildt meget i min seng om natten, selvom jeg har et fuldtidsarbejde. Jeg stoler ikke på nogen, fortsætter hun med reference til, at hun hele tiden skifter bopæl af frygt for repressalier.

Om sine kampe med IS har hun tidligere fortalt Vice, at IS-krigere er meget nemme at dræbe.

- De er meget gode til at ofre deres eget liv, men Assad's soldater er meget veltrænede og specialiserede dræbermaskiner, sagde hun dengang.

ANNONCE
YouTube screendump / InformOverload - Hun droppede studierne i København: Nu udlover IS angiveligt $1 million til den der dræber hende YouTube screendump / InformOverload

Da Palani vendte tilbage til Danmark i september 2015, forbød myndighederne hende at rejse ned til regionen igen. Da det alligevel blev opdaget, at hun havde rejst til Qatar, blev hun smidt i Vestre Fængsel, hvor hun tilbragte tre uger og efterfølgende fik konfiskeret sit pas.

- De, jeg risikerede mit liv for, tager nu min frihed væk. Jeg havde ikke forventet at miste næsten alt som følge af at kæmpe for vores frihed og sikkerhed, siger hun.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE