Magasinet M!

Hvad du skal vide, før du køber en motorcykel

Drømmer du om at suse rundt på vejene og mærke friheden ved at køre på motorcykel? Har du måske allerede været ved at kigge på et par forskellige mærker? Her får du nogle gode råd, til hvad du bør vide, før du køber en kværn.

Har du styr på dine behov? 

Som med alt andet er det altid en god idé at tænke over, hvad dine behov er. Skal du bruge motorcyklen til at komme til og fra arbejde? Skal den primært bruges til hyggeture? Eller planlægger du længere rejser, måske på tværs af landegrænser? Her kan det også være smart at tænke på, om du regner med at skulle have en passager med, eller om der skal være plads til at have lidt baggage med. 

Betyder størrelsen noget?

Sådan lyder det urgamle spørgsmål. Og ja, størrelsen betyder noget. A1 er den mindste motorcykelklasse, hvor den må være på max. 125 kubik og max. have 15 hk. A2 er den mellemste klasse, hvor cyklerne må være op til 650 kubik og have 48 hk. Den sidste kategori, A, er for de største motorcykler, der skal overgå kravene fra A2. Hvis det er din første motorcykel, er det nok smart, at du starter med en af de mindre klasser.

Skal den købes fra ny eller brugt? 

Dette spørgsmål går især på din pengesituation. En brugt kværn vil som regel koste mindre end en splinterny. Men når du køber en brugt motorcykel, skal du huske at være opmærksom på, hvor god stand den er i, og hvor langt den har kørt. Men det er selvfølgelig helt specielt at købe sig en kværn, der er er helt ny og lækker. En ny motorcykel er også mere pålidelig og har længere garanti. Det kan dog blive en dyr affære, men det er der råd for. Tag et weekend lån hvis du mangler penge.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce