Magasinet M!

Hvad fejler du? - 6 vanvittige diagnoser

Lider du af meget besynderlige symptomer, så kan det være du har en af disse udsædvanlige sygdomme.

Zombie-syge

Symptom

Du føler dig lidt død i sværen. Faktisk så meget, at du er overbevist om, at du rent faktisk er død. Derfor er der heller ikke rigtigt noget, der giver mening. Spise? Det er ligemeget. Tage på arbejde? Fuck it! Gå i bad? Næh. Du er jo død.

Du lider muligvis af:

Cotards syndrom. En meget sjældent psykisk lidelse, hvor du går rundt i en zombietilstand, overbevist om, at du har stillet træskoene. Flere patienter med Cotards syndrom har lidt den sørgelige - og lidt ironiske - skæbne, at de er døde af sult, fordi de er holdt op med at spise.

Sådan kurerer du det:

Psykiatere har tidligere haft held med at bringe patienter tilbage til livet med kraftig psykofarmika - blandt andet anti-depressiv medicin.

Men hey, måske:

? er du bare AGF-fan?

ANNONCE

Gramsesyge

Symptom:

Din ene hånd begynder pludselig at gøre mærkelige ting, uden du har bedt den om det. Lige pludselig kan den finde på at knappe dine bukser op, tage en fremmed pige på brysterne eller forsøge at slå ud efter folk på gaden.

Du lider muligvis af:

Alien Hand Syndrome. Det er en yderst sjælden lidelse (der er kun registreret cirka 50 tilfælde de seneste 100 år), hvor hjernens helt eget interne email-server, den såkaldte corpus callosum, ikke længere kan finde ud af at videresende signaler og ordrer fra resten af din hjerne og krop. Men bare rolig - det er ikke livstruende.

Sådan kurerer du det:

Hvis du har Alien Hand Syndrome, kræver det en meget kompliceret hjerneoperation. Vi foreslår derfor, at du binder din arm fast til dit ben. Eller noget...

Men hey, måske:

? er du bare meget, meget fuld.

ANNONCE

Orgasmuenza

Symptom

Du får orgasmer hele tiden. Det mest underlige er dog, at du faktisk slet ikke er spor liderlig. Det ændrer dog ikke på, at du dårligt kan ordne vasketøjet uden, at du, ja, producerer mere vasketøj, hvis du forstår?

Du lider muligvis af:

Persistent sexual arousal syndrome - en lidelse, hvor du er plaget af flere hundrede orgasmer om dagen. Lægerne er endnu ikke sikre på, hvad lidelsen skyldes, men mener, at den kan hænge sammen med en fejl i kroppens nervesystem. Men før du bliver alt for lykkelig over udsigten til konstante cumshots, så skal du vide, at de folk, der har sygdommen, alle beretter om et levende helvede.

Sådan kurerer du det:

Der er endnu ikke fundet nogen effektiv kur mod PSAS. Nogle patienter har haft held med anti-depressiv medicin til at lindre orgasmerne. Vi anbefaler, at du tager to omgange Two Girls, One Cup og et par pandolier, og ringer til os i morgen, hvis pikkemanden stadig ikke er faldet til ro.

Men hey, måske:

? har du bare virkelig, virkelig brug for et knald. Og i øvrigt er det hovedsageligt kvinder, der plages af denne lidelse.

ANNONCE

Bornholmerpest

Symptom:

Du vågner en morgen og taler pludselig fuldstændigt som en bornholmer eller en nordjyde. På trods af, at du aldrig nogensinde har været nogle af stederne.

Du lider muligvis af:

Foreign accent syndrome. Det er en særdeles sjælden sygdom, hvor du pludselig, og ude n at have nogen som helst kontrol over det, begynder at tale dit eget modersmål med en stærk accent. Hvis du er fynbo, er der dermed en risiko for, at du pludselig taler som en nordjysk svinefarmer - og omvendt.

Sådan kurerer du det:

Too bad - du kan ikke kureres. Men herregud, så slemt er det vel heller ikke at vågne med en bred københavner-accent. Medmindre du selvfølgelig havde tænkt dig at tage i byen i Randers i weekenden...

Men hey, måske:

? er du bare en af dem fra Linje 3?

ANNONCE

Statuenitis

Symptom:

Du føler dig meget træt og tung. Det er som om, at der ikke rigtigt er liv i din krop, og det er noget nær umuligt at få røven op fra sofaen.

Du lider muligvis af:

Fibrodysplasia ossificans progressiva. Din krop har fået en kedelig tendens til at producere knoglevæv i musklerne, når de bliver skadet - i stedet for nyt, blødt væv. Du er med andre ord ved at blive forstenet, og hvis du er rigtig uheldig, går der ikke mange år før du bliver til en mere eller mindre levende statue.

Sådan kurerer du det:

Det kan du ikke. Faktisk vil en operation bare gøre det endnu værre, for hvad tror du, der sker, når kirugen forsøger at reparere dit væv? Nemlig - din krop producerer bare endnu mere knogle. Så bare bliv siddende, og sørg for at have fjernbetjeningen indenfor rækkevidde.

Men hey, måske:

? har du bare tømmermænd.

ANNONCE

Superman-syge

Symptom

Symptomer? Dem har du sgu ingen af. Rent faktisk kan du ikke rigtigt føle noget som helst. Den kop kogende vand, du lige har hældt ud over dig selv, føltes mest af alt lidt lunken. Fuck, tænker du, og får din kammerat til at losse dig hårdt i klunkerne. Men nej - ingenting. Højst en kildende fornemmelse.

Du lider muligvis af:

Medfølt ufølsomhed overfor smerte - eller CIP, som lægerne kalder det. Du kan med andre ord ikke føle smerte, og kan således både hakke storetåen ind i bordbenet, tage en omgang øretæver eller sætte dig på en varm kogeplade uden at trække på skulderen. Ufølsomhed overfor smerte er sjælden og skyldes ofte en overproduktion af endorfiner i hjernen,eller en mutation i hjernens smertecenter. Til gengæld er lidelsen særdeles livstruende (især for børn), fordi patienter kan gå rundt med brækkede knogler i ugevis, eller mangler evnen til at læse kroppens advarselssignaler.

Sådan kurerer du det:

Det kan du ikke, da der endnu ikke er fundet en kur. Men da lidelsen er medfødt, har du sandsynligvis allerede lært, at der sgu nok er noget galt, når du pludselig bløder - eller der er ild i din arm.

Men hey, måske:

? er du bare Chuck Norris.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce