Magasinet M!

Hvad har disse film til fælles?

Vi har her fundet 10 film. Men hvad har de til fælles?

Hvad har disse film til fælles?
The Patriot (2000)

Vi kan vist roligt sige, at The Patriot er en af Mel Gibsons bedre film. Især når vi kigger på hans filmrepetoire fra de sidste 7-8 år. Måske det har noget at gøre med, at han fuldstændigt har mistet forstanden? Det hjælper åbenbart ikke på skuespilleregenskaberne at være en kvindemishandler, antisemit og religiøs tosse.  

 

The Patriot er altså den første ledetråd og har mindst én ting til fælles med listens øvrige film. Kan du gætte hvilken?

ANNONCE
Hvad har disse film til fælles?
  E.T. (1982)

"E.T. phone home."

I en moderne film-æra, hvor vi er blevet vant til, at de fremmede væsner er nogle lede sataner, der kun er ude på at overtage vores dejlige blå planet, skiller E.T. sig ud som den nuttede alien, han nu engang er. For modsat sine alien-brødre er han ikke ude på at overtage vores planet, men vil blot hjem til sin egen. 

Men hvad pokker har E.T. til fælles med The Patriot?

ANNONCE
Hvad har disse film til fælles?
  Alene Hjemme (1990)

"Keviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin!!!!!"

 

Alene Hjemme 1 og 2 er stadig nogle af de fedeste julefilm, du kan se, når den uundgåelige højtid nærmer sig. Og tilbage i 1990 var Macaulay Culkin stadig en sød lille knægt, hvilket godt kan være lidt svært at forestille sig, når man ser ham i dag.

 

Men hvor passer Alene Hjemme ind i denne liste? 

ANNONCE
Hvad har disse film til fælles?
  Superman - The Movie (1978)

Nej, det er ikke en fugl eller et fly, men Superman. Hvornår lærer de retarderede borgere i Metropolis det? Ikke desto mindre bliver den kappeklædte superhelt gang på gang forvekslet med en fugl. Den stakkel.

Filmen, der har nu afdøde Christopher Reeve i hovedrollen som den ikoniske helt, blev et gigantisk biografhit og var den første blockbuster-superheltefilm af sin slags.

 

 

ANNONCE
Hvad har disse film til fælles?
  Indiana Jones And The Raiders Of the Lost Ark (1981)

Mange filmelskere insisterer på, at der kun er tre Indiana Jones-film. Vi er af samme overbevisning på redaktionen. For selvom den fjerde film i rækken da er ganske underholdende, burde den aldrig ha' været lavet. For os at se slutter trilogien, da Indiana jones ridder ud mod solnedgangen i den tredje film. 

Vi har taget den første Indiana Jones-film med, men kunne ligeså godt have indraget alle tre (eller fire for den sags skyld). Kan du gætte hvorfor?

ANNONCE
Hvad har disse film til fælles?
Født Den Fjerde Juli (1988)

Hvad nu, tænker du? Født Den Fjerde Juli, kan da umuligt have noget med de øvrige film at gøre. Men jo, det har den faktisk. Og det er din opgave at finde ud af hvad.

Hvad har disse film til fælles?
  Jaws (1975)

Filmen der kickstartede blockbuster-begrebet og Steven Spielbergs karriere. Ja, effekterne er ikke synderligt imponerende, når man ser på dagens standard. Eller blot Steven Spielbergs egen film, Jurassic Park, der stadig imponerer på effektsiden den dag i dag. Men vi synes stadig den holder 100 %.

Kan du hitte ud af, hvorfor vi har den med på listen?

ANNONCE
Hvad har disse film til fælles?
Jurassic Park (1993)

Apropos mesterværker: Jurassic Park er næsten 20 år efter premieren stadig en fryd at se. Den er på ingen måder blevet dårligere med årene og hører til i top-3 over Steven Spielbergs bedste film nogensinde. Basta.

Kan du regne ud, hvorfor den er med på denne liste?

Hvad har disse film til fælles?
Star Wars V: The Empire Strikes Back (1980)

Vi har valgt at tage den kronologisk femte film i Star Wars-sagaen med på denne liste, udelukkende fordi det er den bedste i serien. Men alle seks Star Wars-film, har faktisk minimum én ting til fælles med listens øvrige film. Vi afslører hvilken på næste og sidste side.  

ANNONCE
Hvad har disse film til fælles?
The Adventures of Tintin: The Secrets of the Unicorn (2011)

Vi har været omkring krigsfilm, julefilm, eventyrfilm, superheltefilm, sci-fi-film, monsterfilm og nu animationsfilm. Har du gættet, hvad de har til fælles? Scroll ned i bunden af skærmen for at få svaret:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svar: John Williams har komponeret musikken til samtlige film.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce