Magasinet M!

Hvad vi (tror vi) ved om iPhone 6

To skærmstørrelser, safirglas og sundhed. Her er, hvad vi kan forvente os af den nye iPhone.

Nikola Cirkovic - Hvad vi (tror vi) ved om iPhone 6 Nikola Cirkovic

Mockup @ Nikola Cirkovic

Apples direktør Tim Cooks har endelig indrømmet, at Apples iPhone 5C ikke blev det hit, Apple havde forventet. Det forstår man jo slet ikke; telefonen var sidste års model i en ny, billigere plastikindpakning til stort set samme pris som den overlegne 5S'er. Vi forventer derfor, at den farverige plastiktelefon bliver udfaset, og at Apple i stedet satser alle kræfterne på den kommende iPhone 6. Vi har herunder samlet de mest troværdige rygter omkring Apples ventede flagskibsmodel.

 

ANNONCE
Hvad vi (tror vi) ved om iPhone 6

 

Ny(e) skærm(e)

Apples afdøde grundlægger Steve Jobs sagde engang, at 3,5" var den helt perfekte skærmstørrelse til en smartphone. Man har et standpunkt, til man tager et nyt, for i 2012 lancerede Apple efter fem år med 3,5" år som bekendt en iPhone med en skærm på 4-tommer. På det tidspunkt var Android-konkurrenterne dog allerede oppe i størrelsesordenen 4,8 - 5-tommer. Og netop de store skærmstørrelser er umådeligt populære, når vi ser på Samsung GS5, HTC One og de populære phablets, der har en skærmstørrelse på 5,7 - 6-tommer. Og nu vil Apple tilsyneladende ikke længere lade stå til. 

Den anerkendte amerikanske avis Wall Street Journal (og flere andre troværdige medier) skriver nemlig, at Apple arbejder på at lancere hele to iPhones med betydeligt større skærme, end vi ellers er vant til fra de konservative amerikanere. Og hvis vi skal tro disse rygter, kan vi forvente en iPhone med en: 4,8"-skærm (1.920 x 1.080 pixels) og en iPhone i phablet-størrelsesordenen med 5,7-tommer (2.272 x 1.280 pixels).

For at holde fast i Apples mantra om, at en smartphone altid skal kunne betjenes med én hånd, forventer vi, at 4,8"-versionen får en skærm, der går helt ud til kanten. Hvad så med de 5,7", tænker du? Ja, det vil vi også gerne vide. Inde i motorrummet skulle der gemme sig en 64-bit A8-processor. Så kræfter kommer du aldrig til at mangle.

 

Slut med ødelagt glas

Kameraet skulle eftersigende fortsat være på 8 megapixel, men med fokus på at gøre de eksisterende pixels endnu større og på den måde sikre, at du får endnu bedre billeder i kassen. iPhonens helt store akilleshæl har i mange år været dens skrøbelige skærm. Alt for mange iPhone-ejere har nemlig oplevet, hvordan skærmen er gået i stykker efter et uheldigt tab. Det skal være slut med den nye iPhone 6. For her har Apple ifølge sitet 9to5mac tænkt sig at benytte sig af safirglas, som allerede bruges på kameralinsen. Safirglas bliver bl.a. brugt i dyre urmærker som Rolex, da det er verdens næsthårdeste mineral, kun overgået af diamant.

 

Derudover kan du forvente, at iPhone 6 via iOS 8 er sat op til at spille sammen med et kommende iWatch, som også er på vej. Fokus kommer til at være på træning og sundhed.

 

Men hvad siger du? Et det et hit eller skidt, at Apple går android-vejen med større skærme?

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce