Magasinet M!

Hvis du ikke kan høre denne lyd betyder det at du er ved at blive gammel

Hvor gamle er dine ører? Tag testen her.

Hvis du ikke kan høre denne lyd betyder det at du er ved at blive gammel

Livet minder os sommetider om, at vi mennesker er en skrøbelig eksistens. Og det er bestemt ingen undtagelse, når du ser? undskyld, hører ovenstående video.

Det er nemlig en høretest, som YouTube-kanalen AsapSCIENCE står bag. Heri gennemgår de en række lydfrekvenser, som i bund og grund opsummerer det hele meget godt: Jo ældre du bliver, jo dårligere bliver din hørelse.

For eksempel, hvis du er 25 år eller ældre, bør du ikke være i stand til at høre det, som er kendt som en "mygge-lyd" - nemlig støj over 17,4kHz.

Helt overordnet er videon af den type, hvor du bare får serveret en lang række forfærdelige høj-frekvens-lyde. Lyde, som nogle butiksejere plejede at spille ude foran deres butikker for at afholde irriterende teenagere fra bare at hænge ud derinde.

Den forringede hørelse sker i takt med, at dine ørehår bliver slidt ned med alderen. Jo mere de er udsat for lyd, jo hurtigere slides de ned. Derfor er det nok en god idé at skrue en tand ned for Kanye West i dine høretelefoner, hvis du stadigvæk gerne vil høre noget, når du er 75.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce