Magasinet M!

Hvorfor er det pludselig okay at tage cannabis som medicin?

Måske har du hørt om folk, som bruger cannabis i forbindelse med smertelindring, men du har ikke helt forstået, hvorfor det skulle være en god idé. Faktisk er det et emne, som bliver mere og mere udbredt herhjemme, fordi det også er blevet lovligt at bruge cannabisolie til sygdomsbehandling. 

Man kan roligt sige, at lovlig cannabis er et emne, som er kommet på rigtig manges læber. Det er ikke så mærkeligt, for i mange år har vi i Danmark opfattet cannabis som noget ulovligt, der primært blev røget for fornøjelsens skyld. Faktisk kan det dog bruges til langt mere end det. 

Hos Hamppedia kan du læse en masse om lovlig cannabis og brugen af det. Her kan du måske samtidig blive klogere på, hvorfor et bestemt mærke eller en bestemt type kan passe på netop dig eller en, du holder af, som har brug for at prøve noget andet mod smerterne. 

Der bliver samtidig talt rigtig meget om legalisering af hash og fordele og ulemper ved netop dette. Det er dog ikke det samme som lovlig medicinsk cannabis, som typisk kommer i nogle ganske andre former, særligt som dråber eller i kapsler, som man kender det fra mange andre former for medicin. 

Bruges til de sygeste 
Det er ikke så lidt udbredt, at cannabisolie faktisk bruges til de allersygeste patienter. Det kan eksempelvis være dem, som er i en meget hård tid med kemoterapi, og som har brug for noget, som kan holde smerterne nede og få kroppen til at slappe bedre af. 

Det doseres naturligvis meget nøje, så man ikke får for meget, og det gives i nogle former, som kroppen i det givne tilfælde vil kunne holde til. Mange fysisk syge patienter har faktisk stor glæde af denne kur, fordi morfinen måske ikke længere har den effekt, den havde i starten. 

Det er selvfølgelig langt fra alle, som mærker en positiv effekt af cannabis olie. Det skal dog siges, at denne medicinske form som udgangspunkt ikke har bivirkninger, og det bør derfor aldrig sidestilles med eksempelvis at ryge hash. 

Mod mentale lidelser 
Faktisk er det også ret almindeligt, at cannabisolie bruges til mentale lidelser. Det kan eksempelvis være Tourette, som en række mennesker lider af. Det kan virke voldsomt forstyrrende at være ramt af denne mentale sygdom, fordi det kommer til udtryk foran andre. 

Mange Tourettepatienter har dog haft succes med at bruges netop cannabisolie som medicin. Kroppen kommer bedre i balance, og derfor kan man sommetider blive bedre i stand til at kontrollere sygdommen. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE