Magasinet M!

Hvorfor er sexlegetøj til mænd stadigvæk et tabu?

Skal mænd ikke kunne solo-hygge sig uden fordomme?

Vi lever i en verden, hvor sex og kønsdebatter fylder rigtig meget på godt og ondt. En af de positive ting, som dedikeret fokus på sex og kærlighed har båret med sig i nyere tid er, at sex generelt begynder at blive afmystificeret.

Både mænd og kvinder bliver bedre til at tale om tingene, forstå hinanden og hinandens behov - og det med at kende sin krop og sin partners krop virker ikke længere så fjernt.

Vi bevæger os være fra ikke at stille behov, sex og kroppen på en piedestal, som man nemt kan komme til i teenage-årene, hvor den famøse jomfru-status skal aflives. Det virker til, at man er begyndt at være åben omkring sig selv og ikke lader sig hypnotisere af de til tider meget urealistiske og uopnåelige mål, man ser i film og pornofilm.

Og meget af det skyldes foruden debatter, ærlighedstrenden på sociale medier og mere fokus på ægte mennesker også, at sexlegetøj og redskaber til at udforske sex som en helhed er blevet både bedre og mere tilgængelige.

Men mens kvinders sexlegetøj generelt har en konsensus om at være noget af det mest naturlige i verden - og noget vi som samfund mere eller mindre har accepteret - hvorfor er sexlegetøj til mænd stadigvæk noget, man gemmer lidt væk eller måske føler, man skal skamme sig over?

Når man kan få hudfarvede dildoer med realistiske overflade, blodårer og testikler - hvorfor er det så tabubelagt at bruge en fleshlight, som er formet efter en kvindes kønsorganer?

Du har uden tvivl i løbet af dit liv siddet med gutterne og kigget på diverse sexlegetøj gennem tiden - måske grint lidt af det, men egentlig inderst inde haft en lille tanke om, at det kunne være sjovt at prøve.

Men noget har holdt dig tilbage - hvad skyldes det?

Vi har prøvet at kigge på nogle af de punkter, som kan have noget at sige i forhold til, hvorfor mændenes sexlegetøj virker tabubelagt:

ANNONCE
Hvorfor er sexlegetøj til mænd stadigvæk et tabu?

Fra en gimmick til en reel ting

Kigger man i historiebøgerne er sexlegetøj til mænd heller ikke ligefrem opfundet til udbrede forståelse for sex og den mandlige krop - men derimod med det formål at stille et dyrisk behov.

Alt fra sømænd i 1600-tallet, der lavede sexdukker ud af klude til søs til rygterne om sexdukker designet til tyske soldater i skyttegravene under 2. verdenskrig.

Og selve det reelle første stykke sexlegetøj til mainstream-markedet var Lolitadukken, som basalt set bare er en oppustelig badeand til poolen, som man har placeret et bollehul på.

Denne dukke er efterfølgende blevet brugt meget i komiske henseender, hvor man har brugt den til polterabend, en hadegave og som en komisk effekt i komediefilm - ikke ligefrem noget, man går ned og køber i pure alvor.

Og nu? Nu kan kan købe blowjob-simulatorer, fleshlights, glidecreme dedikeret til onani og diverse redskaber til selvtilfredsstillelse - uden der reelt set har været en bro mellem gimmick til den ægte vare.

Derfor kan det om muligt være svært at gå fra ingenting til en blowjob-maskine, når mænd for første gang skal prøve kræfter med sexlegetøj.

Kvinders sexlegetøj er blevet afmystificeret af popkultur

Populære serier såsom Sex & The City, Desperate Housewives og Girls har i de seneste årtier haft en enorm positiv effekt i accepten af sexlegetøj til kvinder såsom dildoer og vibratoer - seerne har igennem de relaterbare karakterer i popkulturen accepteret, at kroppen har visse behov og lyster, som man ikke skal gemme væk. Men derimod hylde og imødekomme - hvilket brugen af sexlegetøj som en accepteret handling i tv-serier har behjulpet.

Kigger vi igen på mændene og deres onani-seancer på film og tv?

Så ved vi godt, hvilken retning det har.

Alt fra American Pie, hvor Jim Levenstein limer sin hånd fast til sin penis i forsøget at onanere med glidecreme til Will Ferrell i Old School som bruger sexdukken som en fest- og tømmermændsgimmick.

Generelt har mænds selvtilfredsstillende altid en komisk effekt på film - og fred være med det. Men det gør det ikke ligefrem nemmere for mænd at acceptere, at sex og lyst er en naturlig ting, der er acceptabelt at stimulere alene og med remedier.

ANNONCE
Sinful Blowjob Penis Vibrator - Hvorfor er sexlegetøj til mænd stadigvæk et tabu? Sinful Blowjob Penis Vibrator

Fordomme om at sexlegetøj er lig med umandighed

Den samme gamle sang om os mænd - vi er bange for at miste vores mandighed!

Det samme som gør sig gældende, når man måske føler, at det er umandigt at tale om sine følelser, kan det også virke umandigt at bruge sexlegetøj.

Hvorfor? Kald det primitivt eller ej, men mænd kan få den fornemmelse, at man ikke lever op til manderollen, hvis man skal bruge sexlegetøj - både hvis vi snakker penisring, som giver hårdere erektion og længere holdbarhed i sengen, eller vi snakker at bruge sexlegetøj i privaten.

“Hvorfor skulle jeg have brug for det?”, er tanken, hvor man så måske tænker, at man er umandig ved at skulle bruge redskaber til blive stimuleret.

Hvilket er helt hen i vejret, når det i bund og grund handler om nydelse - og at man kan opnå anderledes og vildere orgasmer, hvis man spæder ind med andre ting end bare klør fem.

Og måske lærer man mere om sig selv, sin penis og sin krop i forhold til, når man så dyrker sex med sin partner - kend dig selv og du vil få mere kontrol og kendskab med, hvad der fungerer under dynerne!

Begrænset udvalg til mænd - indtil nu

Kvinders sexlegetøj virker måske simpelt, men der er utallige varianter, versioner og muligheder for at stimulere kvindekroppen på - og det ved sexlegetøj-firmaerne også.

Derfor kan man nærmest købe den samme vibrator fra to forskellige firmaer og stadig få en ny oplevelse. Der er alt til massage, penetration, vibration, stimulation, romance og meget andet.

Til mænd? Der halter vi lidt bagefter.

I starten var der nærmest kun en løsning - og det var simuleret penetration.

Men det er heldigvis ændret sig gevaldigt nyere tid. Der findes løsninger i mange forskellige størrelser - alt fra en sexdukke til over 12.000 kroner til simulatorer, massageapparater og virtual reality.

Og her har blandt andre Sinful været forgangsmænd for en række sexlegetøj, som sætter mændenes fornøjelse i fokus i mere end bare en hurtig rykker.

De har for nyligt lanceret deres eget Brand - SINFUl.TECH.

Her introducerer de eksempelvis den nyligt populære form for sexlegetøj til mænd, som hidtil har været dedikeret til kvinder.

Nemlig en vibrator til mænd - mere specifikt Sinful Blowjob Penis Vibrator.

Den er bygget omkring to vibrerende motorer og en lufttrykspumpe, som stimulerer punkter på din penis, som du måske ikke har været vant til ved normal onani.

Hvor meget onani hos mand handler udelukkende om en 'rykkende' bevægelse, så udforsker et legetøj som dette flere muligheder i nervepunkter og stimulerende punkter på det mandlige kønsorgan, som bliver overset ved almen onani.

Disse produkter og lignende på markedet er med til at skubbe mænds onani fra 2 ryk og en aflevering til noget, der rummer større nydelse - en solostund, som både mentalt og fysisk stimulerer kroppen og kan give dig en bedre fornemmelse af kontrol over din krop. 

Så vores bedste råd? Kast dig ud i det - der er intet tabubelagt over det. Du kan lade være med at udbasunere, at du lige har købt en fleshlight til næste fest - det gør kvinder jo heller ikke med deres nye køb af dildoer. Men lad være med at skamme dig over at give dig selv en seksuel oplevelse!

Konklusion

Mænds sexlegetøj er så småt ved at blive afmystificeret i privaten ved netop mere spot på andre muligheder i at stimulere manden end blot simuleret penetration.

Vi kommer nok ikke til at se et produkt som fleshlight blive hyldet i en Hollywood-film, men der er mere og mere jævn forståelse for, at mænd ikke er ‘ulækre’ bare fordi, at de bruger sexlegetøj når de er alene.

Det er mindst lige så naturligt, som når kvinder bruger sexlegetøj - og det stigende antal remedier og legetøj på markedet designet til mænd giver en hjælpende hånd (pun intended) til vores accept af det.

ANNONCE
Del

Seneste nyt