Magasinet M!

Hvorfor tager pigerne ikke kondomet med?

Du er sammen med en ny partner, og I ved begge, at kondom er den eneste sikre metode til at beskytte sig mod klamydia, herpes, HIV og andre sexsygdomme. Hvem tager initiativet til at bruge det? Vi spurgte pigerne på WOMAN.dk, hvad de synes.

Hvorfor tager pigerne ikke kondomet med?

Det er selvfølgelig totalt dumt, at vi ikke altid er så gode til at bruge gummi, når vi møder en ny partner (hver fjerde under 25 år har haft en sexsygdom én eller flere gange) - sådan behøver det ikke at være. Men forventer pigerne, at vi altid har kondomer på os, for det er vel et fælles ansvar? Vi spurgte løs på WOMAN.dk, tjek nogle bidder af svarene her: 

Kondomet er naturligt

"Begge parter har et lige stort ansvar for at beskytte hinanden. Det er befriende, at der er kommet et større fokus på sexsygdomme, så det ikke længere kun er den skræmmende graviditet, der kan bruges som argument, 'for så kan jeg jo bare trække mig ud'. Kondomet er blevet mere naturligt for mig som kvinde efter midten af 20'erne. Da jeg var yngre, så turde jeg ikke altid at nævne kondomet, fordi jeg var bange for at blive afvist af fyrene..."

via GIPHY

ANNONCE

Er mænd bange for at miste rejsningen?

"Begge har selvfølgelig ansvaret, men Gud hvor er det rart, når manden tager teten. Det viser, at han bekymrer sig for damen - det er jo i sidste ende hende, der skal føde barnet/få aborten, hvis det skulle gå så galt. Hermed ikke sagt, at manden skal købe kondomerne (det må han selvfølgelig gerne), men skulle det ske, at han har glemt et, så er det pissedejligt, hvis han spørger, om du har ét. Mange mænd (jeg har kendt), er bange for at bruge kondom, fordi de frygter at miste rejsningen, ikke at mærke skeden lige så godt... Men det er bare et miniproblem sammenlignet med at piger skal fylde sig med en masse hormoner"

Undgå at blive brugt som avlsdyr

"Personligt synes jeg, det er manden, der skal huske kondomet. Manden hjælper jo heller ikke mig med at betale for p-piller, spiral eller lignende, så derfor synes jeg det er mest fair, hvis han selv tager et ansvar. På den måde kan han også føle sig sikker på, at der rent faktisk bliver brugt beskyttelse mod graviditet, da der jo har været nogle kedelige sager, hvor mænd uvidende er blevet brugt som 'avlsdyr' af kvinder uden samvittighed. Det er ret beset den eneste måde, hvor en mand kan sikre sig mod at blive ufrivillig far. Man er dog stadig fælles om at huske hinanden på at bruge kondomet".

Vil alle da ikke helst dyrke sikker sex?

"Det må være en opgave, der skal løftes af begge parter. Tænker at alle, uanset køn, er interesseret i at dyrke sikker sex. Derfor folkens; hav altid et kondom på jer. Man ved aldrig, hvornår lysten rammer én!"

via GIPHY

ANNONCE

Frækkere, hvis han tager initiativet til det

"Jeg synes, det kommer meget an på, hvem man er hjemme hos. Hvis vi er hos mig, synes jeg det er mest naturligt, at jeg hiver dem op af skuffen, og det modsatte, hvis vi er hos ham. Jeg går sjældent rundt med kondomer, hvilket jeg tror, at mange mænd gør. Det korte svar er nok, at det er et fælles ansvar, men jeg synes helt sikkert, at det er frækkere, når han tager initiativet til det."

Vær en gentleman

"Manden. Det er ham, der skal have det på, og han skal være en gentleman, så det ikke er op til kvinden at skulle 'overtale' ham til kondom og risikere at 'dræbe' stemningen. Ligesom kvinden er den, der skal sørge for at tjekke op på eventuel graviditet."

Manden kender sin størrelse bedst

"Som en hovedregel har begge parter ansvar for at huske kondomet. Dog er der forskellige størrelser, hvilket gør det mere vanskeligt for kvinden at tage det med. Manden ved (forhåbentlig), hvilken størrelse han bruger, og det er derfor nemmest, hvis han har det med."

via GIPHY

ANNONCE

Et turn-off, hvis han forsøger at undgå gummi

"Hvorfor overhovedet tro, at det er et ansvar, der kun hviler på én af parterne? Det er et fælles ansvar, fordi ingen har en helhjertet interesse i kønssygdomme eller uønsket graviditet. Hvem, der først bringer det på bane, er sådan set irrelevant, så længe der er enighed om, at det skal bruges. Det er virkelig et turn-off, hvis en person brokker sig/forsøger at undgå at bruge kondom."

Det er et fælles ansvar

"Jeg har været i seng med nogle fyre, som har klaget over, at det var dem, der skulle have kondomet på sig, mens de samtidig siger, at det er pigens ansvar at tage p-pillen... Jeg synes, det er et fælles ansvar. Hvis pigen vil være sikker på ikke at blive smittet med nogen sygdom, så må hun vel være ansvarlig for sig selv, da det ikke er sikkert, at hun kan stole på fyren, hun skal lege med. Samtidig, hvis fyren ikke vil være far, så er det vel også hans ansvar? Så; begge har et ansvar."

via GIPHY

ANNONCE

Frygter, hvad du tænker (hvis hun skal sige det)

"Ansvaret for sikker sex ligger lige så meget hos manden som hos kvinden. Men det er et stort plus i min bog, hvis manden hiver kondomet frem af sig selv. Det kan godt være lidt en stemningsdræber at skulle sige det, men hvis han selv hiver det frem, bliver det mere en naturlig del af akten, synes jeg."

God stil af manden selv at huske det

"Det er i princippet et delt ansvar, men det vil være god stil af manden selv at huske på det. Mange kvinder beskytter sig i forvejen mod graviditet, og manden har jo også et ansvar, som han kan tage i situationen. Også for hans egen skyld."

Vidste du...?

  • 50.000 vurderes at være smittet med klamydia
  • Kondomer er det eneste, der beviseligt beskytter mod klamydia, herpes, hiv og andre sexsygdomme
  • Kønsvorter er en sexsygdom, der kan tage op til et år at få fjernet, hvilket sker med kniv, laser, syre eller frysning

    Kilde: Sundhedsstyrelsen

via GIPHY

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE