Magasinet M!

I denne hemmelige nordkoreanske koncentrationslejr slipper ingen ud i live

Velkommen til Camp 16. Her bliver 20.000 politiske fanger arbejdet til døde, mens andre bliver kvalt eller henrettet med hamre.

HRNK - I denne hemmelige nordkoreanske koncentrationslejr slipper ingen ud i live HRNK

Den tyranniske Kim Jong-il døde i 2011. Siden har sønnike, Kim Jong-un, bevist, at han i den grad lever op til familiens sadistiske rygte. Alle, der er under mistanke for at gå imod det 32-årige koreanske overhoved bliver enten myrdet eller taget til fange. Døden er dog et langt bedre alternativ end at blive smidt i det kommunistiske lands mest hemmelighedsfulde koncentrationslejr, Camp 16.

Ifølge den engelske avis The Sun er lejren placeret i et svært fremkommeligt bjergterræn i det nordlige Nordkorea. I blandt lejrens 20.000 fanger sidder alt fra ministre til de "farligste" systemkritikere. Og i modsætning til landets "omskolings-lejre" bliver ingen lovet løsladelse og arbejder bogstaveligt talt, indtil de falder døde om. Man ved ikke meget om lejren, fordi ingen nogensinde har overlevet at forsøge at flygte derfra.

Camp 16 er omgivet af et 120 kilometer netværk af hegn, vagtpatruljer og off-road-veje. Yderligere er der placeret 35 vagttårne, hvor vagterne har fået besked på at udslette alt, der rører på sig. De få, der har undgået dette, mener man, er omkommet i den barske ødemark. Lejren er med sine 560 km2 tre gange større end Washington D.C.

ANNONCE
HRNK - I denne hemmelige nordkoreanske koncentrationslejr slipper ingen ud i live HRNK

Inde i selve lejren er fangerne fordelt på tre "byer", alt afhængig af hvor stor trussel de udgør for landet. Satellitbilleder har vist, at lejren er vokset i størrelse, siden Kim Jong-un tog over efter sin far, hvilket sandsynligvis er en konsekvens af, at der er kommet flere fanger til.

Skal man tro på rapporter fra landets værste fjende, Komitéen for Menneskerettigheder i Nordkorea, findes der i lejren en fiskefarm, ligesom der også er masser af marker, skovdrift, et kraftværk og mineaktivitet. Inden for disse felter tvinges fangerne til at arbejde i op til 20 timer om dagen. Derefter står den på det, lejren kalder "ideology struggle sessions" - sessioner, hvor fangerne tilskynder hinandens fejl og slår dem, der modsætter sig.

Lige uden for lejren ligger Pynggye-ri - en underjordisk plads under landets fire atomsprængningsområder. Ifølge sydkoreanske medier har en tidligere indsat i en af landets andre koncentrationslejre, Camp 22, hævdet, at slaver fra Camp 16 blev brugt til at bygge områdets  struktur under Kim Jong-ils regime. Der var en udpræget frygt for at blive sendt derud blandt fangerne, da ingen kom tilbage derfra i live.

Herunder kan du se hemmelige optagelser fra en af Nordkoreas koncentrationslejre.

ANNONCE

Amnesty International har fortalt til The Sun, at der næsten ikke findes nogen form for information om den berygtede Camp 16. Alligevel mener menneskerettighedsorganisationen, at lejren - samt andre lignende lejre - har været der i snart 60 år.

- Vi kender kun til, at tre personer er lykkes med at flygte fra en af de mange lejre, mens hele 40 procent dør af fejlernæring, siger Amnesty Internationals direktør, Kate Allen.

Hun fortsætter:

- Alle tidligere indsatte, Amnesty har talt med, har oplevet mindst en offentlig henrettelse. De nordkoreanske autoriteter er også kendt for at gøre brug af de forfærdelige 120cmX120cm-torturceller, hvor de indsatte hverken kan stå eller ligge ned. Her befinder fangerne sig i minimum en uge, men Amnesty har også kendskab til historier om folk, der er blevet holdt indespærret i hele otte måneder.

Allen fortæller, at en stor del af de indsatte i koncentrationslejrene ikke engang ved, hvad de er beskyldt for. Tusindvis bliver ligeledes sendt dertil under det, der kaldes "guilt by assosication" - altså sønner og døtre af politiske fanger.

- Lejrene er en skamplet for det civiliserede samfund," siger Kate Allen.

I videoen herunder kan du få et indblik i en af Nordkoreas mange lejre, hvor det vurderes, at i alt 200.000 mennesker bliver holdt til fange.

ANNONCE

En tidligere fængselsvagt i Camp 16 forklarer, at disse lejre kun eksisterer for, at man kan undertrykke, degradere og straffe fangerne, så længe de er i live.

- Fangerne er kun menneskelige, så længe de kan tale. I virkeligheden bliver de behandlet langt værre end dyr.

Skræmmende beretninger om folk, der er flygtet fra lignende fængsler - så som Camp 15 - er også dukket op. For at holde sig i live har sultende indsatte fanget rotter og slanger, som de har spist, lige som fortæring af griseføde heller ikke hører til sjældenhederne, fortæller en tidligere fange til Amnesty International og tilføjer, at hun engang spiste nogle majskerner, som hun spottede i en bunke komøg.

De, der bliver taget i flygte, bliver enten hængt eller skudt foran andre indsatte, selvom der også er set tilfælde af, at de er blevet tævet til døde. Der findes sågar rapporter, der beskriver, at kvinder er blevet voldtaget af vagter, før de på mystisk vis "forsvandt", mens andre er blevet tævet ihjel med hamre for mindre forseelser. Yderligere berettede Daily Mail i 2014 om, at fem børn blev angrebet af tre vagthunde i en lejr, hvor af tre døde på stedet, mens de sidste to blev begravet levende. Jesus! 

ANNONCE
Del

Seneste nyt