Magasinet M!

Ikke for sarte sjæle: Her er 8 film der dræbte folk i virkeligheden

Hvis du er typen, der trækker tæppet over hovedet, når det bliver lidt for uhyggeligt, skal du IKKE se disse film. Det kan nemlig blive så uhyggeligt, at du ikke trækker vejret, når de er færdige.

Du kender sikkert godt udtrykket 'at dø af skræk'. Men for nogen, så bliver det faktisk virkelighed, når de sætter sig klar i mørket og filmen på et tidspunkt bliver for uhyggelig.

Hjemmesiden Looper.com har lavet en oversigt over film, der endte med at slå ihjel i virkeligheden.

Avatar

James Cammeron havde nok ikke forestillet sig, at hans banebrydende 3D film Avatar ville blive en biografgængers endeligt. Men det var ikke desto mindre, det der skete for en stakkels 42-årig mand fra Taiwan, der under en visning af filmen simpelthen blev for begejstret og endte med at få et hjerteanfald. 11 dage senere døde han på hospitalet. Lægerne beskrev årsagen til hjerteanfaldet, som 'overbegejstring over filmen'.

The Creeping Unknown

Her skal vi lidt tilbage i tiden for at finde et offer for filmen, men ikke desto mindre er det et af de mest tragiske dødsfald under en film. 

Filmen blev vist i 1956, og en kun ni-årig dreng havde fået lov til at komme ind og se den uhyggelige film. Det endte tragisk for den lille amerikanske dreng, der under visningen af filmen døde af en sprængt blodåre.

Aliens

Det kan være farligt at se for mange uhyggelige film i træk. Det skete for en indisk mand, der under et filmmaraton med nogle venner fik det dårligt og gik på toilettet. Her vendte han aldrig tilbage fra, og hans venner fandt ham død på toilettet, da filmmaratonnet var ovre. Da var det for sent til at genoplive ham.  
ANNONCE
Wikimedia - Ikke for sarte sjæle: Her er 8 film der dræbte folk i virkeligheden Wikimedia

The Twilight Saga: Eclipse

Det er trist at dø. Det er også trist at dø i biografen, men en 23-årig New Zealandsk mand ville nok ønske, at det var sket til en lidt sejere film end The Twilight Saga: Eclipse. Den 23-årige blev fundet livløs, efter filmen var færdig. Ved siden af en et-liters whisky-flaske, som han havde delt med sig selv. Dødsårsagen blev fastlagt til at være alkoholforgiftning, men man kan nok ikke bebrejde ham for at tømme flasken, når han var indlagt til at se en film som denne.

Raju Gari Gadi

Denne indiske gyserkomedie er nok ikke en, der vækker genklang hos ret mange. Men ikke desto mindre har den et enkelt liv på samvittigheden. 

Filmen handler om syv unge mennesker, der er med i et realityshow, og skal overleve en enkelt nat i spøgelseshus. 

Men på trods af, at det var en biograf og ikke et spøgelseshus, den 65-årige mand var gået ind i, så blev det hans endeligt. Et hjerteanfald under den angiveligt uhyggelige film, endte med at tage livet af den 65-årige. Familien kunne efterfølgende fortælle, at han havde en lang historie med hjerteanfald bag sig, så her kan man nok ikke entydigt sige, at det er filmens skyld.

ANNONCE
Wikimedia - Ikke for sarte sjæle: Her er 8 film der dræbte folk i virkeligheden Wikimedia

The Passion of the Christ

Historien om Kristus' pinsler er en af de mest omdiskuterede film i nyere tid. Og den er også den film på listen, der har kostet flest liv. Hele to gange er biografgængere gået ind i biografen uden at komme ud i live.

Filmen indeholder mange voldsomme scener, hvor Jesus bliver pint og hængt på korset. Og det var netop en af de scener, der kostede det første dødsfald. En 56-årig kvinde fra Arkansas i USA blev så berørt af scenerne, hvor Jesus bliver sømmet op på korset, at hun fik et hjerteanfald og faldt om på stedet. Hendes liv stod ikke ikke til at redde.

I anden omgang var det en brasiliansk præst, der havde lejet en hel biograf for at se filmen sammen med sin meninghed. Det viste sig at være en dårlig idé for den 43-årige præst, der undervejs i filmen blev så berørt af sin frelsers lidelser, at han endte med at falde dø på stedet.

The Conjuring 2

Toeren er sjældent lige så gode som etteren, og særligt for en 65-årig mand fra Indien var toeren af The Conjuring en rigtig grim oplevelse. Manden klagede over, at han havde smerter i brystet under filmen, og tog efterfølgende på hospitalet. Så langt nåede han dog ikke, inden det var for sent. Han blev erklæret død ved ankomsten på hospitalet. Men historien slutter ikke her. Liget af manden skulle senere køres til et andet hospital, men ankom aldrig. Chaufføren af ligvognen var også forsvundet og er aldrig fundet. Måske en idé til en helt anden film.

Grand Masti

De fleste af de film, vi beskæftiger os med her på listen, er film, hvor offeret er død af skræk eller på grund af voldsomme scener. Denne gang er det mere fænomenet 'at dø af grin', vi skal have fat i. Under en biograftur med kæresten for at se den indiske sex-komedie Grand Masti, blev latterkramperne så voldsomme for en 22-årig indisk mand, at hans hjerte stoppede med at slå. Da han ankom til hospitalet, blev han erklæret død. 
ANNONCE
Del

Seneste nyt