Magasinet M!

Is he back?

Vi anmelder den nye Terminator-film. Ja, traileren har allerede afsløret det meste af plottet. Men holder filmen? Få svaret her:

Det er efterhånden en del år siden, at Arnold, efter otte år som guvernør i Californien, vendte tilbage til skuespillet. Men indtil videre er succesen udeblevet. Målgruppen er enten vokset fra ham - eller så er de for unge til overhovedet at huske ham. Otte år er en evighed i Tinseltown - eller det vi danskere kender som Hollywood. Og selvom den kære governator gør sit for at være ung med de unge ved at være tilstede på alle de rigtige sociale medier som Reddit og Snapchat, ser det ikke ud til, at han kan lokke de unge i biografen. Det er tilsyneladende ikke sådan ligetil for Arnold Schwarzenegger at genoplive den gyldne æra, hvor hans film som minimum omsatte for 100 millioner dollars. Og hvor Arnold ikke ville sætte sig op fra sin bænkpres for under 20 millioner gyldne amerikanske spir. 

Det kan selvfølgelig også hænge sammen med, at den kære Arnold kun har været med i B-film, siden han vendte tilbage til skuespillet. Det er slut nu. Terminator Genisys er på alle måder en stor Hollywood blockbuster-produktion. På godt og ondt. Og i tilfældet med Genisys: Mest godt. Heldigvis.

ANNONCE
Is he back?

Glem alt om den pinlige treer og den forfejlede Salvation. Og glem allermest alt om den pinlige CGI-Arnold, vi så i sidstnævnte film. For folkene i Genisys har seriøst fået styr på deres computereffekter. Hvis du har set traileren, og det har du, husker du klippet, hvor gamle Arnold møder den unge Arnold, som han så ud i den første Terminator-film fra 1984. Og lad det være sagt med det samme: Der er enten tale om gamle klip fra den originale film, eller også er det virkelig lykkedes Hollywood at skabe et menneske, der føles så rigtig og ægte, at du ikke kan se forskel. Det er vildt fascinerende - og skræmmende på samme tid. Men ikke mindst er det sygt imponerende at se på.

 

Det er i filmens første halvdel lykkedes at ramme den mørke tone fra den første film rigtig godt. Og på trods af mine fordomme, gør Emilia Clarke (Daenerys Targaryen fra GOT) og Jai Courtney det overraskende godt som henholdsvis Sarah Connor og Kyle Reese. Det samme gør Jason Clarke det som John Connor. Og man accepterer hurtigt historien om, hvorfor Arnold Schwarzeneggers T-101-dræberrobot er blevet så rynket at se på. Og for første gang siden 1991, hvor Terminator 2 havde premiere, holder man vejret, når de pænt skræmmende robotter jagter vores hovedperson rundt. Det her er, hvad mareridt er lavet af: En ustoppelig dræber, der ikke helmer før du er død. Og med ustoppelig mener vi ustoppelig.

ANNONCE
Is he back?

Sidste halvdel byder på masser af fed action med et old-school feel. Jeg havde absolut ingen forventninger til Terminator Genisys, men må indrømme, at jeg slugte historien og de vildt flotte scener råt. Er den på højde med klassikeren fra '91? Ikke helt. Men den er fanme fed. Og jeg vil anbefale enhver, der er til action i verdensklassse og en fantastisk fortalt nervepirrende historie at se Genisys. Også selvom den slutter lidt for forudsigeligt.

 

5 ud af 6 stjerner 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE