Magasinet M!

Jacobsen x Peter Beier lancerer Årets Vinterbryg brygget på kakaobønner

En juleøl til sæsonen.

I denne uge kan du købe årets vinterbryg, som i år er blevet skabt i et samarbejde mellem Jacobsen og Peter Beier.

Øllen hedder Raw Cacao Ale og er en maltfyldig mørk ale med espressonoter - den er brygget på ristet karamel og ambermalt, samt den nye ingrediens 'kakaonibs', som giver en cremet fornemmelse via kakaoolierne.

Chocolatieren hos Peter Beier har prioritetret den bæredygtige tilgang til dyrkningen af kakaobønner med egne plantager i Carribien. 

Og det er er ikke første gang, at disse to huse mødes - de har tidligere samarbejder på en serie af Jacobsen chokoladetrøfler, hvor øllet i trøflerne fik smagsløgene til at synge. 

”Vi mødtes i forsommeren med Peter Beier for at drøfte, hvordan vi kunne udnytte hinandens kompetencer og fælles passion for råvarer. Stærkt inspireret af Peters holdning til naturen og bæredygtighed blev vi enige om at fokusere på kakaonibs fra Peter Beiers egne plantager i Caribien. Valget faldt på kakaonibs, som er kakaobønnen sidste samlede form, før den formales til kakaomasse. De rå kakaonibs er tilsat lidt på samme måde, som man normalt foretager tørhumling. Vi har lagt dem ind i gæringstanken efter hovedgæringen, og det giver den smukke aroma og cremet mundfylde,” siger Morten Ibsen, brygmester på Husbryggeriet Jacobsen.

Øllen er tilgængelig i et stort udvalg af supermarkeder og kan findes på diverse cafeer og restauranter et godt stykke ind i 2020.

Og så har den en ond procent på 7,5 %. Klar til julesæsonen?

ANNONCE
Jacobsen x Peter Beier lancerer Årets Vinterbryg brygget på kakaobønner
Del

Seneste nyt

Annonce