Magasinet M!

James Cameron: Verdens mest succesfulde filmmager

Det er netop blevet officielt, at Cameron skyder Avatar 2, 3 og 4 næste efter år - i ét rap. I den andledning giver vi dig mesterinstruktørens 5 største film.

Der er ikke nogen anden filmmager, der har haft ligeså meget succes på det hvide lærred - målt pr film i kroner og ører. Der går lang tid mellem James Camerons projekter. Men når han beslutter sig for at lave en film, går han all in. Koste hvad det vil. I 12 år var Titanic således den mest omsættende film i verden. Indtil James Camerons næste projekt Avatar fik premiere i julen 2009 og vippede den synkende skude af pinden.

I en tid, hvor mange filmselskaber kæmper med piratkopiering, streamingtjenester og konkurrence fra internettet, formår James Cameron gang på gang at få folk til at flokkes i biografen kloden over.

På de næste sider giver vi dig hans 5 bedste film - ifølge M!-redaktionen. 

ANNONCE

The Terminator (1984)

The Terminator er faktisk kun James Camerons 3. spillefilm. 3 år for inden havde han været involveret i makværket Piranha II, der med en sølle score på 3.4 på IMDB må siges at være ringere end ringe.

Alligevel fik han chancen med The Terminator. En chance, man må sige han i den grad greb. I dag står The Terminator som en sand klassiker indenfor sci-fi-genren. 

ANNONCE

Aliens (1986)

Ridley Scotts Alien-mesterværk fra 1979 er ikke den nemmeste film at lave en efterfølger til. For hvordan overgår du en allerede perfekt film? James Cameron valgte at gå en helt anden vej end Ridley Scott og gav os en vaskeægte action-sci-fi-film med endnu flere aliens og monsterfede actionscener.

ANNONCE

  Terminator 2 (1991)

Vores yndlings James Cameron-film er Terminator 2. Den film er intet mindre end fantastisk. Arnold har aldrig været bedre og samspillet mellem den unge John Connor og Schwarzeneggers cyborg-robot er fænomenalt. 

  Titanic (1997)

2,186 milliarder dollars. Det er også en slags penge. Titanic blev et monsterhit, da den udkom i 1997 og omsatte for små 2,2 mia. dollars på verdensplan. Camerons kærligheds-flick lå sikkert på førstepladsen over de mest omsættende film i hele 12 år. Ingen film kom i nærheden af dens omsætning.

Indtil Avatar fik premiere.

ANNONCE

  Avatar (2009)

3D, blå mænd, en fjern planet og en Pocahontas-kærlighedshistorie. Det er åbenbart opskriften på at tjene en hulens masse penge. Helt præcist hev Avatar 2,8 milliarder dollars hjem. Så er der ikke noget at sige til, at Cameron skyder tre nye Avatar film til næste år. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce