Magasinet M!

Jan Mølby, røntgensyn og AI er alle elementer af Primes planer for Premier League

Prime Videos 38 Premiere League kampe er nu sat i rammer

Lige siden Prime Video (Amazons streamingtjeneste) i foråret annoncerede at de havde sikret sig en bid af Viaplays rettigheder til livevisning af Premier League fodbold, har der været en del spænding omkring hvorvidt det nu ville give mening. 

Det har været et tveægget sværd, for på den ene side er det selvfølgelig ærgerligt for dem der allerede bruger dyre domme på et sportsabonnement hos Viaplay, at de nu skal tilkøbe en ekstra streamingtjeneste for at få fuld Premier League-dækning. Omvendt er det fedt for dem der alligevel ikke har tid eller lyst til at se ALLE kampe, at de nu kan købe sig ind på Prime Video alene og få en lørdagskamp om ugen - plus hele kataloget af Amazon-film og serier, som The Boys, Clarksons Farm og alt det andet - for 59 kroner om måneden. 

Det er vidst ingen hemmelighed at Viaplay havde brug for at trække nogle penge ind - og omvendt at Prime Video gerne vil have endnu flere danske kunder, og som sådan ser det ud til at være en business der ikke har alt for mange tabere. 

Selvfølgelig bortset fra de streamere der i forvejen føler et lidt højt omkostningspres på antallet af streamingabonnementer i det aktuelle landskab! 

ANNONCE
Premier League på Prime Video - Jan Mølby, røntgensyn og AI er alle elementer af Primes planer for Premier League Premier League på Prime Video

Primes fodbold-plan

Prime Video havde i dag inviteret en række journalister til en præsentation, for at redegøre for deres planer for dækningen, og det var et positivt møde for vores vedkommende. 

Med Jan Mølby som gæst, afslørede Prime at de har lavet et samarbejde med Viaplay Sport, der betyder at hele holdet af værter, kommentatorer og eksperter bliver delt mellem Prime Video og Viaplay - smart for de involverede, der blot skal finde vej til Primes indrettede studie ude hos Viaplay. 

ANNONCE
Premier League på Prime Video - Jan Mølby, røntgensyn og AI er alle elementer af Primes planer for Premier League Premier League på Prime Video

De primære forbedringer som Prime Video lagde for dagen, bunder i tech - for Jeff Bezos Amazon er først og fremmest et tech-firma - og det kan mærkes på deres tilgang til Premier League-dækningen. 

Prime Video satser på at revolutionere den måde, vi ser live sport på, ved at integrere teknologiske løsninger, der skal gøre seeroplevelsen endnu skarpere og mere engagerende.

Røntgensyn: Liveopdaterede spiller-statistikker

En af de mest opsigtsvækkende funktioner, som Prime Video bringer til bordet, er deres såkaldte "X-ray"-funktion. 

X-ray findes allerede i Primes ævrige indhold, men i live sport giver det seerne adgang til dybdegående information om kampene i realtid. Mens du ser kampen, kan du med et enkelt klik på fjernbetjeningen eller din enhed trække informationer frem som spillerstatistikker, holdopstillinger og detaljerede analyser – uden at forlade selve kampen. 

AI-drevne højdepunkter: Rapid Recap

Som en del af deres teknologiske push har de også implementeret kunstig intelligens (AI) i deres dækning. Med AI kan Prime Video tilbyde "Rapid Recap", en funktion der automatisk genererer highlights, hvis du skulle komme for sent til kampstart eller simpelthen ikke har tid til at følge med i hele kampen. 

AI’en analyserer kampens forløb og skaber en kort video med de vigtigste øjeblikke, så du hurtigt kan blive opdateret uden at skulle spole frem og tilbage manuelt.

Funktionen er især praktisk for dem, der måske lige misser starten af kampen eller ønsker at genopleve de afgørende øjeblikke senere.

Med satsningen på Premier League, kombineret med avancerede teknologiske løsninger som X-ray og AI-drevne highlights, tyder det på at Prime Video forsøger at levere en fodboldoplevelse der er mere en almindeligt tilpasset den moderne fodboldseer - og måske kan det endda få gjort lidt bugt med mængden af second-screening på mobilen under kampene.

ANNONCE
Del

Seneste nyt