Magasinet M!

Joker 2 skyder forbi målskiven på forventet indtjening og rammer bundlav biograf-vurdering

Er du fan af den nye Joker?

Hvad siger folket til den nye Joker med Joaquin Phoenix og Lady Gaga?

Skal man lytte til anmelderne og folkedomstolen - så går det ikke særligt godt. 

Warner Bros.' store satsning på efterfølgeren til Joker fra 2019 har ikke indfriet forventningerne, som både markedet såvel som fans af etteren havde håbet på. 

Joker: Folie à Deux har haft en skuffende debut i biograferne, både hvad angår indtjening og publikumsreaktioner. Filmen opnåede kun en "D"-bedømmelse på CinemaScore, hvilket gør den til en af de lavest vurderede tegneseriefilm nogensinde, og dens åbningsweekend indtjente blot 40 millioner dollars på det nordamerikanske marked, langt under forventningerne.

CinemaScore bruges til at måle, hvor meget filmen appellerer til biografgængerne og målgruppen - og den her stemmer tallene ikke helt overens. 

Ifølge en kilde hos Deadline ligger problemet ikke i selve markedet, men i filmens kreative retning. Produktionen, der har kostet over 190 millioner dollars, nåede kun en global indtjening på 121,1 millioner dollars i sin første weekend, hvilket stadig er et stykke fra det forventede mål på 140 millioner dollars.

Fredagens billetsalg nåede 20 millioner dollars, inklusive forhåndsvisninger, men allerede om lørdagen faldt indtægterne markant, med en nedgang på 45 % til 11,4 millioner dollars. 

Når man tager temperaturen på internettets reaktioner på tværs af sociale medier og Reddit, så virker det til, at der er konsensus om én ting.

Folket ønskede at se en Joker, men fik i stedet Arthur Fleck.

Det er virkelig en af de film, som deler vandene, dog med en lille tippet vægt mod den negative front.

ANNONCE
Del

Seneste nyt