Magasinet M!

Julemad: 8 underlige retter, folk rundt omkring i verden spiser til jul

Var det noget med et juletræ pyntet med rejer?

Der er ingen tvivl om, at jul og mad hænger uløseligt sammen. Og selvom du, hvis du er ligesom jeg, ikke kunne forestille dig en jul uden and, brunede kartofler og ris a la mande, så er der mange lande, der ville rynke lidt på næsen over den menu.

Præcis på samme måde, som du sikkert vil gøre over de her 8 retter, som folk rundt omkring i verden spiser til jul. 

Shrimp Christmas Tree

ANNONCE
http://www.jackiegordon.com - Julemad: 8 underlige retter, folk rundt omkring i verden spiser til jul http://www.jackiegordon.com

Enhver ret kan vel gøres julet, hvis man vælger at dekorere det som et juletræ. Om det er sådan, skaberne af reje-juletræet har tænkt, vides ikke, men i hvert fald er det en meget gammel ret, som eftersigende skulle være opfundet omkring 1950. Kort fortalt er det altså en form, man dækker til med (oftest) persille og derefter pynter med rejer og andet tilbehør. Og så er julemenuen ellers serveret. I videoen nedenfor kan du se, hvordan man laver sådan et rejejuletræ, hvis du gerne vil gøre dem kunsten efter. 

ANNONCE

Holodets

http://leascooking.blogspot.com - Julemad: 8 underlige retter, folk rundt omkring i verden spiser til jul http://leascooking.blogspot.com

Holodets er en russisk ret, som er en slags kødbudding. Først laver man en boullion af ben og knogler, hvorefter man tilføjer kød og lader den sætte sig i køleskabet. Den spises kold, og selvom en kødbudding måske ikke lige er, hvad du forbinder med jul, så er det en fast ret på de russiske juleborde. 

Smalahove

ANNONCE
www.rearfront.com - Julemad: 8 underlige retter, folk rundt omkring i verden spiser til jul www.rearfront.com

Var det noget med et fårehoved på din juletallerken? Hvis du smutter til Norge, kan det meget vel være, hvad du får serveret. Smalahove er en ret fra det vestlige Norge, som er lavet af et fårehoved. Eller rent faktisk ér det bare et fårehoved. Man fjerner kun hjernen - alt andet, fx tungen, får altså lov at blive - hvorefter hovedet saltes, tørres og senere koges eller dampes i et par timer. Og så er der ellers serveret. 

Herring in a fur coat 

ANNONCE
petersfoodadventures.com - Julemad: 8 underlige retter, folk rundt omkring i verden spiser til jul petersfoodadventures.com

Vi skal endnu en gang til Rusland, som ligesom os holder af at spise sild til jul - dog på en lidt anden måde end os. En dressed herring salad, eller som den mere beskrivende kaldes Herring in a fur coat, består af sild, løg, kogte kartofler, gulerødder, æg og rødbede. Silden placeres i midten og dækkes så af grøntsagerne - deraf fur coat. 

Fried Caterpillars 

ANNONCE
Julemad: 8 underlige retter, folk rundt omkring i verden spiser til jul

Imens vi herhjemme glæder os til pebernødder og vaniljekranse, er det i Sydafrika sommerfuglelarver, der hører julen til. Høsten for disse larver falder sammen med julen, og de dybstegte larver pryder de fleste juletallerkner.

Ambrosia

realhousemoms.comc - Julemad: 8 underlige retter, folk rundt omkring i verden spiser til jul realhousemoms.comc

Ambrosia er en slags frugtsalat, men i en lidt anderledes udgave, end vi kender herhjemme. Det er en klassisk Southern ret, som består af forskellige frugter og skumfiduser, som blandes med flødeskum og creme fraiche. 

Kentucky Fried Chicken 

ANNONCE
Julemad: 8 underlige retter, folk rundt omkring i verden spiser til jul

KFC er jo ikke som sådan specielt underligt, men som julemenu er det alligevel lidt specielt. Ikke destomindre er det en meget normal spise til jul i Japan. I 1974 udnyttede KFC nemlig, at kalkun ikke var lettilgængeligt i Japan og begyndte derfor at reklamere for kylling til jul. Siden da er det blevet en fast juletradition for japanerne, som er nødt til at bestille menuen i god tid i forvejen, da den er så populær. 

Christmas Tuna Tree 

ANNONCE
Julemad: 8 underlige retter, folk rundt omkring i verden spiser til jul

Det må tydeligvis have været populært at lave juletræer ud af fisk engang - i hvert fald er det også blevet gjort med tun. Retten er også fra omkring 1950, og hvis et juletræ af tun ikke kan få én i julestemning, er der så overhovedet noget, der kan? 

via GIPHY

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce