Magasinet M!

Kampoptakt: McGregor vs Khabib Nurmagomedov

Verdens største MMA-kamp undgår Pay Per View i Danmark, så vi dykker ned i dybet

Der har været masser af trash-talk op til lørdagens store sammenstød mellem russiske Khabib Nurmagomedov og irske Conor McGregor. 

Det er der sådan set ikke noget nyt til, når det kommer til UFC, og selvom især McGregor; vanen tro, har gjort sig uheldigt bemærket, er det altså stadig et sportsevent man kan se frem til. Og for at gøre det hele meget bedre, har Viaplay besluttet sig for at droppe den irriterende pay-per-view model - hvilket betyder at kampen er tilgængelig for alle der har abonnement på Viaplay Sport. 

Lad os dykke lidt ned i optakten til MMA-kampen. 

Den længeventede UFC-kamp mellem ærkerivalerne McGregor (21-3, 18 KOs) og Nurmagomedov (26-0, 8 KOs) finder sted i Las Vegas lørdag den 6. oktober - i dansk tid er det natten mellem lørdag og søndag, ud på de tidlige morgentimer. 

Den provokerende irer tabte sidste år i boksekampen ”the Money Fight” mod bokseren Floyd Mayweather Jr. Nu er han tilbage mod den 29-årige russer Khabib Nurmagomedov, der er regerende mester i UFC Lightweight. 

Nurmagomedov har i øjeblikket rekorden med flest vundne kampe i træk (26 sejre) i kampsportens historie.

Nurmagomedov

Khabib står rigtigt flot på papiret. Med flest vundne kampe i historien, er det ikke en let kamp forude for McGregor, men man kan måske tvivle en smule over Nurmagomedovs vej til seneste bælte. 

Det skete nemlig efter UFC 223, den 7. april, hvor han i første omgang skulle have mødt Ferguson, der på grund af en knæskade blev udbyttet med Max Holloway, som igen blev udskiftet på grund af overdreven vægt-cutting. Tilbage stod Nurmagomedov med en kom mod Al Iaquenta, der vejede ind i en for høj vægtklasse, og derfor ikke kunne vinde titlen. Kabib dominerede dog kampen, og vandt et enigt dommerpanel. 

Bedste countdown citat: “With Conor he talk shit about all his opponents, so my dream smash him, you know, make him humble.”

McGregor

På grund af inaktivitet mistede McGregor sin titel i letvægtsklassen, ved udgangen af UFC 223 den 7. april. Det betyder at han nu har sit at bevise, når han endnu engang vender tilbage til UFC på lørdag. 

Med i bagagen bærer han sit nederlag til bokseren Floyd Mayweather, en ny UFC-kontrakt på seks kampe - der i samme ombæring skal skilte mede hans whiskeybrand 'Proper Twelve Irish Whiskey'. Og manden er ikke bleg for at sige, at han gerne gør det for pengene. Det bliver faktisk diskuteret en del, i det indledende pressemøde til kampen.

Bedste countdown citat: “I came back for the love of this and I’m going to truly, truly love putting a bad, bad beating on this little glass jaw rat.”

ANNONCE
Mcgregor og Khabib diskuterer penge og ære
Vidste du at:
  • MMA-kampen er den største MMA-kamp nogensinde. Kampen kæmpes i light weight (letvægt), hvor kæmperene skal veje under 70 kg (155 pund)
  • MMA er den hurtigst voksende sportsgren i verden i øjeblikket.
  • I 2000 blev MMA-organisationen UFC købt for 2 millioner US Dollars og i 2016 blev den solgt for svimlende 4 milliarder US dollars.
  • Conor McGregor debuterede i UFC i 2013. Han er nuværende UFC mester i letvægt og fjervægt.
  • Conor Mcgregor er klart stærkest stående (Kick boksning/boksning)
  • Conor McGregor er kåret til Fighter of The Year i MMA i 2015 og International Fighter of The Year i 2014 og 2015
  • Conor McGregor har kæmpet i MMA, boksning, capoeira, taekwondo, brasiliansk jiu-jitsu, karate og kickbokxing
  • Conor McGregor vandt 15 kampe i træk. De 14 indenfor to omgange, indtil han tabte til Nate Diaz. Hans rekordliste nu er 21-3.
  • Conor McGregor har vundet en MMA kamp på bare 4 sekunder i Immortal Fighting Championship i Irland.
  • McGregor har ry for at være eminent god til at starte kampen med ord mod sin modstander inden den er gået i gang – the art of trash-talking
  • Khabib er ubesejret, hvilket nærmest uhørt i MMA. Hans rekord 26-0
  • Khabib er klart stærkest på gulvet (brydning)
  • Der florer en video hvor Khabib som 8-9 årig kæmper med bjørne
ANNONCE
Kampoptakt: McGregor vs Khabib Nurmagomedov
UFC 229 Fakta
  • Hvad: Den største MMA kamp nogensinde (Mixed Martial Arts)
  • Hvem: Conor McGregor (Irland) vs. Khabib Nurmagomedov (Rusland)
  • Hvornår: Lørdag d. 6. oktober (dansk tid: natten til søndag i de tidlige morgentimer) 
  • Hvor: T-Mobile Arena i Las Vegas
  • Hvor kan man se kampen:  Kampen kan ses på Viaplay (det er IKKE en PPV kamp)
ANNONCE
Del

Seneste nyt