Magasinet M!

Ketamindronningen og fire andre er blevet sigtet i forbindelse med Matthew Perrys død

Matthew Perry, kendt og elsket verden over som Chandler Bing fra den ikoniske tv-serie Friends, mistede tragisk livet i oktober sidste år under mystiske omstændigheder. Nu er fem personer sigtet i sagen

Ifølge de amerikanske myndigheder døde Perry som følge af en overdosis af ketamin, som han angiveligt modtog fra en omfattende kriminel gruppe, der opererede i LA.

Efterforskningen, som blev indledt i maj, har afdækket et komplekst netværk af narkotikaforsynere, som spillede en central rolle i Perrys død. 

Den 54-årige skuespiller havde en høj koncentration af ketamin i sit blod ved sin død, og obduktionen konkluderede, at stoffets "akutte virkninger" var dødsårsagen.

Den amerikanske anklager Martin Estrada udtalte torsdag, at de anklagede "udnyttede Mr. Perrys afhængighedsproblemer for at berige sig selv" og handlede med fuldt kendskab til den risiko, de påførte ham.

 

Sagen mod de anklagede

Tre af de anklagede, herunder Perrys assistent Kenneth Iwamasa, har allerede erkendt sig skyldige i narkotikarelaterede anklager. De øvrige to, en læge ved navn Salvador Plasencia "Dr P" og en kvinde kendt som "Ketamine Queen", blev arresteret torsdag.

Ketamin bruges normalt til behandling af depression, angst og smerter. Folk tæt på Perry har fortalt, at han modtog ketamininfusioner som en del af sin behandling, men den sidste session fandt sted mere end en uge før hans død. Ifølge den retsmedicinske undersøgelse var niveauet af ketamin i Perrys krop så højt, at det svarede til mængden brugt under fuld bedøvelse, hvilket udelukker, at det kunne stamme fra hans terapeutiske behandling.

Detaljer fra anklageskriftet beskriver, hvordan assistenten Iwamasa arbejdede sammen med to læger for at skaffe Perry ketamin for over 50.000 dollars i ugerne op til hans død. 

Ifølge anklageskriftet har en af lægerne, Salvador Plasencia, sendt en besked, hvor han skrev: "Gad vide hvor meget idioten vil betale"

Det er også afsløret, at Plasencia underviste Iwamasa i at injicere ketamin uden at følge korrekte sikkerhedsprocedurer. I de fire dage før Perrys død modtog han mindst 27 injektioner af ketamin, trods advarsler fra Plasencia om risikoen ved store doser.

Matthew Perry har været åben om sin kamp mod afhængighed, som han dokumenterede i sin memoir Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing. Selvom han skrev at han have været clean for det meste siden 2001, afslørede han også, at han stadig oplevede tilbagefald.

De sigtede i sagen står nu overfor alvorlige anklager, som vi forhåbentlig kender udfaldet af inden alt for længe.

ANNONCE
Del

Seneste nyt