Magasinet M!

Kevin Spaceys fedeste roller

3. sæson af House of Cards har netop haft premiere på Netflix. I den forbindelse har vi kigget nærmere på Kevin Spaceys 5 fedeste roller.

5. Jack Vincennes

I filmen: L.A.-Confidential (1997)

IMDB-rating: 8.3

Den anmelderroste L.A. Confidential vil nok mest huskes som Russell Crowes gennembrudsfilm. Når det er sagt, brillerer Kevin Spacey som den usympatiske strisser Jack Vincennes, der vil gå meget langt for at iscenesætte sig selv, men som alligevel viser sig at have hjertet det rette sted. 

Vi kårer hans rolle i L.A. Confidential som hans femtebedste præstation. 

ANNONCE

4. John Doe

I filmen: Se7en (1995)

IMDB-rating: 8.7

Der gik et par år, før vi opdagede, at seriemorderen og stjernepsykopaten John Doe i David Finchers mestervæk Se7en bliver spillet af Kevin Spacey. Makkerparret Brad Pitt og Morgan Freeman bruger det meste af filmen på at jage og fange Kevin Spaceys sadistiske seriemorder. Men det er først, da han selv ganske frivilligt dukker op på politistationen, at det lykkes dem at forhindre morderens to sidste planlagte mord. Eller gør det?

Kevin Spaceys fjerdebedste rolle.

ANNONCE

3. Francis Underwood

I Netflix-serien: House Of Cards (2013)

IMDB-rating: 9.1

Den prisbelønnede House of Cards er uden sammenligning Netflix' suverænt mest populære egenproducerede serie. Og én af de mest populære serier overhovedet. Kevin Spacey spiller den hensynsløse politiker Francis Underwood. Og ingen eller intet må stå i vejen for ham i hans jagt på at erobre Washington D.C. 

ANNONCE

2. Lester Burnham

I filmen: American Beauty (1999)

IMDB-rating: 8.4

Når du vinder en Oscar, må du gøre et eller andet rigtigt. Og det gjorde Kevin Spacey i høj grad i American Beauty, hvor han spiller den midaldrende familiefar, der får nok af sit job, en kone, der boller udenom og en datter, der ikke respekterer ham. 

Mange vil helt sikkert mene, at rollen som Lester Burnham er Spaceys bedste, hans Oscar-statuette taget i betragtning. Men der er én rolle, der er så legendarisk, at folk stadig husker den 20 år efter. Og det er ...

ANNONCE

1. Verbal

I filmen: The Usual Suspects (1995)

IMDB-rating: 8.7

(SPOILER-ALERT) Vi bruger det meste af filmen på at gætte, hvem den mystiske og nærmest mytiske mafiaboss Keyser Söze er. Og til allersidst finder vi ud af, at det er den sørgelige krøbling Verbal, der sjovt nok viser sig hverken at være en krøbling eller sørgelig. Scenen, hvor han vralter ud af politistaionen, efter at have brugt hele filmen på at blive afhørt af politiet, er legendarisk. Kameraet er zoomet ind på Verbals haltende bem, der på nærmest magisk vis retter sig ud, hvorefter vores superskurk stopper op, tænder en smøg og bliver samlet op af sin håndlanger for derefter at køre væk og forsvinde fra jordens overflade. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt