Magasinet M!

Kiksede comeback

You tried and you failed miserably. The lesson is, never try

Kiksede comeback
Mike Tyson
'Iron' Mike Tyson blev meget hurtigt efter sin prof-debut i 1985 en af verdens mest frygtede boksere. Han vandt 26 af sine 28 første kampe på knock out - 16 af dem i første runde - og blev som 20-årig den yngste WBC-verdensmester nogensinde. Men problemerne begyndte at melde sig.

Tyson røg i fængsel for voldtægt, og hans boksekarriere endte i 1997 i en pinlig kamp mod Evander Holyfield, hvor Tyson bed et stykke af Holyfields øre. Eller det vil sige: Tysons karriere sluttede faktisk ikke helt.

I 2002 fik Tyson mulighed for endnu en mesterskabskamp, men blev slået til lirekassemand over otte omgange af Lennox Lewis. Tysons sidste kamp var i 2005, hvor han nægtede at komme tilbage i ringen efter sjette runde mod den total ukendte irske bokser Kevin McBride.
ANNONCE
Kiksede comeback
Whitney Houston
I 80'erne og starten af 90'erne var Whitney Houston en af de største stjerner i musikkens verden. Fra 1985-87 havde Houston syv singler i træk, der gik nummer 1 på hitlisten - en rekord, der aldrig er slået - og Dolly Parton-coveret 'I Will Always Love You' fra filmen 'The Bodyguard' er en af de bedst sælgende singler i musikhistorien.

Men så begyndte det at gå ned ad bakke med en kombination af dalende salgstal, narkomisbrug og et tumultarisk ægteskab med Bobby Brown - indtil 2009, hvor Whitney Houston for første gang i ti år tog på verdensturné, hvor der var lagt i ovnen til det store comeback. Det er foreløbigt udeblevet.

Da Houston spillede i Forum i København udvandrede to tredjedele af publikum, inden koncerten var slut. Berlingske Tidende gav koncerten 0 stjerner, men Ekstra Bladet beskrev den smule stemme, Houston havde tilbage som "en mellemting mellem en tuberkuløs Lone Kellermann og papegøjen Andrea".
ANNONCE
Kiksede comeback
Lars Elstrup
Lars Elstrup havde en lang og udmærket fodboldkarriere i bl.a. Randers Freja, OB og Luton Town og scorede det uhyre vigtige sejrsmål under EM i 1992.

Året efter stoppede Elstrup sin fodboldkarriere, ændrede sit navn til Darando og flyttede ind i det sprituelle bofællesskab Sangha uden for Odense. Han dukkede med jævne mellemrum op i pressen, bl.a. da han dansede halvnøgen rundt på Strøget i København.

I 2000 besluttede Elstrup så at gøre comeback i Superligaen for OB, men træneren takkede pænt nej, så det blev kun til et par kampe for OB's tredjehold i Serie 1, hvor man nogle gange kunne opleve Elstrup stå bomstille, fordi han fik signaler om, at han skulle tage en pause lige nu".
ANNONCE
Kiksede comeback
Jackson 5
Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget, synes - hvis man er den kyniske type - at være tankegangen bag det kommende Jackson 5-comeback.

Efter Michael Jacksons død har de fire øvrige Jackson-brødre fra Jackson 5, der ellers ikke har fået meget medieopmærksomhed, været meget ombejlede i pressen. Og har nu besluttet sig at lave både et nyt album og sandelig også en turné.

Den er ikke gået i gang endnu, men umiddelbart virker Jackson 5 uden Michael Jackson som den dårligste idé siden The Doors blev gendannet uden Jim Morrison.
ANNONCE
Kiksede comeback
Björn Borg
I sine velmagtsdage var Björn Borg en af de bedste tennisspillere, verden nogensinde har set, og da han trak sig tilbage i 1983 kunne han se tilbage på en karriere, der bød på imponerende 11 Grand Slam-titler. Så langt så godt.

Desværre besluttede Borg ti år senere - 37 år gammel - at gøre comeback. Han insisterede på stadig at spille med træketchere og blev revet rundt som en kludedukke af 12 mere eller mindre ukendte modstandere, inden han endelig gik helt på pension.
ANNONCE
Kiksede comeback
Milli Vanilli
Fab Morvan og Rob Pilatus solgte bunkevis af plader i 80'erne - lige indtil det kom frem, at de to herrer aldrig havde sunget en strofe selv. Al vokalen på deres plader kom fra velsyngende, men knap så fotogene studiemusikere, og alle deres koncert var playback.

Så ville den naturlige reaktion være at trække sig tilbage og håbe på, at alle snart glemte alt om Milli Vanillis eksistens.

Rob og Fab valgte i stedet at udgive albummet 'Rob & Fab' i 1993 - hvor det stod smerteligt klart for enhver med et minimum af gehør, at der en udmærket grund til, at de ikke sang på Milli Vanilli-pladerne. Albummet solgte 2.000 eksemplarer.
ANNONCE
Kiksede comeback
Guns N' Roses
Hvis Axl Rose havde trukket stikket efter udgivelsen af Guns N' Roses næstsidste album 'The Spaghetti Incident?' fra 1993, havde han sikret sig en plads i musikhistorien som et af medlemmerne af et af verdens bedste rockbands.

I stedet brugte han 15 år og millioner af dollar på sammen med resten af 'bandet', der ikke talte et eneste originalt medlem, men derimod flere lejesvende end nogen kan overskue at tælle, på at lave det store comeback-album 'Chinese Democracy'.

Det udkom i 2008 og var alt efter temperament noget frygteligt bras eller inderligt ligegyldigt. Det samme kan siges om den efterfølgende turné.
ANNONCE
Kiksede comeback
Vanilla Ice
Gode gamle Vanilla Ice strøg hurtigt til tops og faldt hurtigt fra tinderne igen. Hans debutalbum 'To The Extreme' fra 1991 blev det hurtigst sælgende hiphop-album nogensinde og tilbragte 16 uger på toppen af hitlisten.

Men det faktum, at Ice havde neglet baslinjen til 'Ice Ice Baby' fra Queen, at hans film 'Cold as Ice' får 'Stjerner uden hjerner' til at ligne et Oscar-mesterværk, og at Robert Van Winkle havde pyntet lidt rigeligt på sin gangster-baggrund fik hurtigt folk til at glemme ham.

Det blev der ikke ændret på, da Vanilla Ice i 1994 lancerede sit comeback-album 'Mind Blowin' der indeholdt rapmetal af så fesen karakter, at selv Limp Bizkit ville rynke på næsen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt