Magasinet M!

'Kingsman 2: The Golden Circle' er god - men MEGET gøglet

ANMELDELSE: Hvis man ikke fik nok af de charmerende britiske agenter i den første film, er Eggsy og co. tilbage igen - nu mere dødbringende og fjollede end nogensinde!

Instruktør: Matthew Vaugn
Originaltitel: Kingsman: The Golden Circle
Medvirkende: Taron Egerton, Colin Firth, Mark Strong
Spilletid: 2 timer 21 minutter
Premiere: 21/9 2017

4/6

Vi fortsætter filmen umiddelbart efter, hvor 1'eren slap. Eggsy (Taron Egerton - Legend, Eddie the Eagle) er stadigvæk en af hovedagenterne for det hemmelige Kingsman-agentur, der nu bliver sat over for en af deres største prøvelser nogensinde. Den storhedsvanvittige narkohandler Poppy (Julianne Moore - Magnolia, Children of Men) har netop forsøgt at få udslettet hele agenturet, så hun kan få frie tøjler til at overtage verdensherredømmet. Det vil hun opnå ved at forgifte samtlige af verdens euforiserende stoffer, så alle mennesker på jorden, der har prøvet det blot én gang, straks vil blive dødsyge og efter kort tid uden behandling falde døde om - og hun er naturligvis den eneste, som har adgang til modgiften.

Poppy forsøger derfor at afpresse den amerikanske præsident (Bruce Greenwood - Star Trek, I, Robot) til at bøje sig for hendes krav, men den kyniske leder har dog andre planer, så det er i stedet op til vores helte at redde dagen. Med lidt hjælp fra den hemmelige amerikanske tjeneste, Statesman, finder Eggsy og Merlin (Mark Strong - Sherlock Holmes, Sunshine) ud af, at deres ven Harry (Colin Firth - The King's Speech, Bridget Jones' Diary) stadigvæk er i live, og de tager sammen afsted ud i junglen for at standse Poppy og hendes kumpaner - og samtidig lige redde popstjerne/ninja/narkoman-kendissen Elton John, som hun naturligvis har kidnappet for sin egen fornøjelses skyld. Men først skal Eggsy dog lige standse sin gamle nemesis, Charlie (Edward Holcroft - Alias Grace, Vampire Academy), der overlevede strabadserne i den første film og nu er vendt tilbage som super-cyborg!

ANNONCE
'Kingsman 2: The Golden Circle' er god - men MEGET gøglet

James Bond-klon (den fjollede udgave)

Plottet lyder måske en smule fjollet - og dét er det også! Hvor de nye James Bond-film er blevet markant mere seriøse og charmeforladte, går Kingsman-filmene direkte i den modsatte grøft og finder på mere og mere skøre og kreative indfald. Det gør den ret "tegneserie-agtig" (meget lig dens inspirationskilde) og mere let at komme igennem. Der er visuelt fyrværkeri og popcorn fra alle sider, og man keder sig ikke ét eneste øjeblik, da der altid er nogle sjove replikker eller bizarre scenarier, som man kan more sig over.

Udover førnævnte mestendels britiske skuespillere er der også kommet en del amerikanere med i 2'eren, som alle er en del af deres "fætter-agentur", The Statesmen. Det er en broget flok anført af Jeff Bridges (The Big Lebowski, TRON), Channing Tatum (21 Jump Street, Magic Mike), Halle Berry (Gothika, Catwoman) og den ærkeamerikanske chilener Pedro Pascal, som de fleste formentlig kender fra tv-serierne Narcos og Game of Thrones.

Den svenske kongefamilie er naturligvis også med i filmen, da Eggsy jo som bekendt scorede prinsesse Tilde (Hanna Alström - Mig Ejer Ingen, Sameblod) i den tidligere film, og de bliver selvfølgelig fremstillet som værende nogle fjollede snobber - så det er tydeligvis ikke alt sammen totalt fiktion.

ANNONCE
'Kingsman 2: The Golden Circle' er god - men MEGET gøglet

Action i verdensklasse, manuskript?not so much

Instruktøren Matthew Vaughn, der også stod bag 1'eren i Kingsman-serien, er måske ikke så kendt af navn endnu, men hvis du tager et hurtigt kig på hans resumé, finder du titler såsom Layer Cake, Kick-Ass og X-Men: First Class, så det er tydeligt at se, at han er en mand, der forstår at skrue en top-underholdende actionbasker sammen. Og Golden Circle her er bestemt ingen undtagelse. Filmen når at vare noget i retningen af 1-2 minutter, og så er første hæsblæsende action-sekvens allerede skudt i gang, hvor hovedpersonen og hans ærkefjende drøner rundt i Londons gader med tre maskingevær-skydende varevogne i hælene på dem. Og dét er blot begyndelsen!

Men et lidt irriterende minus ved filmen er dog, at plottet bliver en tand for fjollet og er fyldt med utallige scener, der på ingen måde giver mening, da de er alt for urealistiske. Vores hovedpersoner kan tilsyneladende tåle at blive skudt i hovedet, blive gennemtævet, falde fra adskillige meters højde og stadigvæk rende rundt og lave flikflak - alt imens de laver præcisions-skydning af diverse håbløse håndlangere, der ynder at samles i flokke og springe frem og stå og skyde uden nogen form for dækning. Det er nu engang meget spas, men spændingsbarometeret er stort set på nul hele vejen igennem. Og dét uanset hvor mange sne-soldater, elektriske lassoer eller kødædende robot-hunde, der bliver smidt ind i plottet.

ANNONCE
'Kingsman 2: The Golden Circle' er god - men MEGET gøglet

Moralen er: Don't do drugs!

Det kan godt være, at Daniel Craig er for hårdkornet til de "klassiske James Bond"-fans, men så er det jo godt, at der også er andre muligheder, hvis man vil se noget munter agent-action. I Kingsman 2: Golden Circle bliver der i hvert fald sparket røv og fyret jokes af i en lind strøm i 2 timer. Men forvent dog ikke, at genren bliver genstartet af denne film, der dog har en del sjove og originale idéer med sig i tasken.

Perfekt film både til tartar og burger-aften!

Leveret af KULTBOX.dk.

ANNONCE
Del

Seneste nyt