Magasinet M!

Klar til Touren

Halvdelen af feltet er sikkert dopede, men netop derfor er Touren oplagt tømmermænds-tv

Klar til Touren

Lørdag den 5. juli begynder hjulene at rulle igen, når Tour de France EPO-tonser hen over din tv-skærm. I tre uger kan du følge rytterne på kryds og tværs i Frankrig, mens du kommer dig over sommerens fester. I år kan vi glæde os til et af de mest bjergrige Tour de France i årevis. Vi får blandt andet klassiske bjerge som Alpe d´Huez, Hautacam, Galibier, Tourmalet og Bonette-Restefond - et af de mere ukendte bjerge, som Rolf Sørensen har stemplet som "uansvarligt, modbydeligt langt".

Det skal du se
Hele to kongeetaper får vi denne gang. Den 16. og 17. etape, der køres henholdsvis den 22. og 23. juli, skal nok blive dramatiske, mens de to enkeltstarter på 4. og 20. etape, som køres den 8. og 26. juli, også bliver afgørende for løbet. Ellers er de små 3.500 kilometer, ganske som de plejer.

Det danske islæt
Danske Team CSC Saxo Bank regnes for det stærkeste hold i løbet, og holdkaptajnen Carlos Sastre vurderes af flere eksperter som en vinder af løbet. Så selvom kun Nicki Sørensen er med fra Danmark, kan vi da håbe, at CSC får de rød-hvide farver på podiet. Desuden kan vi fornøje os over Mader og Leths aftagere. Dennis Ritter og Rolf Sørensen guider os nemlig igen gennem de franske landskaber på udmærket vis.

De vinder ... måske
Udover Carlos Sastre er Cadel Evans, Denis Menchov, Damiano Cunego og Alejandro Valverde de største favoritter til den gule trøje, og blandt disse stikker Cadel Evans ud. Silence-Lotto manden kan, udover at køre opad som Sastre, også køre en god enkeltstart. Her har CSC-manden visse mangler.

Bjergrytterne
De som ikke kan køre om klassementet har heldigvis også nogle trøjer. Favoritter til at vinde bjergtrøjen er Mauricio Soler, Sylvain Chavanel, Joaquim Rodriguez og Samuel Sanchez, hvor især den sidste spåes store chancer. Han skulle efter sigende minde meget om Michael Rasmussen (ja, vi savner også Kyllingen), men har samtidig udmærkede afslutterevner.

Sprinterne
De dovne hunde i feltet, som kun gider køre om etapesejre, tæller i år favoritter som Robbie McEwen, Mark Cavendish, Daniele Bennati, Thor Hushovd og Tom Boonen. Sidstnævnte dropper både VM og OL for at være klar til Touren, så vinderen fra sidste år har gode chancer for at vinde trøjen sammen med sit typiske sprinter-team Quick Step.

Så mon ikke du alligevel hopper ind på TV2 til en omgang cykelløb? Det tror vi nok, du gør!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE