Magasinet M!

Klumme: Jeg blev den første kvindelige stadionspeaker

Velkommen til vores nye sportsskribent, Amanda Bodenhoff, som ugentligt vil snakke om sport som en lille snack til den gode hotter og kolde bajer

Tag godt imod vores nye, ugentlige klumme på M!. Amanda Bodenhoff tager et emne op fra den mandsdominerede sportverden, og snakker om alt fra det at være den første kvindelige stadionspeaker til, hvordan man bedst muligt forholder sig neutral som speaker, selvom man jo inderst inde godt ved, hvilket hold man holder med. Amanda vil forsøge at gøre det personligt, uformelt og let spiseligt.

Vi håber, I tager godt imod hendes første indlæg - hvorfor er det kun mænd, som snakker om fodbold?

ANNONCE

Jeg tog telefonen og fik en herre stemme i røret:

"Du var super god, virkelig, men vi synes ikke en kvinde stemme passer ind på stadion"

Jeg lagde på, helt tavs sad jeg i min bil.. men det varede kun et øjeblik, så ramte vreden mig, og en følelse af, at det skulle jeg dælme vise dem, at den gør.

Fodbold, hotter og en kold bajer

Interessen for fodbold startede tidligt. Jeg var den eneste pige i min klasse, der hver tirsdag og torsdag fulgtes med drenge fra skole op til træningsbanerne i Lyngby, og minimum en gang om dagen blev trukket til side med de andre drenge, fordi vi altid kom for sent ind fra frikvarteret. Der skulle lige spilles til det sidste og afgørende mål. Jeg elskede det! 

Det blev til 8 gode år på banen for Lyngby, inden interessen for Bacardi Breezere og drenge tog godt over.

Men interessen døde aldrig. 

Jeg tror ikke, der er et stadion i Danmark, hvor jeg ikke har sat mine ben, for fodbold skal ses live med en hotter i den ene hånd og en kold bajer i den anden.

Og så skal der ellers synges og skråles SÅ højt, at det mandag morgen lyder som om, at man er blevet ramt en kold lungebetændelse midt i juni. Selvom jeg elsker at se fodbold uanset hvem, der løber rundt på banen, er det selvfølgelig Lyngbys sange, som sidder allermest solidt plantet på den indre pladespiller.

Det var selvfølgelig også derfor, at det var dem der stod øverst på listen, da jeg satte mig for at blive Danmarks første kvindelige stadionspeaker. 

Min stemme var godkendt, men det var mit køn ikke 

En kold dag i oktober ringede telefonen, en mand fra en nærliggende fodboldklub fra hvor jeg sendte radio, havde hørt min stemme og ville gerne have mig til casting som klubbens nye stadionspeaker. Jeg tænkte med det samme, at det muligvis var den fedeste ide, nogen nogensinde havde fået, for jeg elskede fodbold og jeg havde styr på det! Og at det kunne kombineres med, at bruge sin stemme, som jo var det, jeg levede af til dagligt, ville det jo være det absolut sejeste, så jeg skreg nærmest ja ind i telefonen.

Derfor var det også en skuffende melding, da han endelig ringede tilbage:

"Du var super god, virkelig, men vi synes ikke en kvinde stemme passer ind på stadion"

Jeg lagde på, helt tavs sad jeg i min bil.. men det varede kun et øjeblik, så ramte vreden mig, og en følelse af, at det skulle jeg dæleme vise dem, at den gør! Og det var dér, jeg ringede til Lyngby BK og spurgte, om de ikke manglede en ny stadion speaker? Jeg ville være den første kvindelige speaker i dansk fodbold.

Ingen casting, ingen generalprøve - værsgo!

Der var ikke meget tøven fra Lyngbys side, og allerede søndagen efter fik jeg stukket en startopstilling i hånden, og fik lov til at speake min første kamp på Lyngby stadion. Ingen casting, ingen generalprøve, bare lige på. Mit hjerte har aldrig banket så tungt og så hurtigt før - det skulle jo for en i søren bare være perfekt. Jeg skulle vise hele Danmark, at en kvindelig stadionspeaker kan sparke lige så meget røv som en mandlig, trods min lyse stemme. 

Og selvom man kan diskutere om, hvorvidt jeg måske fik givet den liiiidt for meget gas med en smule skrat på højtaleren, så gik det godt, og jeg har fået lov til at varme stadion godt op lige siden - og søndag er blevet min nye yndlingsdag. Siden jeg landede jobbet i Lyngby er det spørgsmål, jeg er blevet stillet flest gange:

"Har du en kommentar på; Der er så meget kvinder ikke forstår?", og ja, det har jeg - hvorfor er det kun mænd, der snakker om fodbold? 

Jeg glæder mig som en i bare pokker til at blogge om fodbold her på sitet på en sjov, anderledes og lidt mere uformel måde - let spiseligt, som en lille snack til den gode hotter og kolde bajer, inden bolden ruller over skærmen.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Amanda Bodenhoff Amanda Bodenhoff

Følg på:
Instagram

Amanda er vores faste sportskribent, som tager sportsemner op på en sjov, anderledes og lidt mere uformel måde!

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt