Magasinet M!

Københavns kommune vil begrænse nattelivet - Nej tak

Endnu et søm i kisten for ungdommen?

Undskyld mig, men ovenpå en corona-krise, der har frarøvet ungdommen mange en legendarisk bytur, ser det nu endnu mørkere ud for fremtiden - i hvert fald hvis man holder af det københavnske natteliv.

I et udkast til en ny nattelivsplan udarbejdet af Københavns Kommune, vil man begrænse mulighederne for udskænkning på både restauranter og værtshuse. 

Rent lavpraktisk vil man ikke give nye alkoholbevillinger i tidsrummet 24-05, alle ugens dage i en stor del af indre København. 

Historien om den nye plan er gået medierne rundt, og jeg føler en trang til - helt ovre fra Aalborg - at sige fra overfor det, fordi det simpelthen flyder over med frustration over klappen i hænder fra indignerede dele af det bedre borgerskab i hovedstaden. 

Der skal være plads til byliv i en by - og det gælder også nattelivet, og i særdeleshed for en by som København, der har et så godt ry i udlandet, som et turistmål, hvor man rent faktisk kan komme på besøg og få nye oplevelser; oplevelser som primært skabes af oplevelses- og restaurationsbranchen i byen. Det er en branche der i forvejen ligger ned - som nu bliver sparket lidt ekstra til. 

Bevares, nattelivet skaber lidt larm - men det har det altid gjort, og ærligt: Hvis man ikke bryder sig om det, kan man jo finder et mere sobert sted at slå sine folder. 

Alternativet er ikke fedt: Under coronanedlukningen har vi allerede set en stigning i piratfester - noget der ikke bliver sat en stopper for, hvis/når Kommunens plan føres ud i livet. Hvis ikke København kan have et natteliv, hvor fallit har vi så spillet?

Alternativet er flere dags-drukture, der mænger sig med børnefamilierne og de fine selskaber i fyraftenstimerne, flere fulde mennesker i parker og anlæg og en enorm afmagt, over ikke at kunne få lov at fucking feste, når omstændighederne en gang i fremtiden endelig tillader det igen. 

Det er en fucking ommer. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt